Metuljčica - naša klepetalnica Seznam forumov Metuljčica - naša klepetalnica
Medsebojni pogovori bolnikov in svojcev
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Hvala

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Metuljčica - naša klepetalnica Seznam forumov -> Hipotiroza
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Miriana_



Pridružen/-a: 05.05. 2010, 19:33
Prispevkov: 5
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 06 Maj 2010 07:37    Naslov sporočila: Hvala Odgovori s citatom

Hvala,imam par vprašanj;
kaj je gluten,kaj jesti,da se ga izogibam?
Pri 32-ih sem samska,tako zelo si želim najti pravega,a kaj,ko sem tako depresivna,da sploh ne spoznavam ljudi....Kako me pa bo zagledal,će me pa ni...Kje spoznati pravega....
Rolling Eyes
_________________
Za vse težave je kriva psiha.Psiha pa nagaja,če te je kdo prizadel.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Alma



Pridružen/-a: 07.06. 2006, 07:37
Prispevkov: 217
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 06 Maj 2010 08:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Miriana, lep pozdrav, o glutenu je na internetu res veliko informacij, glede povezave ščitnce in glutena sem našla tole.

Celiakija pri odraslih je pogosto v latentni obliki brez značilnih simptomov, pri delu bolnikov pa so simptomi zelo raznoliki, od malabsorpcije do neznačilnih dispeptičnih težav in ugotovitev bolezni je včasih težavna. Zaradi teh kliničnih značilnosti so jo poimenovali tudi bolezen s številnimi obrazi. Ob raznolikih težavah, ki jih imajo bolniki, moramo ob naštetih simptomih prebavne cevi pomisliti tudi na malabsorbcijski sindrom in celiakijo. Pri bolnikih z nezdravljeno celiakijo so namreč ugotovili, da pogosteje zbolijo za nekaterimi malignimi boleznimi, kot so ne-Hodgkinov limfom, rak požiralnika in žrela, pogosteje pa se pojavljajo tudi druge avtoimune bolezni, kot so vnetje ščitnice (Hashimotov tiroiditis) ali sistemske vezivno-tkivne bolezni.

Veliko inforamcij je tudi na spletni strani Društva za celiakijo.
http://www.drustvo-celiakija.si/index.php?id=2

Lep pozdrav, Alma.
_________________
Prihodnost pripada tistim, ki verjamejo v lepoto svojih sanj.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Katie



Pridružen/-a: 15.03. 2010, 15:46
Prispevkov: 181

PrispevekObjavljeno: 06 Maj 2010 14:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Miriana, če znaš angleško, si na spodnjem linku preberi nekaj malega o tem, kako gluten deluje pri hashimotu, pa še malo poguglaj.

http://metuljcica.mojforum.si/metuljcica-about1562.html

Nekateri pravijo, da brezglutenska dieta ni nujno, da je doživljenjska, da je možno, da se imunski sistem umiri (vendar traja kar nekaj mesecev, tam nekje od 6-9). Očitno je to odvisno od vsakega posameznika.

Naj povem, da sama ne jem glutena že tri tedne, vmes se mi je pa zgodilo, da se je v solato, ki sem jo jedla v restavraciji, očitno pomešala ena drobtina (ja, celo ena mala drobtina je usodna!) in sem imela ščitnico tri dni močno vneto, bolečo, sledil je občutek, kot da sem hiper (samo mi ni bilo jasno, zakaj), zdaj se pa počasi umirja in bom šla spet v hipo. Odgovor na to, kaj se mi je zgodilo, sem dobila na FB, ko je gospa, ki je knjigo, ki jo omenjam, že prebrala, na kratko razložila, kaj se ob tem zgodi v telesu.

