Metuljčica - naša klepetalnica Seznam forumov Metuljčica - naša klepetalnica
Medsebojni pogovori bolnikov in svojcev
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Sol (in sladkor)

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Metuljčica - naša klepetalnica Seznam forumov -> Razni članki
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Katie



Pridružen/-a: 15.03. 2010, 15:46
Prispevkov: 181

PrispevekObjavljeno: 30 Mar 2010 23:50    Naslov sporočila: Sol (in sladkor) Odgovori s citatom

Sol – še eno zmaličeno živilo (Sanja Lončar)

Človeško telo je zgrajeno iz vode in soli. Za naše telo je sol izrednega pomena, saj brez nje ni osmoze, ki je predpogoj za presnovo v celicah. Sol omogoča prenos impulzov po telesu. Brez nje se ne bi mogli gibati niti razmišljati.

Spet je človek žrtev dobičkarjev, ki v svojih kalkulacijah niso dolžni upoštevati zdravje človeka. Le 1% svetovne proizvodnje soli konča v vaši kuhinji kot sol, ki jo kupite. Še 6% zaužijete skozi živila, v katerih je sol uporabljena kot konzervans. 93% soli pa se uporabi za industrijske namene, posipanje cest, mehčanje vode...

Za industrijske namene in namene konzerviranja je potreben natrijev klorid. Ostanek, naravni elementi, so obravnavani kot nečistoče in jih, enako kot pri sladkorju, v procesu predelave odstranijo. Sicer je znanost že ugotovila, da ima ta čisti natrijev klorid precej škodljivih učinkov in zato velikodušno vrača soli dva od 84 odvzetih elementov: jod in fluor. Vendar, kot pravita avtorja knjige »Voda in sol« dr.med. Barbara Hendel in Peter Ferreira, postane natrijev klorid zaradi obeh dodanih snovi še bolj škodljiv. Seznam škodljivih snovi, ki jih vsebuje naša kuhinjska sol se s tem ne konča. Soli danes zelo pogosto dodajajo tudi sredstva za konzerviranje, sredstva proti strjevanju ali sredstva za izboljšanje lastnosti: kalcijev karbonat, magnezijev karbonat ali aluminijev hidroksid. Prisotnosti le-teh na embalaži ni potrebno deklarirati.

Rezultat uživanja takšne soli je nastanek edema ali povečanje tekočin v telesnem tkivu. Med drugim to povečuje zastajanje tekočin v telesu in povzroča nastajanje celulita. Za nevtralizacijo grama natrijevega klorida, ki ga telo ne more izločiti, porabimo 23-krat več tekočine. Če je natrijevega klorida še vedno preveč, telo prične iz soli ponovno tvoriti kristale. Kombinacija beljakovin in soli tvori sečno kislino, ki se nalaga v kosteh in sklepih. Zaradi tega nastajajo različne oblike protina (tim. putike) revmatoidnega artritisa, žolčni in ledvični kamni,…

Zdravniki vam bodo zapovrstjo svetovali, da zaužijete čim manj soli. Zato me je nemalo presenetil holistični zdravnik, ki mi je priporičil uživanje slanice himalajske soli v precej velikih količinah. Kdo ima prav? Dejansko oba. Toliko kolikor je uživanje navadne soli strup, je uživanje slanice kristalne himalajske soli zdravilo.

Kamena bela sol, ali morska sol (89% proizvajalcev morske soli tudi morsko sol prečiščujejo – »rafinirajo«) je brez prisotnosti elementov, ki soli v telesu omogočajo njeno izvirno delovanje.

Pri tistih redkih proizvajalcih, ki nam še ponujajo neočiščeno morsko sol, je težava v tem, da je morje, iz katerega so jo pridobili, že dolgo neužitno.

