Metuljčica - naša klepetalnica Seznam forumov Metuljčica - naša klepetalnica
Medsebojni pogovori bolnikov in svojcev
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Smo zadovoljni s svojimi zdravniki ?

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Metuljčica - naša klepetalnica Seznam forumov -> Bolezni ščitnice-drugo
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Daisy
Administrator foruma


Pridružen/-a: 25.01. 2007, 16:15
Prispevkov: 1286
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 27 Nov 2008 16:46    Naslov sporočila: Smo zadovoljni s svojimi zdravniki ? Odgovori s citatom

Rada bi vas povprašala kako ste zadovoljnji z vašimi zdravniki - tireologi oz. onkologi - v glavnem z zdravniki, ki vam "urejajo" ščitnične probleme.

Zato bom zastavila anketo, dobrodošlo pa se seveda tudi, če pokomentirate svojega zdravnika.

A prosim vas - NUJNO, da NE NAVAJATE IMEN/PRIIMKOV VAŠIH ZDRAVNIKOV, saj nočemo nikogar izpostavljati ali ga ocenjevati konkretno tule na forumu.
Gre za nek splošen vtis kaj nam zdravniki nudijo - strokovnost, občutek varnosti, pogovor, itd... kako se bolniki počutimo topogledno.

Naj takoj napišem, da sem jaz s svojim neizmerno zadovoljna, zaupam mu, počutim se varno, strokovno vodeno, upoštevano, informirano.. sami superlativi, res je enkraten. Dosegljiv je kadarkoli je nujno.

Ko pa govorim z vami po telefonu, se marsikdo pritoži češ da ni bil dovolj informiran, da nima občutka, da se zdravnik briga zanj, da mu ne zaupa, ker ni jasno razložil situacije, slišala sem celo pripombo - primer, da je zdravnik porabil več časa za samohvalo kot za opis bolezni.... Najde se tudi kdo, ki jer zaradi odnosa bodisi zamenjal zdravnika ali pa celo ustanovo.

Pri vsem skupaj pa je seveda treba tudi povdariti, da je za odnos zdravnik-pacient v veliki meri odgovoren tudi pacient sam in njegov odnos do bolezni, zdravnika in zdravljenja.


Ne vem, kam je izginila anketa - nima veze, saj lahko "napišemo" svoje mnenje.
_________________
Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo.
Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.
Naj nam bo dana intuicija, da ločimo med enim in drugim.


Nazadnje urejal/a Daisy 26 Jan 2010 17:09; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
GozdnaVila



Pridružen/-a: 09.08. 2006, 09:43
Prispevkov: 325
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 27 Nov 2008 20:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Evo še moje mnenje. Pa gremo lepo po vrsti.
Dvakrat sem se srečala z zdravico v tirološki ambulanti v LJ in moram reči, da je bila strokovno zelo dobro podkovana in hkrati izredno prijazna, pripravljena razložiti zadeve, zelo razumevajoča tudi, ko mi je morala sporočiti, da me z vsemi izvidi vred pošiljajo na onkologijo. Tudi vse mi je že zrihtala prej, onkologa in datum na onkologiji, tako da sem šla direktno potem tja na onkološkega. Sicer šokirana, pretresena in seveda totalno prestrašena, a vsaj oborožena z informacijami, kaj in kako naprej :)
Mojega onkologa pa tako ne bi mogla dovolj prehvaliti, saj je zame naredil vse in še več, kar je bilo v njegovi moči, da so bili vsi zdravniški postopki čim prej za mano. Vedno je pripravljen na pogovor, tudi o alternativni medicini (kar za večino drugih zdravnikom, s katerimi sem bila v stikih, ne morem reči), prav tako mi vedno dodatno obrazloži vsako zadevo, pa naj povem, da pri meni zlepa ne zmanjka vprašanj, ker me zanima vse od A do Ž, kaj, kako, kje, zakaj itd. :)
Prav tako ga lahko vedno pokličem po telefonu in se lahko zmeniva tudi tako kaj, če imam kakšne dodatne zdravstvene težave, pomisleke ipd.
Potem kar se tiče osebja na onkološkem, tudi kapo dol, res se potrudijo za nas bolnike, od sester naprej, pa tehnikov in seveda tudi ostalih zdravnikov, imam tudi zelo dobre izkušnje z jodiranja na OI in potem tudi pri vseh dodatnih preiskavah.
Tko da kar se mene tiče, si zaslužijo vso pohvalo in res sem jim hvaležna za vse, kar so naredili zame in kar delajo vsak dan za druge onkološke bolnike!