Tole sem objavila že včeraj pod temo o knjigi:

"The thyroid and gluten share a very similar structure. When a person who is autoimmune eats gluten, the immune system is activated. The B cells become over-aggressive and slap 'kill this' flags on the thyroid tissue. The T cells act like a Swat team that attack it very aggressively trying to kill the invader. The BIG problem ... See moreis this is your normal thyroid tissue! A resultant 'hyper-thyroid' state ensues because when the thyroid tissue is destroyed, thyroid hormones are released in large amounts. This is usually followed by a hypothyroid state once the immune system has calmed down."

In točno to se mi je zgodilo, tako da lahko rečem, da to še kako drži. Če ne bi bilo nikakršne povezave med avtoimunim obolenjem in glutenom, se mi to sigurno ne bi zgodilo. Preden sem se začela izogibati glutenu, nisem imela npr. na kruh nobene take burne reakcije, ker sem tako ali tako imela precej protiteles v krvi (antiTPO 1009), zdaj se je pa z dieto malce umirilo in je bila drobtina očitno spet šok in znak za napad. Smile Zdaj mi je že malo smešno, ker vsaj vem, za kaj gre, ampak sem bila pa zelo žalostna, ko sem ugotovila, da sem spet na nuli in da traja od 6-8 mesecev (če se mi seveda ne zgodi spet kakšna nesreča z glutenom), da se mi protitelesa povsem umirijo. Crying or Very sad

Verjetno je pa kjučno to, da je treba pomagati imunskemu sistemu, ki očitno zaradi takšnih in drugačnih vzrokov zblazni. In če je to res, da imata gluten in ščitnično tkivo podobno sestavo in potem protitelesa zato napadajo TUDI ščitnico (čeprav se prvenstveno bori proti glutenu), potem je mogoče to res odgovor.

Kakorkoli že, mnogi pišejo o tem, kako se boljše počutijo ob brezglutenski dieti in da ne občutijo več tipičnih simptomov, ki jih hashimoto povzroča. Ali ni to tisto, kar nam manjka, pa če smo že na (umetnih) hormonih ali ne? Manjka nam zdravljenje poblaznelega avtoimunskega sistema!

Pa še o dieti - na začetku je pri meni vladala rahla zmeda, kaj jesti, kako, ali je res ena drobtinica, ki ostane na nožu ipd. usodna itd. Ko greš v trgovino in bereš deklaracije, ugotoviš, da skoraj vsaka predelana hrana vsebuje kaj pšeničnega (razlog, da se je pri tolikih ljudeh razvila intoleranca na gluten je pa verjetno v tem, da so žita v zadnjem času gensko spremenjena in predvsem špricana z vsemi možnimi kemikalijami; še posebej črn oz. polnozrnat kruh je problematičen (v kolikor ni bio), ker se zmelje v moko tudi ovojnica, ki je najbolj zastrupljena s pesticidi, fungicidi itd.). Zato svetujem, da si res najprej temeljito preberete spletno stran društva celiakije in predvsem njihov FORUM! Na začetku sem se sama počutila zelo omejeno, moj prvi obisk trgovine se je doma končal z jokom, ker sem bila v trgovini 2 uri (da sem prebrala vse deklaracije in si skušala zapomniti, katere zadeve so ok in jih je preverilo društvo za celiakijo) in pa tudi zato, ker sem na oddelku, kjer imajo brezglutenske izdelke videla grozovite cene brezglutenskih testenin, moke, sladic itd. Surprised Ampak potem je počasi steklo in po dveh tednih sem se počutila super in sem ugotovila, da mi ta hrana prav ustreza - riž, krompir, ajda, kvinoja, veliko sveže zelenjave, sadja ... Potem ugotoviš tudi, da lahko ješ npr. bounty (kot sladico), pa za včasih skoraj vse sladolede iz lj. mlekarn itd. Sem pa že zadnjič pisala o tem, da je dobro jesti čim več presne hrane, tako da zdaj prihaja pravi čas za vse to.