Himalajska kristalna sol je periodni sistem elementov v malem. V njej je 84 elementov (dejansko vsi razen plemenitih plinov). Najbolj pomembna razlika med soljo in kristalno soljo je v tem, da je kristalna sol bila milijone let izpostavljena takšnim pritiskom, da je postala kristal. S tem se je njena kristalna struktura izoblikovala do popolnosti. Dodatna poglavitna razlika med kameno soljo in kristalno soljo je v tem, da so elementi v kristalni soli v koloidni obliki, kar pomeni, da so tako majhni, da jih lahko naše celice z lahkoto vsrkajo in presnavljajo. Elementi v kameni soli so praviloma veliko večji in ne morejo preiti v celice, zato za telo ne predstavljajo uporabnega vira teh dragocenih snovi. Zato himlajska sol zelo spodbuja osmozo, kamena pa jo zavira. Zaradi tega je uživanje slanice iz kristalne soli (rečejo ji tudi himalajska ali ayurvedska kristalna sol) za telo podobno uživanju mineralnega napitka.

Celoten članek, ki govori tudi o sladkorju in o tem, kako uporabljamo himalajsko sol, najdete tukaj: http://www.zazdravje.net/razkrivamo.asp?art=116


Nazadnje urejal/a Katie 08 Sep 2010 14:47; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Alma



Pridružen/-a: 07.06. 2006, 07:37
Prispevkov: 217
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 31 Mar 2010 07:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Katie, super si Smile
Hvala za vse tvoje izjemno zanimive prispevke na forumu in da se potrudiš za vse nas, da pridemo, preko člankov, ki jih poiščeš, do novih in zanimivih znanj.

Želim ti oblilje zdravja in radovednosti. Alma.
_________________
Prihodnost pripada tistim, ki verjamejo v lepoto svojih sanj.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
stane



Pridružen/-a: 19.04. 2007, 22:29
Prispevkov: 237

PrispevekObjavljeno: 31 Mar 2010 18:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Bi se ne spodobilo, če bi pod naslovom o soli manjkal ta link.
Tu noben proizvajalec ne trdi takih neumnosti, da vstopa katera koli sol v celice v trdni, koloidni obliki, ne pa v ionski.
Dekleta, malo osnovnošolske kemije tudi nobeni kuharici ne škodi.

http://translate.google.com/translate?hl=en&ie=UTF-8&u=http%3A%2F%2Fwww.saltworks.us%2Fsalt_info%2Fsi_gourmet_reference.asp&sl=en&tl=sl&history_state0=
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Katie



Pridružen/-a: 15.03. 2010, 15:46
Prispevkov: 181

PrispevekObjavljeno: 31 Mar 2010 20:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Še tole sem našla ...

Vendar je dovolj dobre soli in sicer tam, kjer je sončna energija pred milijoni leti izsušila pramorje. Ta kristalna sol, ki se nahaja v solnih rudnikih, je tako čista kot je bila v pramorju. Ta sol čaka na nas, da sprostimo shranjeno energijo, njeno vsebino fotonov. Kristalna solina predstavlja pravo morje energij. Kamena sol je seveda veliko boljša kot kuhinjska, vendar je bil pritisk premajhen, da bi sol tvorila kristalno mrežo. Pri kameni soli se elementi usedajo na površine in medprostore kristalne strukture. V tem obstaja razlika med kristalom in kamnom. Kristal vsebuje višjo stopnjo naravnega reda, kar omogoča biofizikalieno razpoložljivost elementov za naše celice. Šele pod močnim pritiskom preidejo elementi v ionalno oziroma koloidno stanje. To je velikanskega pomena, ker naše celice samo to lahko sprejmejo, kar je prisotno v organični oziroma ionalno koloidni obliki.
Pod koloidi pojmujemo stanje materije, ki se prepoznava v enakomerni porazdelitvi, raztopini delčkov v velikosti 1 do 100 nm. V koloidalni obliki so na primer minerali v celicah rastlin. Zato ne moremo dobivati mineralov iz morske vode, ker so delčki preveliki, da bi pronicali v celice. Najboljši kalcij nič ne koristi, če ni na razpolago celicam.


Vir: http://www.compat.org/mauri/html/body_navadna_in_himalajska_sol__.html



Koloid

Stanje snovi, pri katerem so v trdnem, tekočem ali plinastem disperznem mediju razporejeni delci snovi iz posameznih velikih molekul ali skupkov (agregatov) manjših molekul, ki merijo v premeru 0,1 do 1,0 mikrometra.