Lp, Karmen
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
breza



Pridružen/-a: 11.01. 2009, 07:58
Prispevkov: 1

PrispevekObjavljeno: 11 Jan 2009 09:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Prava tema. Povejte, da se to ne bi zgodilo še komu drugemu. Ko se spomnim skoraj štiri leta nazaj, se malone zgrozim. Poleti v 2005 me je spl.zdr. zaradi hudih težav, tudi neznosnih bolečin, tresenja in hujšanja (-15 kg v 3 mesecih), (po poškodbeni travmi), napotila v tirološko amb. Tam me niso (ni)niti pregledala, niti testirala, ampak poslala k psihiatru. Mislila sem, popoln laik, prej vedno zdrava, da zdravnik že ve, in sem sredi poletja šla k psihiatru (seveda samoplačniško, saj se z napotnico čaka tudi pol leta, sem vse preverila). Povedala sem, kdo in zakaj me je poslal. Takoj mi je predpisal antidepresiv in anksiolitik. Rezultat v in po osmih mesecih jemanja, vsi možni in "nemožni" stranski učinki antidepresiva, prekomerno potenje, 15 kg več, izguba spomina, paraliza, poškodbe ožilja, težave še hujše, da ne naštevam dalje. Ugotovitev: antidepresivov ne prenaša. Ščitnico so pričeli zdraviti šele po dveh letih od prvega obiska. Vsakdo živ bi bil ogorčen nad tako nestrokovnim ravnanjem tistih, ki jih plačujemo zaradi pričakovanega človeškega in strokovnega ravnanja. Res sem od tedaj srečala nekaj izjemnih zdrav. strokovnjakov, ki ji zelo spoštujem in za katere sem prepričana, da vedno in do vsakogar ravnajo enako človeško in profesionalno. Ne odobravam pa obnašanja raznih dr. spredaj posameznikov, ki so jih polni mediji in imajo ta naziv pretežno za to, da se z njim postavljajo in pišejo članke op. pr. strokovne prispevke, ne pa za korektno delo z ljudmi (svetle izjeme, na našo srečo, so danes v veliko pomoč bolnikom, tudi meni). Sedaj mi marsikdo pove, da so ga najprej obravnavali kot psihiatričnega bolnika, sploh brez da bi, ali preden bi opravili vsa potrebna testiranja (naprimer ščitnična). Želim, da bi bilo takšnih primerov čim manj.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Daisy
Administrator foruma


Pridružen/-a: 25.01. 2007, 16:15
Prispevkov: 1286
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 11 Jan 2009 19:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala za tvoj prispevek. Na žalost je tvoja zgodba še kako podobna mnogim tule na forumu.

Pri ščitničnih boleznih je to z depresijo/anksioznostjo/paniko in podobnim ter posledično psihiatri res čista kriza. Ko da ne čivkajo že vrabci na strehi, da je treba dostikrat pogledat še ščitnico.

Da je kriza še večja, se- če zdravnik že pregleda tudi ščitnične hormone - dostikrat izkaže, da je TSH ali pa še celo tudi T3 in T4 v mejah normale, človek pa je še vedno fuč.

Če dodamno zraven še podatek, da gre recimo za žensko bitje v obdobju menopavze, je katastrofa (lahko) popolna.

Ravno zato je potrebno osveščanje in pogovarjanje tule na forumu in na vseh možnih koncih, da si lahko pomagamo tudi sami in med seboj kolikor pač lahko.