Ni lahko in biti moraš odločen. Zame je bil ključen razlog, da sem se odločila za "zdravljenje" avotimunskega sistema to (pa morda se bo čudno slišalo), da protitelesa, ki uničujejo ščitnico, škodijo oz. poškodujejo tudi možgane (zato megla v glavi itd.). Za ščitnico že nekako obstajajo umetni (ali naravni) hormoni, kaj pa za možgane? Drugi ključni razlog zame je bil pa ta, da se veliki večini ljudi, ki že imajo eno avtoimuno bolezen, razvije vsaj še ena ali dve. In sem si rekla - uničena ščitnica, možgani in še kakšna sladkorna, multipla skleroza itd., ali pa brezglutenska dieta, zdaj pa izberi. Smile Moje cincanje in tehtanje se je ob tem nehalo in sem se odločila. Za težjo pot.

Edit: Naj samo povem, da knjige še nisem prebrala (že to, kar je o njej dostopno na spletu, me je spodbudilo, da sem iskala še druge vire, ki na avtoimune bolezni gledajo podobno), sem jo pa naročila in jo še čakam. Wink
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
stane



Pridružen/-a: 19.04. 2007, 22:29
Prispevkov: 237

PrispevekObjavljeno: 06 Maj 2010 15:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Katie je napisal/a:

Kako je pa kaj s ščitnico v Italji?
Toliko špagetov in ostalih testenin kot tam pojedo, bi moralo biti hujše, kot pri nas, če bi bil gluten, ne pa jod, numero uno.
Jodiranih soli pa do pred nekaj leti Italijani niso uporabljali, še danes jih bolj malo.
Ima kdo kak podatek?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Katie



Pridružen/-a: 15.03. 2010, 15:46
Prispevkov: 181

PrispevekObjavljeno: 06 Maj 2010 16:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Stane, saj ta knjiga, ki jo omenjam zgoraj, govori tudi o jodu in zakaj jod za Hashimoto ni v redu. Morda gre za kombinacijo prevelikih količin glutena IN joda, kaj vem. In ja, tudi sama sem pomislila na Italijane. Smile Je pa res, da je Hashimoto v ZDA najpogostejša avtoimunska bolezen, tam pa vemo, kaj jedo - pomfri in čips, ki sta prejodirana (tisti čipsi z okusom pa vsebujejo tudi gluten), pice (gluten in jod), testenine, predelane, že pripravljene jedi (gluten in jod), hamburgerji (gluten in jod). Debele palačinke že za zajtrk (gluten, tudi jod), torte, rogljički, mafini, kukiji ... ja ni, da ni. Shocked Pa še dejstvo, da imajo oni res že skoraj vse gensko spremenjeno (sojo, koruzo, žita ...).
Šele ko sem začela z dieto, sem ugotovila, koliko glutena v bistvu pojemo. V skoraj vsaki sladici je gluten, npr. banalen primer - prebranec v konzervi, za katerega piše, da je brez konzervansov: če nima konzervansov, je verjetno sol tista, ki konzervira, poleg tega pa vsebuje tudi moko (z njo verjetno jed zgostijo), pa imamo spet oboje, čeprav sta osnovi jedi fižol in čebula. Da ne govorim o restavracijah - je skorajda ni jedi, ki ne bi vsebovala gluten. Pohano meso in pečeno meso in ribe (če ni na žaru, pa še tja jim moka uide), krompir pečen v istem olju kot prej pohane zadeve (tudi zelenjava!), ostane ti morda kakšna rižota (prejodirana!) ali solata (če s seboj neseš svojo sol ali pa pač ješ neslano oz. prosiš, da ti je ne začinijo). V sladoled (ne v ves) spet tlačijo gluten (ne vem, zakaj). Juha (enolončnica) je zgošena z moko, ali pa ima notri rezance itd. Spet gluten. Zraven solate - kruh in spet gluten. Gluten, gluten, gluten ... Ko sem na začetku hodila ven, sem res prišla domov slabe volje, hkrati pa začudena nad tem, kam smo prišli z vso to moko, kruhi, pa v njih kup kemikalij, pesticidov, E-jev itd. Mogoče je pa gluten postal tako "nevaren" v kombinaciji ne samo z jodom, ampak že z vsemi ostalimi aditivi, ki se tlačijo zraven? Confused

