Metuljčica - naša klepetalnica Seznam forumov Metuljčica - naša klepetalnica
Medsebojni pogovori bolnikov in svojcev
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Težave s ščitnico - LAHKO SI POMAGATE!

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Metuljčica - naša klepetalnica Seznam forumov -> Hipotiroza
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
ANERI



Pridružen/-a: 14.05. 2009, 19:05
Prispevkov: 1

PrispevekObjavljeno: 14 Maj 2009 20:34    Naslov sporočila: Težave s ščitnico - LAHKO SI POMAGATE! Odgovori s citatom

Sama imam težave s ščitnico že kar nekaj let. Prva diagnoza: Hashimotov tiroiditis (avtoimunski tiroiditis) in leta sem čakala, da mi bolezen napreduje....in se razvije, da mi lahko predpišejo zdravljenje; kar se tudi je. Znake verjetno poznate vsi, ki forum obiskujete, najhuje od vsega pa mislim, da je, ko ti okolica govori, da si vse skupaj samo domišljaš in da si pravzaprav v redu...., da so tudi oni utrujeni, pa kaj...To lahko sevede reče le oseba, ki določenih simptomov nikoli ni imela.

Sama sem pred meseci doživela "višek" slabega počutja in se ponovno obrnila na zdravnike, dobila pa sem seveda le datum - čez mesece, ker menda ni bilo tako hudo??? Za koga???
V tistem trenutku sem se odločala med kričanjem in možnostjo, da enostavno obupam in se sprijaznim z dejstvom, da sem hipohonder. Ugotovila sem in se odločila, da nekako pa verjetno vseeno lahko ukrepam sama, čeprav sem zaradi povečane teže začela aktivno telovaditi in dnevno pretekla tudi po 11 km, prav toliko prerolala in obroke zmanjšala na minimum, nisem spremenila nič - kar se tiče počutja na splošno in tudi kilogramov. Na internetu sem našla nekaj vaj, ki pomagajo pri težavah s ščitnico in priznati moram, da sem prvi dan po dolgem času "normalno" zadihala (nekaj me je nehalo "stiskati za vrat"), vendar pa je na žalost učinek kmalu "popustil".

To, zaradi česar pa se javljam, pa je še eno dejstvo, ki je vsaj za 50 % izboljšalo moje že nekajletno stanje, ki bolj spominja na životarjenje, kot življenje...In to je...

MAGNETNA TERAPIJA.

Drage metuljice in metuljčki, ki ste naveličani svojega slabega počutja in ste mogoče poskusili "že vse mogoče" poskusite še to...ne bo Vam žal, kaj žal; če boste terapijo občutili tako, kot sem jo sama boste po dolgem času ugotovili, da ima življenje kljub vsemu smisel in da je dan lahko tudi lep, brez tiščanja v grlu, nenehne utrujenosti in ostalih spremljevalnih sindromov...Z eno besedo: bila sem PREROJENA, ŽIVAHNA in veliko lažje sem se spoprijemala z dnevnimi izzivi.

In želim, da se tudi Vi počutite podobno, saj je občutek normalnega življenja nekaj nenadomestljivega, kajti po dolgih letih sem ponovno občutila, kako izgleda življenje zdravih ljudi.

Seveda Vas ne bom zavajala, leta premajhnega delovanja ščitnice se ne da popraviti z nekajkratno terapijo, vsekakor pa, kar je meni pomenilo ogromno - se popravi kvaliteta vsakdanjega življenja - vsaj meni se je in to je nenadomestljivo.

Seveda se zavedam, da se zdravniki trudijo po najboljših močeh in veliko jih resnično zasluži pohvale, kot tudi, da je potrebno upoštevati njihova navodila, kar vsekakor svetujem...vendar pa vsi ostali, ki se slabo počutite ali čakate, da se Vam bo bolezen razvila v hipotirozo ali hipertirozo...poskusite...in opišite Vaše občutke in počutje, ter jih delite z drugimi...mogoče boste resnično komu pomagali ali vsaj polepšali nekaj tednov, mesecev...pa četudi le kakšen dan. Kdor se tako počuti, bo znal ceniti...tudi uro boljšega počutja.

Resda imam predpisano zdravilo Euthyrox, saj so mi potrdili Hipotirozo, vendar jih še nisem začela jemati; saj je počutje resnično občutno boljše...in ko pomislim, da bom morala omenjeno zdravilo jemati še kar nekaj desetletij (če bom seveda živela normalno dolgo), jih vedno nekako še za kakšen dan odložim...

Verjetno si bom raje ponovno privoščila magnetno terapijo, potem pa bomo videli.


Vsem sotrpinom želim veliko posebnih dni, z še več energije, dobrega počutja, razumevanja in ljubezni...Aneri
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
APOKALIPSA



Pridružen/-a: 13.05. 2009, 14:29
Prispevkov: 57

PrispevekObjavljeno: 14 Maj 2009 23:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

KAJ PA JE TO MAGNETNA TERAPIJA, ČE LAHKO PROSIM MALO VEČ O TEM POVEŠ?LEP POZDRAV
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Neva



Pridružen/-a: 21.05. 2006, 19:57
Prispevkov: 1472
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 15 Maj 2009 08:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Me zelo veseli, da si našla način, ki ti pomaga živeti iz dneva v dan. Kljub temu pa ti priporočam, da si prebereš o avtoimunskih boleznih, kar Haši nedvomno je. Bolezen je dosmrtna in splača se veliko vedeti o tem.
_________________
Nevenka

Vsak dan je priložnost za novo, lepo in prijetno doživetje.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo AIM - AOL Instant - naslov
APOKALIPSA



Pridružen/-a: 13.05. 2009, 14:29
Prispevkov: 57

PrispevekObjavljeno: 14 Jun 2009 15:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zgleda da naši metuljčici brez zdravil ni uspelo, ne javlja se Shocked
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Metuljčica - naša klepetalnica Seznam forumov -> Hipotiroza
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.