Metuljčica - naša klepetalnica Seznam forumov Metuljčica - naša klepetalnica
Medsebojni pogovori bolnikov in svojcev
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




olje80

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Metuljčica - naša klepetalnica Seznam forumov -> Kako si pomagamo
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
cveta



Pridružen/-a: 13.02. 2007, 10:58
Prispevkov: 3
Kraj: VELENJE

PrispevekObjavljeno: 12 Apr 2010 09:53    Naslov sporočila: olje80 Odgovori s citatom

Vesela sem ustanovitve v Šoštanju, hkrati pa se opravičujem, ker se nisem mogla udeležiti shoda. Služba pač. Upam, da mi bo uspelo v maju.
Imam vprašanje o alternativni obliki zdravljena hipotiroze in to z oljem št.80 (tako se namreč imenuje), kupljeno v Planetu zdravja v Celju.
Sama ga pijem 3 mesece v majhnih količinah, uradna medicina ga zavrača, rezultat preiskave krvi pa je izjemno vzpodbuden (TSH0,07!). Več, ko dobim uradni izvid iz ambulante za nuklearno medicino. Zanima me vaše mnenje . Hvala, se vidimo v Šoštanju v maju, Cveta
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Vanda



Pridružen/-a: 07.12. 2008, 17:11
Prispevkov: 29

PrispevekObjavljeno: 12 Apr 2010 19:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Za to olje sem že slišala, nisem ga še pila, ker sem imela pomisleke, pa še nobenega nisem poznala, ki bi to pil in bi mu bilo po tem olju boljše. Koliko je bil tvoj TSH pred jemanjem olja 80? Koliko ga spiješ dnevno? Kdo ti ga je priporočil?
Očitno ,da nekaj že deluje. Zanimivo!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
roža



Pridružen/-a: 15.01. 2007, 22:28
Prispevkov: 253
Kraj: Vransko

PrispevekObjavljeno: 12 Apr 2010 19:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

....
_________________
Sem kemik in ne zdravnik!
Za svoje zdravje je dobro več vedeti!
Roža


Nazadnje urejal/a roža 12 Nov 2010 15:43; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
mojci



Pridružen/-a: 20.11. 2009, 11:49
Prispevkov: 20

PrispevekObjavljeno: 13 Apr 2010 07:03    Naslov sporočila: olje 80 Odgovori s citatom

jaz sem pila to olje kar nekaj časa, vendar meni ščitnica dobro deluje imam pa gomolj, vendar to olje na to ni kaj vplivalo oz. ni ga zmanjšalo. verjamem pa na pomaga za druge težave, vendar bi se jaz posvetoval z ljudmi ki vedo kako pomaga to olje za določeno težave (poglej za kontakt na stran Planet zdravja)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Vanda



Pridružen/-a: 07.12. 2008, 17:11
Prispevkov: 29

PrispevekObjavljeno: 13 Apr 2010 09:40    Naslov sporočila: olje 80 Odgovori s citatom

Mojci, tudi meni je dr. Kharlova priporočala pitje olja 80 za zmanjšanje gomolja, hipertenzije,slabe cirkulacije v možganih in povišanega holesterola. Vse težave naj bi čudežno izginile, največ v treh mesecih. Posebno gomolj, naj bi se občutno zmanjšal. Tvoj TSH je nekam nizek. Imaš mogoče latentno hipertirozo? Je tvoj gomolj vroč ali hladen? V tej poplavi različnih čudežnih zdravil, je zelo težko izbrati nekaj pravilnega in preiskusit na lastnem telesu.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
mojci



Pridružen/-a: 20.11. 2009, 11:49
Prispevkov: 20

PrispevekObjavljeno: 13 Apr 2010 10:06    Naslov sporočila: olje 80 Odgovori s citatom

Meni so rekli, da mi ščitnica deluje v redu pač pa imam v maju operacijo da mi bodo odstranili gomolj, ker so našli sumljive celice (folikularna neoplazma), ne vem ali je hladen ali topel oz. ne vem kaj to pomeni. To so mi našli lani oktobra, operacijo sem 3x preložila, ker sem hotela to urediti na alternativni način, vendar ni bilo učinka, po ponovni punkciji so našli iste celice, tako da sedaj mi bodo skupaj z gomoljem odstanili še levi reženj ščitnice. Še vedno sem v dvomih ali je prav da grem ali ne, vendar da sem vsak dan pod pritiskom ali se bo kaj razvilo ali ne... Bom pa zato vsak dan na tabletah na žalost. Zanima me ali lahko to pomanjkanje dela ščitnice nadomestim s kako alternativno zadevo, npr to olje.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Vanda



Pridružen/-a: 07.12. 2008, 17:11
Prispevkov: 29

PrispevekObjavljeno: 13 Apr 2010 10:54    Naslov sporočila: gomolj Odgovori s citatom

Sama si opazila, da se gomolj po olju 80 ni zmanjšal, torej je delovanje vprašljivo ali pa potrebuje več časa. Če so ti našli sumljive celice je dobro to odstraniti. Obstaja še način posta s katerim se naj bi gomolj zmanjšal, ampak nimam s tem izkušenj. Mogoče ti bo opisal postopek kdo, ki je to že poskusil.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Daisy
Administrator foruma


Pridružen/-a: 25.01. 2007, 16:15
Prispevkov: 1286
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 13 Apr 2010 11:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če obstaja sum na kako resno stvar kot je recimo rak ščitnice, ga ni za lomit in je treba dati ščitnico čimprej ven. še sploh če to prirporočajo zdravniki po punkciji. Ne razumem čisto kaj pomeni "še levi reženj" - imaš gomolje na obeh straneh? Ali pa si mislila, da ti bodo odstranili le gomolj in ščitnico pustili?