Vir: http://k.eslovar.com/koloid.html

Koloid

*
zmes skrajno majhnih delcev snovi v drugi snovi, v kateri se ne raztaplja

*
delci so manjsi kot pri suspenziji

mleko je koloid

delci pridejo

skozi filtrirni

papir in se ne

usedejo

Vir: http://web.s-gim.kr.edus.si/projekti/gradiva/Kemija/Raztopine/tsld018.htm

............................

Sicer nisem študirala kemije, ampak v osnovni šoli nikoli nismo omenjali koloidov (in začuda sem vse teste pisala 5 Laughing), tako da nisem čisto prepričana, da je tole, kar razlagajo v zvezi s to vrsto soli, osnovnošolska učna snov. Neutral Stane, zdaj boš verjetno rekel, da sem vse teste preplonkala, haha. Laughing
Vir: http://k.eslovar.com/koloid.html

Tale članek/prispevek pa sem objavila predvsem kot svarilo pred jodirano kuhinjsko soljo (in belim sladkorjem) in mislim, da ga kot takega razume vsaka "ščitničarka", ki mora že za voljo svoje bolezni postati dobra kuharica - pa če ve, kaj je koloid ali ne (malo heca Smile).

Alma, veliko koristnega sem tudi jaz že dobila na tem forumu in sem za to zelo hvaležna vsem Metuljčicam za prispevke! In ko raziskujem zase, mi ni težko deliti še z ostalimi, če se pa o tem odpre še kakšna nova debata, je pa še boljše. Wink
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
stane



Pridružen/-a: 19.04. 2007, 22:29
Prispevkov: 237

PrispevekObjavljeno: 31 Mar 2010 21:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Katie je napisal/a:


Tale članek/prispevek pa sem objavila predvsem kot svarilo pred jodirano kuhinjsko soljo (in belim sladkorjem) in mislim, da ga kot takega razume vsaka "ščitničarka", ki mora že za voljo svoje bolezni postati dobra kuharica - pa če ve, kaj je koloid ali ne (malo heca Smile).



Že mogoče, toda kot metuljčica bi lahko vedela, da se je jodiranje začelo ravno zato, ker kamene soli joda ne vsebujejo.
Kar se pa koloidov tiče, vodotopnih soli, ki disociirajo na ione, med njimi ne boš našla v vodi v koloidni obliki.
Je pa res, da so ene kamene soli aglomerat sprijetih kristalov, takšnih, kot jih vidiš danes kot nemleto morsko sol, nekatere pa so zaradi visokih temperatur postale steklasta talina in jih danes, ohlajene, ko so v trdnem stanju, tudi vidiš v steklasti obliki.
Ampak, ko se raztopijo v vodi, niso ioni iz steklaste oblike nič drugačni od onih iz aglomerata ali pa iz kristalov morskih soli.
Kar se ščitnice tiče, oziroma nasploh človekovega zdravja, pa je pomembno, da je sol čimbolj integralne, naravne sestave.
Žal, kamene soli joda ne vsebujejo, česar se sicer danes v poplavi joda v vsej hrani ne čuti, toda padati iz ene skrajnosti v drugo, ni modro.
Sploh pa ne gre pri soli samo za jod, če si prebrala mojo knjigo.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
roža



Pridružen/-a: 15.01. 2007, 22:28
Prispevkov: 253
Kraj: Vransko

PrispevekObjavljeno: 01 Apr 2010 08:27    Naslov sporočila: Kemija! Odgovori s citatom

....
_________________
Sem kemik in ne zdravnik!
Za svoje zdravje je dobro več vedeti!
Roža


Nazadnje urejal/a roža 12 Nov 2010 17:25; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
stane



Pridružen/-a: 19.04. 2007, 22:29
Prispevkov: 237

PrispevekObjavljeno: 01 Apr 2010 08:32    Naslov sporočila: Re: Kemija! Odgovori s citatom

roža je napisal/a:
Pri kemiji bodite bolj precizni pri izražanju; kar ste pisali o kemije pod tem naslovom je samo deloma res in deloma napačno!