_________________
Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo.
Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.
Naj nam bo dana intuicija, da ločimo med enim in drugim.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
tiina



Pridružen/-a: 02.07. 2008, 07:51
Prispevkov: 33

PrispevekObjavljeno: 18 Jan 2009 18:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tale prispevek breze me je milo rečeno šokiral...kaj vse si dovolijo!?! Na koncu lahko res ugotoviš, da je najbolje poslušati samega sebe in se pobrigati sam zase, ker se drugi očitno ne zmenijo kaj dosti. Ne vem a je res najlažje predpisati zdravila, vzrokov pa se očitno danes ne ugotavlja več?
Jaz na splošno nisem imela slabih izkušenj s tirologom (sem pa šla samoplačniško na pregled) in mi moram reči, da se mi je dr. res posvetila in se tudi pogovorila z mano ter mi dala kar nekaj novih informacij. Sem pa bila dokaj negativno presenečena pri odnosu dr. interne medicine- vse je šlo nekam na hitro, noben mi ni povedal, kako in kaj...višek pa je bil, ko sem dobila izvide na dom in tako sem izvedela sredi sončnega julijskega dne, da imam papilarni ca ščitnice. Pa še to najprej sploh nisem vedela, kaj točno pomeni papilarni ca ščitnice- HVALA BOGU ZA TALE FORUM!!! Sej ne vem, kako je bilo pri ostalih, ma en bolj pošten in korekten odnos sem pa pričakovala. Se mi zdi, da je boljše, če ti to pove zdravnik in ti potem pove ves potek zdravljenja, ne pa da sam brskaš po internetu in pridobivaš informacije, obenem pa ti po glavi rojijo vprašanja, kako bom pa od zdaj naprej živela?!
_________________
I can do it!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Daisy
Administrator foruma


Pridružen/-a: 25.01. 2007, 16:15
Prispevkov: 1286
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 18 Jan 2009 18:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

No, saj tale je bila tudi fajn šokantna - dobiti tako pošto na dom...
Mene so posebej poklicali na Njegoševo in se prav lepo pogovorili z mano o tem kjaj so ugotovili in me potem "preusmerili" na onkologijo.
Kaj pa tam ? Zdravniki ? Vse O.K. ??

_________________
Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo.
Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.
Naj nam bo dana intuicija, da ločimo med enim in drugim.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
banana



Pridružen/-a: 21.01. 2009, 11:49
Prispevkov: 12

PrispevekObjavljeno: 25 Jan 2009 10:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

meni je bilo obiskovanje moje osebne zdravnice pred odkritjem bolezni prihranjeno, ker so bolezen odkrili na samoplacniskem pregledu pri kardiologu, kamor sem sla zato, ker mi je srce par tednov noro razbijalo in sem se ze po dveh stopnicah pocutila, kot da grem na Triglav. Po tem, ko sem kardiologinji povedala, da so ze 10 let nazaj ugotovili, da imam povecano scitnico, in ko je - ocitno - videla nekatere simptome bolezni scitnice, me je takoj poslala k njihovi tireologinji, ki me je pregledala, naredila UZ in vzela kri.

Nato sem sla k svoji osebni zdravnici in jo prosila za kopijo kartona, da bi si lahko doma v miru pogledala, kaj vse mi je kot otroku in kasneje bilo, saj na prvem pregledu pri kardiologinji in tireologinji nisem znala tocno vsega razloziti, nekaj pomembnih stvari sem tudi pozabila omeniti. Ko sem klicala sestro moje zdravnice, da bi se narocila k zdravnici in dobila kopijo, mi je rekla, da to lahko naredi samo, ce ima sodni nalog. Ko sem jo vprasala, zakaj za kopijo svojega kartona potrebujem sodni nalog, in ji citirala relevantne dolocbe iz Zakona o pacientovih pravicah, mi je dala zdravnico in mi zabrusila, da naj ji le povem, zakaj to rabim, in da bom morala to sama placati (kar drzi - tako zakon). Zdravnica je seveda rekla, da ne rabim nobenega naloga in da se bova o kartonu dogovorili, ko pridem k njej. Isti dan sem sla k njej. Zaslisevala me je, zakaj to rabim in zakaj cel karton in zakaj sem sploh sla h kardiologinji, da me ona ni poslala... Ko sem ji povedala, zakaj, in da samoplacnisko, je odvrnila, da me bodo ti zasebniki samo obrali in da sem, kar se nje tice, zdrava, in da ne ve, zakaj iscem bolezen. Prosila sem jo namrec tudi, da mi da pregledati kri, da bom izvide lahko nesla tireologinji, ce ji bodo kaj pomagal pri diagnozi (da ne omenjam, da mi je dala moja OZ kri v vsem casu, kar hodim k njej, pregledati enkrat, nazadnje pred nekaj leti). Bila sem malodane hipohonder, ki je popolnoma zdrav in isce bolezen. Vseeno me je poslala v laboratorij. In v ihti zaprla karton in ga nesla sestri ter ji pred menoj jezno narocila, da bo treba CEL! karton skopirati.