Tule je članek o tem, zakaj se ne priporoča jod pri bolnikih s Hashimotom:

http://drknews.com/why-i-dont-give-iodine-to-my-hashimotos-patients/

Pa še o tem, kako Hashimoto vpliva možgane na vsaj tri načine:

http://drknews.com/2010/02/17/hashimotos-hypothyroidism-and-how-to-protect-your-brain/
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Katie



Pridružen/-a: 15.03. 2010, 15:46
Prispevkov: 181

PrispevekObjavljeno: 06 Maj 2010 16:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Aja, Stane, sem pozabila prej omeniti.
Naredila sem poskus, če mi po veliki količini joda (ki ga trenutno ne smem uživati prav nič, kot gluten) tudi zateče ščitnica. Pojedla sem vrečko čipsa, ki je bil res zelo slan, pa še eno pečeno zelenjavo (piknik varianta), tako da sem se močno prejodirala. Ščitnica mi ni zatekla, počutje se ni spremenilo, vsaj ne, da bi zaznala. Če bi ponovila isto z glutenom, točno vem, kaj me čaka ... Ma si ne upam, ker bom imela spet napad in se mi bo ščitnica močno poškodovala. Crying or Very sad
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
stane



Pridružen/-a: 19.04. 2007, 22:29
Prispevkov: 237

PrispevekObjavljeno: 06 Maj 2010 22:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Katie je napisal/a:
Aja, Stane, sem pozabila prej omeniti.
Naredila sem poskus, če mi po veliki količini joda (ki ga trenutno ne smem uživati prav nič, kot gluten) tudi zateče ščitnica. Pojedla sem vrečko čipsa, ki je bil res zelo slan, pa še eno pečeno zelenjavo (piknik varianta), tako da sem se močno prejodirala. Ščitnica mi ni zatekla, počutje se ni spremenilo, vsaj ne, da bi zaznala. Če bi ponovila isto z glutenom, točno vem, kaj me čaka ... Ma si ne upam, ker bom imela spet napad in se mi bo ščitnica močno poškodovala. Crying or Very sad

Katie, nobeno kuhano živilo ni prebavljivo brez soli.
Tako se je zgodovina človeka sploh začela.
Tudi gluten ne.
Vidim, da ti še ni uspelo preleteti moje knjige;)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Katie



Pridružen/-a: 15.03. 2010, 15:46
Prispevkov: 181

PrispevekObjavljeno: 07 Maj 2010 00:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ne razumem, na kaj se to nanaša. Pisala sem jodu oz. o jodirani soli, ne o soli na splošno. Neutral
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
stane



Pridružen/-a: 19.04. 2007, 22:29
Prispevkov: 237

PrispevekObjavljeno: 07 Maj 2010 01:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Katie je napisal/a:
Ne razumem, na kaj se to nanaša. Pisala sem jodu oz. o jodirani soli, ne o soli na splošno. Neutral

Vem, ampak na splošno se o soli ne da razpravljati.
Na začetku zgodovine človeka, pa vse do pred dobrim stoletjem, o kakšni jodirani soli ni bilo ne duha ne sluha.
Ti z jodirano soljo ne moreš niti približno doseči pravega razmerja med kalorijami in elektroliti v hrani brez da tvegaš s tem zdravje ščitnice, ali kakšnega drugega organa.
Vzemi samo povprečno porabo okoli 14g na osebo na dan, glede na vsebnost joda pa bi zadoščalo že 5g.
Močno dvomim, da so kuharice tiste, ki pretiravajo s soljo, ne pa politiki z jodom.
Po mojih podatkih, kolikor se jih spominjam iz vsakdanjih razgovorov, pa so tisti, ki so alergični na gluten, v mojem žargonu tudi podsoljeni in jih ni malo, ki so z biodieto ubili dve muhi na mah.
Ko imaš črevesno sluznico že čisto stanjšano, je gluten že lahko problematičen, enako, kot sladkor, recimo, sicer pa ne.
Seveda pa ne dvomim v tvoje ugotovitve pri tebi, da ti gluten škoduje, ne morem se pa sprijazniti s tem, da skoraj vsak dan pride na svetlo neko živilo, ki je kar naenkrat škodljivo, prej pa ni bilo.
Zato pa pravim, vsa kuhana živila so brez soli škodljiva, kako in s kakšno soljo jih soliš, pa ti opisujem v knjigi.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Katie