Roža, na katero napako misliš?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Katie



Pridružen/-a: 15.03. 2010, 15:46
Prispevkov: 181

PrispevekObjavljeno: 01 Apr 2010 13:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

stane je napisal/a:
Že mogoče, toda kot metuljčica bi lahko vedela, da se je jodiranje začelo ravno zato, ker kamene soli joda ne vsebujejo.


Kdo pa pravi, da tega ne vem? Question Saj ravno zato sem se odločila za uporabo himalajske soli doma, ker ne želim s soljo vnašati nobenega joda v svoje telo (dovolj ga dobim, ko se moram včasih zaradi natrpanega vsakdana prehranjevati zunaj, kjer na soljenje nimam večjega vpliva). Sicer pa ne vem, zakaj ves čas to poudarjanje joda v soli, veliko (nepredelane) hrane tudi vsebuje jod.

Stane, moti me, da se takoj spustiš v osebne diskreditacije ("osnošolska izobrazba", "to bi morala vedeti vsaka kuharica", "kot metuljčica bi lahko vedela" itd.). Je to res potrebno? Kot da moramo biti zdaj vse, ki zbolimo in nas o vsej zadevi nihče ne pouči (niti zdravniki) biti doktorice kemije. Kot da smo prostovoljno postale metuljčice in zdaj smo samo to, nič drugega. Neutral Jaz povsem neosebno objavim linke in članke, ki so dostopni na spletu vsem in verjetno je jasno, da NISEM njihova avtorica (povsod navedem vir). Rolling Eyes Nič nimam proti, da mi nekdo pove, da so nekatere objave ali trditve napačne, z veseljem se učim o stvareh, ki jih še ne poznam dobro. Ampak to pa še ne pomeni, da moram tu brati, kaj bi morala vedeti kot bolnica, kuharica in fakultetno izobražena ženska. Etiketiranje tu res ni na mestu, še sploh ne zato, ker - če se izrazim bolj po domače - ne plavamo v istem golažu. Pa brez zamere.


Nazadnje urejal/a Katie 01 Apr 2010 16:23; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
stane



Pridružen/-a: 19.04. 2007, 22:29
Prispevkov: 237

PrispevekObjavljeno: 01 Apr 2010 14:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Katie, oprosti, res nimam nobenega namena kogarkoli etiketirati, posebej ne bolnikov, ki niso zboleli po svoji krivdi.
Ampak, v nekaterih stvareh, ki se večini zdijo nepomembne, malenkostne, ležijo velike pasti.
Moja trditev, da niso dedne bolezni, ampak kuharski recepti in stare navade, izvira ravno iz tega.
Tvoja odločitev o izbiri kamene soli brez joda pa je napačna, kljub temu, da ščitnice morda več nimaš, je pa vseeno mnogo boljša od izbire običajne jedilne soli.
Kakorkoli, tako veliki bedaki znanstveniki ob začetku jodiranja soli niso bili, da ne bi vedeli, kaj delajo, pa tudi začetne doze so bile normalne.
Avstroogrska je pač želela imeti svojo morsko sol kar iz Salzburga, kajti nekoč je bila sol za vsako državo izrednega strateškega pomena, saj države brez lastnih solin ali rudnika sploh ni bilo.
Vse ostalo do danes okoli jodiranja soli in živalske krme se je razvilo pozneje.
Torej, da so nejodirane kamene soli za človekovo prehrano invalidne, že drži.
Niso pa invalidne samo zaradi pomanjkanja joda, čeravno, ekonomsko gledano, je mnogo ceneje kopati kamenje in ga mleti, kot pa pridobivati sol direktno iz morja.
Ampak, to je že druga zgodba.
Toda, ne razumi me znova napačno.
Proti tvoji odločitvi nimam nič, vsak je sam svojega telesa gospodar.
Pripovedujem pač svoja odkritja.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
roža