Tako da si sploh ne predstavljam, kaj bi bilo, ce bi sla namesto k zasebni kardiologinji k svoji OZ. Verjetno bi bila, tako kot ostale, depresivna, preutrujena...No, iz izkusnje z njo pa sem videla, kako prestraseni znajo biti OZ. Kartona mi zagotovo ni zelela skopirati zato, ker je videla, da je bila tudi ona tista, ki je prispevala k moji bolezni, ker me 10 let ni dajala na preglede krvi. Sestre pa "nategujejo" bolnike s tem, da si izmisljujejo razne stvari (pri meni sodni nalog) zato, da jim ne bi bilo treba delati. Skopirati nekaj listov je ocitno popolnoma pod njihovim nivojem. No, ko sem prisla naslednji dan z izvidom in navodilom za zdravljenje, sta bili obe prijazni, OZ si je celo vzela vec kot tistih nekaj mimut, ki jih ima na voljo za pacienta...da sem hipohonder, je seveda pozabila...

Takoj po obisku OZ sem sla v Adrialab dat kri, da sem lahko sama takoj videla, kako je s hormoni. Ker sem na rezultate prve tireologinje cakala teden dni in zato nisem mogla iti k njej na drugi pregled, sem se narocila (ker se mi je vmes ze mesalo, ker prve tireologinje nisem vprasala, kako hudo je, ali imam raka ali ne, sama mi pa tudi ni nic rekla, ker se ni imela rezultatov) - zopet samoplacnisko - se k drugi tireologinji v drugo zasebno ambulanto (tokret sem ze imela -svoje- krvne izvide). Ugotovila je enako kot prva tireologinja. Bila je zelo prijazna in mi je vse pojasnila ter mi celo rekla, da je najbolje, da grem takoj na kliniko, ker nima smisla, da me ona zdravi in za to placujem celo zivljenje, ce imam urejeno zavarovanje. Vprasala me je, ali vseeno zelim, da me pregleda in naredi UZ. Ker sem rekla ja, je to tudi storila. Odgovorila mi je na vsa vprasanja, ki so se mi teden pred tem zastavljala. Vse glede prehrane, nacina zivljenja, poteka zdravljenja, ugotavljanja raka itd.

Enako je bilo tudi pri pvi tireologinji. Na drugem pregledu, ko je ze imela rezultate krvi, mi je prav tako vse razlozila, odgovorila na vprasanja in me absolutno pomirila (na prvem pregledu, ko se ni imela izvidov krvi, mi je sicer povedala vse, kar se ji zdi, da mi je, ampak ne dovolj - po obisku pri njej sem namrec prebrala vse mozno na internetu o tej bolezni in pojavili so se mi dvomi, strahovi, vprasanja, odgovorov na katera pri njej prvic nisem dobila). Pri obeh sem se res pocutila kot clovek, kot nekdo, ki mu zelita pomagati. Prva tireologinja me sedaj zdravi na kliniki.

V petek sem bila tam in sem bila kar malo sokirana (nisem namrec vajena bolnic, zdravnikov..), ko sem prisla v klet poliklinike in videla 10 ljudi v vrsti za prvo okence in nato cca 50 ljudi za preglede, prepolne stole, kasljajoce paciente...v ambulante smo hodili kot po tekocem traku, vse osebje je bilo sicer izredno izredno prijazno, vendar ni bilo casa za zastavljanje vprasanj, komaj si vstal s postelje, je bil ze drug pacient gor...