Pridružen/-a: 15.03. 2010, 15:46
Prispevkov: 181

PrispevekObjavljeno: 09 Maj 2010 18:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Stane, nikjer nisem govorila o kuhani hrani brez soli.
Če bi bil pa gluten samo eno živilo, kot ti praviš, bi bilo super. Žal se pojavlja v mnogih, kar je malo manj super. Confused


Moj napad in hiper faza sta mimo in ker sem se bala, da bom spet padla v hipo in da se bodo s tem tudi simptomi pojavili, naj povem, da se počutim zelo dobro, nobenih hipo težav, ne telesnih ne psihičnih. Cool Imunski sistem se umirja (ob in po vnetju sem povečala vnos omega 3, selena, D in A vitamina), ščitnice ne čutim več, povsem je "splahnela". Sem pa tudi ugotovila, kakšna drobtina se je zadnjič pomotoma primešala v solato v restavraciji, tako da sem zdaj res prepričana, da mi je škodil gluten. Škoda za tiste tri dni, ko je bilo vnetje močno in s tem tudi počutje zelo slabo še več kot en teden in seveda za uničene ščitnične celice. Crying or Very sad

Gluten (lahko) dela težave pri mnogih avtoimunih boleznih, ne samo pri ščitničnih (zakaj točno bom verjetno vedela, ko bom prebrala knjigo). Sem živi dokaz, da sta gluten in hashimoto povezana (vsaj pri meni). Opazila sem še druge znake, ki jih omenjajo bolniki s hashimotom, ki se tudi izogibajo glutenu (v ZDA) - vnetje v ustih in zatečen jezik (kar je pri meni trajalo cel 3. dan po "kontaminaciji"). To me je spomnilo, da se mi je to kdaj pa kdaj zgodilo tudi že prej, ko še niti nisem vedela, da imam hashimoto. Je pa zanimivo, da nikoli nisem imela (in tudi zdaj ne) nobenih črevesnih težav, kar bi kazalo na celiakijo. Se mi zdi, da je tako: ob zaužitju glutena se celiakašem uničijo črevesne resice in traja 6-9 mesecev, da se stanje povsem popravi, pri hashijih pa se to zgodi s ščitnico in tudi traja 6-9 mesecev, da protitelesa izginejo. Shocked

Ugotavljam tudi, da se že kar nekaj let nisem tako dobro počutila, kot se zdaj. Pred približno enim letom so mi postavili diagnozo in se mi zdi, da zaenkrat brez zdravil precej dobro obvladujem bolezen. Res upam, da jo nekoč povsem odpravim.

Srečno! Wink
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
miha-



Pridružen/-a: 17.04. 2008, 09:26
Prispevkov: 60

PrispevekObjavljeno: 10 Maj 2010 09:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Katie je napisal/a:
Stane, nikjer nisem govorila o kuhani hrani brez soli.
Če bi bil pa gluten samo eno živilo, kot ti praviš, bi bilo super. Žal se pojavlja v mnogih, kar je malo manj super. Confused