Pridružen/-a: 15.01. 2007, 22:28
Prispevkov: 253
Kraj: Vransko

PrispevekObjavljeno: 01 Apr 2010 15:28    Naslov sporočila: Zanimivo! Odgovori s citatom

.....
_________________
Sem kemik in ne zdravnik!
Za svoje zdravje je dobro več vedeti!
Roža


Nazadnje urejal/a roža 12 Nov 2010 17:25; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Katie



Pridružen/-a: 15.03. 2010, 15:46
Prispevkov: 181

PrispevekObjavljeno: 01 Apr 2010 16:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Stane, nič nimam proti, da pripoveduješ svoja odkritja, moj komentar je letel na to, da me moti, ker zraven pripoveduješ tudi druga svoja "odkritja" o nas, ki so povsem odveč, in to s pozicije nekoga, ki ne ve, kaj pomeni biti človek z obolenjem ščitnice (te izjave sem prej citirala in so povsem nepotrebne).

Me pa zanima, zakaj je moja odločitev za himalajsko sol napačna in je le-ta invalidna (kljub vsebnosti 84 kemijskih elementov)? Nekje sem zasledila, da si napisal, da tudi piranska sol (brez dodanega joda) ni v redu. Zakaj? In če je za hashimotovce jod še posebej neugoden, zakaj bi ga morala vnašati še s soljo (ne glede na količino)?

Edit: Glede na to, da - kot pravi Roža - je tudi v hrani preveč joda (kravjega mleka tako ali tako ne pijem, prav tako ne jem sirov ipd.), kaj je potem narobe, če ga himalajska sol ne vsebuje?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
stane



Pridružen/-a: 19.04. 2007, 22:29
Prispevkov: 237

PrispevekObjavljeno: 01 Apr 2010 18:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Daj, no, izraz metuljčica je prav simpatičen, zajema pa z eno besedo vse, ki imajo kakršen koli problem s ščitnico in mi sploh ni padlo na pamet, da bi uporaba te besede lahko koga motila.
To, da jaz kjerkoli trdim, da bi katerakoli nerafinirana morska sol morala biti jodirana, se ti je pa zareklo.
Tudi nikjer ne trdim, da je katera koli konkretna kamena sol invalidna, to trdim za vse kamene soli, ne glede na njihovo trgovsko ime.
No, to so ugotovili že drugi pred več kot stoletjem.
To, da nimam osebnih izkušenj z obolenjem ščitnice, pa drži samo delno, kajti simptomi visokega sladkorja so v mnogočem podobni nekaterim simptomom pri ščitnici, le da na svojo veliko srečo takrat nisem padel v bolnišnico, da bi ugotovili vse diagnoze.
Na začetku nisem niti o boleznih, niti o soli vedel še nič.
Po treh mesecih intenzivnega raziskovanja in testiranja na sebi, sem vedel že veliko, pozneje še več in danes vem že veliko.
Ali ti veš, da je zelo preprost test ščitnice mogoče narediti že s pritiskanjem na akpresurne točke na dlaneh in stopalih?
Moje so bile takrat zelo občutljive in je čisto mogoče, da bi to test na krvi tudi pokazal.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
stane



Pridružen/-a: 19.04. 2007, 22:29
Prispevkov: 237

PrispevekObjavljeno: 01 Apr 2010 18:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Katie je napisal/a:
[size=9]
Edit: Glede na to, da - kot pravi Roža - je tudi v hrani preveč joda (kravjega mleka tako ali tako ne pijem, prav tako ne jem sirov ipd.), kaj je potem narobe, če ga himalajska sol ne vsebuje?