moja izkusnja torej: izredno dobri specialisti in katastrofalna osebna zdravnica in sestra, ki si pridrzujeta imeti tvojo usodo v svojih rokah, ker sta prevec ponosni na svoj status, da bi priznali, da cesa ne vesta in to prepustili komu drugemu, in ker sta prevec prestraseni, da bo na dan prisla kaksna zanju neugodna resnica...

nikdar vec ne bom oklevala iti na samoplacniski pregled. do sedaj sem imela sama do tega vedno negativen odnos, ces, ce si ze ves cas placujem zavarovanje, zakaj bi potem placevala se preglede, ce mi to pripada. ugotovila sem, da mi pripada bolj malo. najbolj mi gre na zivce to, da nas stalno pumpajo s preventivo ces, ce boste odkrili to in ono v zgodnji fazi, vam ne bo nic, hodite na preglede, pregledujte se..., potem imas pa lahko ginekoloski pregled na tri leta, z napotnico cakas na preglede tudi eno leto, si hipohonder itd. katastrofa! vem, da mnogi za zasebnike nimajo denarja, ampak vseeno mislim, da ti pregledi, vsaj vecina njih, niso tako dragi, da si jih ne bi mogli privosciti (vsaj prvic, da ti postavijo diagnozo), konec koncev das pa, ce gres z avtomobilom na polikliniko, ze za garazo precej evrckov, pa se nekajkrat vec casa ti gre za cakanje na pregled (za sam pregled pa nekajkrat manj)...kaksno kavico pa cigarete pa cokolado pa cunjico pa kino manj, pa se kar nabere...zdravje je na prvem mestu.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
GozdnaVila



Pridružen/-a: 09.08. 2006, 09:43
Prispevkov: 325
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 25 Jan 2009 21:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Banana hvala za tole zgodbo.
Sam en kratek komentar na tole o samoplačniških pregledih. Vse uredu in prav, če si ga lahko privoščimo, a menim, da si ga mnogi ne morejo in zato je treba narediti tudi nekaj v smeri izboljševanja javnega zdravstva, da nam ne bi bilo treba iskati pomoč pri zasebnikih.
Sama imam tud nek poseben primer, in sicer kaj narediti v primeru, da ti nikakor ne znajo postaviti diagnoze? Bila pri vsaj 15 različnih specialistih, a po skoraj 5 letih še vedno nimam diganoze, stanje pa vseskozi slabše...
to pomeni ogromno, ampak res ogromno enega denarja, ki je šlo v nič...sicer za zdaj več ali manj iz javne blaganje, manjši delež tudi z mojega žepa...dala bi vse, da bi končno imela diagnozo, šla tudi k privatniku, samo da bi pomagalo, a žal se bojim, da ne bo...ne vem, kaj mi sploh še preostane...zadeva včasih pač niso tako enostavne...žal...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
banana



Pridružen/-a: 21.01. 2009, 11:49
Prispevkov: 12

PrispevekObjavljeno: 26 Jan 2009 10:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

GozdnaVila,
se absolutno strinjam s teboj. Nase zdravstvo je katastrofalno, za piko na i pogosto se odnos zdravnikov. Kar sem zelela povedati, je bilo, da v bistvu sploh nimamo javnega in brezplacnega zdravstva, temvec dejansko samoplacnisko zdravstvo, ker je javno tako v .... , da ti, ce zelis dobro, hitro in ucinkovito oskrbo, pogosto ne preostane drugega, kot da gres k zasebnikom. Ce imas denar, seveda. In mnogi ga nimajo(mo).
Glede tvoje izkusnje naj povem le, da priblizno vem, kako to je, saj ima moja mama ze nekaj let taksne tezave (v smislu, da ne ve vec, kam naj gre in na koga naj se obrne), zdravniki pravijo, da nic ne vidijo, jo posiljajo od poncija do pilata, njo pa se naprej boli...GozdnaVila, vse dobro ti zelim!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
GozdnaVila



Pridružen/-a: 09.08. 2006, 09:43
Prispevkov: 325
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 26 Jan 2009 17:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Drzim pesti, da se bodo zadeve cim prej uredile. In hvala za spodbudne besede in lepe želje :) Vse dobro tudi tebi!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
nany