Biti na tabletah celo življenje je pač posledica tega, s katero pa se da živeti, s kakimi žleht gomolji pa morda ne ravno dolgo ??

Ja, obstaja varianta s postom, ki pa tudi ni čisto 100%, sem pa konkretno slišala tri osebe, ki jim je uspelo. Treba pa jo izvesti strokovno in natančno..
Več o tem lahko pove g.Videnšek (društvo PREPOROD) - ker na njegovih predavanjih sta pričala dva, ki naj bi si s postom ozdravila raka na ščitnici (tumor je izginil).

_________________
Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo.
Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.
Naj nam bo dana intuicija, da ločimo med enim in drugim.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
cveta



Pridružen/-a: 13.02. 2007, 10:58
Prispevkov: 3
Kraj: VELENJE

PrispevekObjavljeno: 14 Apr 2010 07:50    Naslov sporočila: olje 80 Odgovori s citatom

V Planetu zdravja trdijo, da pride do spremenjenega delovanja ščitnice zaradi pregrevanja telesa, kar povzroči nepravilna prehrana.
Po ukinitvi Vobenola, sem imela z Eutyroxom težave zaradi vzdrževanja telesne teže.
Med tem časom sem si poškodovala hrbtenico. Vsak kg mi predstavlja dodatne bolečine in težave, čeprav sem fizično dobro aktivna.
Zato sem po nekaj letih pričela iskati alternativo. Na TV sem gledala oddajo o Planetu zdravja in o uspehih pri zdravljenju ščitnice. Malo sem brskala po internetu in se naročila na pregled. Sledil je pregled krvi brez odvzema krvi (čudno, ampaK resnično: 5 žičk na različnih delih telesa, 3 minute brez govora in to je to), za kar trdijo da so rezultati točnejši kot pri klasičnem odvzemu, rezultate dobiš takoj izpisane in razložene, hkrati pa so zabeležena močna odstopanja od normalnih vrednosti za posamezne organe v telesu. Rezultati so razloženi s strani strokovnega delavca, ki ni zdravnik.
Rezultati:
Moje vrednosti TSH pred pričetkom jemanja Olja 80 so bile v mejah normale. Z jemanjem olja 80 sem pričela po novoletnih praznikih: 3x 1 malo ž na dan, 3 x 0,30 ml slane morske vode, 1dcl tople vode in 1-2 l drenovega čaja na dan. Malo sem čudno gledala, se odločila in pričela z jemanjem. 29.1. sem imela prvo kontrolo, postopek ponovljen - kri, posvet. Rezultati so bili boljši, zato sem s terapijo nadaljevala, vendar sem si količino sama zmanjšala. Olja 80 pijem 2x na dan po 1/3 mž. Mogoče sem se ustrašila prehitrega izboljšanja. Odšla sem k svoji zdravnici in prosila za laboratorijski pregled.
Vrednosti 29.3.: TSH 0,07 (0,35 - 5,50), prosti T3 4,94 (3,50 - 6,50), T4 pa 19,22 (11,50 - 22,50). V oklepajih so orientacijske vrednosti. Zdravnica me je poslala k tirologu za zmanjšanje dnevne doze Eutyroxa, tam pa sem šla v laboratorij še enkrat. Nove vrednosti 8.4.:
TSH 0,03
T3 4,47
T4 25,2
Protitelesa TPO 182,1, TG 68,8 TSI še ni. Teh zadnjih treh rezultatov ne poznam in ne razumem, prosim za razlago o protitelesih.
Jemanje Eutyroxa so mi znižali iz prvotnih 100ug na 75ug, v petek pa grem ponovno v Planet zdravja na kontrolo.

Malo so me rezultati TSH prestrašili, tudi T4 mi ni všeč. Ne vem kako naprej, ker tak heroj pa spet nisem. Res pa je, da sem v tem času popolnoma opustila hrano ki vsebuje mleko, sladilo ki ga uporabljam pa je glukoza. Odrekam se tudi mesu, čeprav ne popolnoma.
Tudi teža se je spremenila. Zmanjšala se je za 4 kg, počutim pa se bolje. Sedaj veste vse, hvala za mnenja vseh, jih bom z veseljem prebrala.
_________________
FLORJANA
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mojci



Pridružen/-a: 20.11. 2009, 11:49
Prispevkov: 20

PrispevekObjavljeno: 14 Apr 2010 08:46    Naslov sporočila: olje Odgovori s citatom

levi reženj ščitnice-tako so se izrazili zdavniki. Ker imam velik gomolj na levi strani bodo odstranili tudi levi del ščitnice.

Veliko sem že brala o postih in tudi da so se ljudje ozdravili, ampak kako to početi zraven službe, kako naj si tako hrano in sokove pripravljam med delovnim časom, verjamem pa da deluje, bi blo pa zanimivo poskusiti.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Metuljčica - naša klepetalnica Seznam forumov -> Kako si pomagamo
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.