Pardon, šele sedaj sem opazil, da to sprašuješ mene, ne Rože.
Će si vsaj enkrat prebrala mojo knjigo, tam ugotavljam, da sol nima samo materialne funkcije, ki izhaja iz potreb organizma po posameznih elementih, ampak ima tudi funkcijo kode za odpiranje različnih programov presnove in drugih. ki se prenašajo preko jezika v možgane.
Vsako živo bitje krmili pač svoje življenje preko čutil in človek v tem ni nobena izjema.
Kar opazuj svojega mačka, kako najprej vse povoha in poliže, preden kaj spusti v želodec.
Toda, osnovno je, da ti najprej preko čutilih vzpostaviš pravilne normative v možganih, tega pa z invalidno soljo, oziroma hrano, nikakor ne moreš doseči.
In, velika tragedija je, da se mnoge matere te svoje osnovne funkcije pri vzpostavljanju pravih normativov pri svojih otrocih sploh ne zavedajo.
Ti se?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Katie



Pridružen/-a: 15.03. 2010, 15:46
Prispevkov: 181

PrispevekObjavljeno: 01 Apr 2010 18:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

stane je napisal/a:
Daj, no, izraz metuljčica je prav simpatičen, zajema pa z eno besedo vse, ki imajo kakršen koli problem s ščitnico in mi sploh ni padlo na pamet, da bi uporaba te besede lahko koga motila.

Stane Laughing Nič nimam proti izrazu "metuljčica", ne vem, od kod ti to, zmotil me je, že tretjič povem(!), tvoj način oz. "ton", kako se lotiš nekih pojasnjevanj.


To, da jaz kjerkoli trdim, da bi katerakoli nerafinirana morska sol morala biti jodirana, se ti je pa zareklo.

Kje sem to zapisala? Shocked

Tudi nikjer ne trdim, da je katera koli konkretna kamena sol invalidna, to trdim za vse kamene soli, ne glede na njihovo trgovsko ime.

Še vedno ne vem, zakaj je kamena sol invalidna. Shocked
No, to so ugotovili že drugi pred več kot stoletjem.

To, da nimam osebnih izkušenj z obolenjem ščitnice, pa drži samo delno, kajti simptomi visokega sladkorja so v mnogočem podobni nekaterim simptomom pri ščitnici, le da na svojo veliko srečo takrat nisem padel v bolnišnico, da bi ugotovili vse diagnoze.

Na začetku nisem niti o boleznih, niti o soli vedel še nič.
Po treh mesecih intenzivnega raziskovanja in testiranja na sebi, sem vedel že veliko, pozneje še več in danes vem že veliko.
Ali ti veš, da je zelo preprost test ščitnice mogoče narediti že s pritiskanjem na akpresurne točke na dlaneh in stopalih?
Moje so bile takrat zelo občutljive in je čisto mogoče, da bi to test na krvi tudi pokazal.

Mi je žal, da te je doletela sladkorna bolezen in lahko si srečen, da nimaš težav s ščitnico.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
stane



Pridružen/-a: 19.04. 2007, 22:29
Prispevkov: 237

PrispevekObjavljeno: 01 Apr 2010 19:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Katie je napisal/a:
stane je napisal/a:
Mi je žal, da te je doletela sladkorna bolezen in lahko si srečen, da nimaš težav s ščitnico. [/size][/color]

Sploh ne drži, slinavka me je samo postavila v tak položaj, kot je tebe ščitnica, imel sem pa srečo, da nisem takoj pristal v bolnišnici in sem problem razrešil sam.
Brez insulina in brez tablet.
In to je moto moje knjige, ne jemlji bolezni kot zlo, kajti telo te samo opozarja, da nekje delaš napako.
Jaz sem jo odkril, pa tudi to, da je ta napaka univerzalna, leži pa v soli.
Dobesedno in v prenesenem smislu.
Sedaj, če ti ne želiš razumeti, kar pišem v knjigi, niti ne verjameš, kar ti razlagam, pač nič.
Če ti še rečem, da je švercanje z vitamini in minerali mimo običajne hrane tudi napaka, bo pa tako nastal ogenj v streh.
Morda sem res preveč direkten in izpadejo moje besede grobo za nežna ušesa, ampak moraš razumeti, da se pri svojih, skoraj že 62. letih, ne morem spremeniti.
Če se bova kdaj srečala v živo, se ti bom pa morda zazdel manj siten, kot se ti sedaj zdim ;)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Metuljčica - naša klepetalnica Seznam forumov -> Razni članki
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.