Pridružen/-a: 30.08. 2006, 13:35
Prispevkov: 20

PrispevekObjavljeno: 27 Jan 2009 22:12    Naslov sporočila: Osebna zdravnica Odgovori s citatom

Pozdravljene metuljčice.
Kar se tiče moje osebne zdravnice moram pripomniti, da sem nad njo zelo razočarana.
Za Hashimotom se zdravim že več kot 10 let - pred 4 leti pa mi je ščitnica čisto "podivjala". Bila sem v slabem stanju - nemirna, imela sem problem s koncentracijo, spanjem, izpadati so mi začeli lasje, koža na obrazu je postala sivkaste barve, pojavila se je driska - celo v svojo hojo nisem bila več sigurna.
Ko sem prišla do osebne zdravnice, mi ni pregledala krvi (ker mi jo je pred 1/2 leta in so bili izvidi takrat OK!!!) temveč mi je predpisala anitdepresive, katere sem zavrnila. Odšla sem v Adrio lab in si sama preverila kri - izvid je bil katastrofalen. Ko sem izvid pokazala zdravnici, kar ni mogla skriti svoje zadrege.
Od takrat si preventivno preverjam kri večkrat letno (samoplačniško).
_________________
Življenje je lepo.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
pingwin



Pridružen/-a: 20.08. 2009, 09:35
Prispevkov: 26

PrispevekObjavljeno: 15 Dec 2009 17:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

No bom se jaz povedal svoje. Imel se res odličnega zdravika vendar je pred 2 letoma zardai tezav z direktorico zapustil nas zdravstveni dom v Kočevju. Sedaj imamm novo z katero moram reči da sem kar zadovoljen. Kar se pa tiče odnosa u UKC moram pa reči da na napotnico res ni odnosa med zdravnikom in pacientom, zato zadne case grem če je kaj kar privat, nekako že zberem za tisti prvi pregled. Ne moram reci da so vsi zdravniki slabi, ampak jz iz svojih izkusen lahko povem da v UKC res nimam sreče, ni nobene komunikacije, ne mors nic pojasniti za kaj gre, u minutki si zunaj z izvidom u roki, pa ni čudno da je toliko ljudi bolanih ko pa te noben ne jemle resno, potem te ko je ze prepozno


da ne govorim,,,bil pri urologu , u minutki me je pregledal in napisal izvid in uz. Ko pa sem se hotel naročiti so čakalne dobe po 4 mesece, potem prasas delate privat pa dobis odgovor ja delamo, na vrsto lahko pridete se ta teden, z napotnico pa cez 4 mesece,,,,,itak da potem opravis privat ce je kaj resnega oziroma itak sam ves ali je dobro opraviti pregled takoj ali pa počakati
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
jazzile



Pridružen/-a: 28.01. 2009, 14:35
Prispevkov: 17
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 16 Dec 2009 11:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja, res je nekaj hudo narobe z našim zdravstvom. Družba se vedno bolj deli na tiste, ki imajo denar in na tiste, ki ga nimajo. Če plačaš prideš takoj na vrsto, drugače pa čakaš in čakaš...doker simptomi ne izginejo. To se je zgodilo mojemu možu. Seveda ni bilo nič urgentnega in prav za nalašč ni hotel plačati in je lepo počakal svoj termin, šel na pregled, oni pa niso vedeli kaj naj bi z njim, ker simptomov več ni bilo...Samo dostikrat pač ne moremo kar čakati. Ne vem kam to pelje. To je zame huda diskriminacija, tako nas delijo na bogate in revne.
Moram pa pohvaliti mojo zdravnico, ki se za mene zelo potrudi in mi omogoči vse preglede, da pridemo stvari do dna. Najmanj 1x na leto narediva test krvi, da vidiva če je vse v redu, če pa kaj pojamram, greva takoj vse možnosti preveriti. Ko berem vaše prispevke, vidim, da imam srečo.

Vsem želim veliko dobrega počutja in čim manj komplikacij v zvezi z zdravjem. Pa srečno v Novem Letu!
_________________
zivljenje je glasba, prisluhni ji
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Metuljčica - naša klepetalnica Seznam forumov -> Bolezni ščitnice-drugo
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.