Moj napad in hiper faza sta mimo in ker sem se bala, da bom spet padla v hipo in da se bodo s tem tudi simptomi pojavili, naj povem, da se počutim zelo dobro, nobenih hipo težav, ne telesnih ne psihičnih. Cool Imunski sistem se umirja (ob in po vnetju sem povečala vnos omega 3, selena, D in A vitamina), ščitnice ne čutim več, povsem je "splahnela". Sem pa tudi ugotovila, kakšna drobtina se je zadnjič pomotoma primešala v solato v restavraciji, tako da sem zdaj res prepričana, da mi je škodil gluten. Škoda za tiste tri dni, ko je bilo vnetje močno in s tem tudi počutje zelo slabo še več kot en teden in seveda za uničene ščitnične celice. Crying or Very sad

Gluten (lahko) dela težave pri mnogih avtoimunih boleznih, ne samo pri ščitničnih (zakaj točno bom verjetno vedela, ko bom prebrala knjigo). Sem živi dokaz, da sta gluten in hashimoto povezana (vsaj pri meni). Opazila sem še druge znake, ki jih omenjajo bolniki s hashimotom, ki se tudi izogibajo glutenu (v ZDA) - vnetje v ustih in zatečen jezik (kar je pri meni trajalo cel 3. dan po "kontaminaciji"). To me je spomnilo, da se mi je to kdaj pa kdaj zgodilo tudi že prej, ko še niti nisem vedela, da imam hashimoto. Je pa zanimivo, da nikoli nisem imela (in tudi zdaj ne) nobenih črevesnih težav, kar bi kazalo na celiakijo. Se mi zdi, da je tako: ob zaužitju glutena se celiakašem uničijo črevesne resice in traja 6-9 mesecev, da se stanje povsem popravi, pri hashijih pa se to zgodi s ščitnico in tudi traja 6-9 mesecev, da protitelesa izginejo. Shocked

Ugotavljam tudi, da se že kar nekaj let nisem tako dobro počutila, kot se zdaj. Pred približno enim letom so mi postavili diagnozo in se mi zdi, da zaenkrat brez zdravil precej dobro obvladujem bolezen. Res upam, da jo nekoč povsem odpravim.

Srečno! Wink


Me veseli, da se ti izboljšuje imam tudi jaz večjo voljo :)

Vidiš katie, jaz imam pa ene 5 let problem s prebavo, da hodim preveč pogosto na wc (tudi do 7x na dan), pogoste driske pa nisem temu posvečal kakšnega pomena.

Zdaj 5 dni jem brez glutena in zanimivo grem max 2x na wc in nimam nič več driske :)

Bom nadaljeval, da vidim kaj se zgodi:)

25 imam pregled, bom rekel, da me dajo testirati na gluten.

Lp, miha
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Katie



Pridružen/-a: 15.03. 2010, 15:46
Prispevkov: 181

PrispevekObjavljeno: 10 Maj 2010 20:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Miha, hvala!
Ja, vidiš, potem pri tebi definitivno je nekaj s tem glutenom, zanimivo.
Hecno, tudi jaz imam pregled krvi 25. maja. Smile

Če boš šel pa na testiranje za gluten, te pa moram opozoriti, da če boš do takrat jedel brezglutensko hrano, rezultati ne bodo pokazali pravega stanja, ker dieta brez glutena dokaj hitro začne delovati, tako da zdaj ne vem ... Če imaš morda res celiakijo, potem je dobro, da ti postavijo diagnozo, ker se potem lahko z izvidom prijaviš prek društva za financiranje brezglutenske hrane (ne vem točno, kolikšen je ta mesečni dodatek).
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
stane



Pridružen/-a: 19.04. 2007, 22:29
Prispevkov: 237

PrispevekObjavljeno: 10 Maj 2010 23:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Katie je napisal/a:
Miha, hvala!
Ja, vidiš, potem pri tebi definitivno je nekaj s tem glutenom, zanimivo.
Hecno, tudi jaz imam pregled krvi 25. maja. Smile


Ta vajina zgodba je res zanimiva, oba plombe, oba gluten.
Roža, kaj misliš, je možno to, ne pa jod v hrani?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Metuljčica - naša klepetalnica Seznam forumov -> Hipotiroza
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.