|
Metuljčica - naša klepetalnica Medsebojni pogovori bolnikov in svojcev
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Katie
Pridružen/-a: 15.03. 2010, 15:46 Prispevkov: 181
|
Objavljeno: 05 Maj 2010 14:42 Naslov sporočila: Knjiga o hashimotu |
|
|
...
Nazadnje urejal/a Katie 07 Sep 2010 18:15; skupaj popravljeno 2 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Katie
Pridružen/-a: 15.03. 2010, 15:46 Prispevkov: 181
|
Objavljeno: 06 Maj 2010 01:51 Naslov sporočila: |
|
|
...
Nazadnje urejal/a Katie 07 Sep 2010 18:13; skupaj popravljeno 2 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Katie
Pridružen/-a: 15.03. 2010, 15:46 Prispevkov: 181
|
Objavljeno: 13 Maj 2010 01:18 Naslov sporočila: |
|
|
...
Nazadnje urejal/a Katie 07 Sep 2010 18:13; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Alma
Pridružen/-a: 07.06. 2006, 07:37 Prispevkov: 217 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 14 Maj 2010 11:36 Naslov sporočila: |
|
|
Katie, če sem si do danes še lahko zatiskala oči pred težavami z glutenom, me je tale spisek simptomov ob zaužitju glutena dokončno prepričal, da se ne smem več slepiti in zato, ker imam rada kruh in testenine, pa nimam časa, da bi dvojno kuhala, prepričal v to, da je skrajni čas, da se lotim dela.
Že leta razlagam, da vsakič, ko pojem kaj belega kruha (sedaj me že košček čisto rženega kruha spravi v to stanje), košček pizze, malo testenin ali štrukov srce nabija kot noro. Vključno z ostalimi simptomi. Zelo zanimivo, moram reči. Adio dolce vita
Hvala za vse informacije, ki jih poiščeš in deliš z nami, verjamem, da bodo še marsikomu v pomoč. Prijazen pozdrav, Alma. _________________ Prihodnost pripada tistim, ki verjamejo v lepoto svojih sanj. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Daisy Administrator foruma
Pridružen/-a: 25.01. 2007, 16:15 Prispevkov: 1286 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 14 Maj 2010 11:59 Naslov sporočila: |
|
|
Zagotovo je tule dosti koristnih napotkov za življenje brez glutena ??
http://drustvo-celiakija.si/ _________________ Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo.
Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.
Naj nam bo dana intuicija, da ločimo med enim in drugim. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Katie
Pridružen/-a: 15.03. 2010, 15:46 Prispevkov: 181
|
Objavljeno: 14 Maj 2010 22:51 Naslov sporočila: |
|
|
Alma, tudi jaz nisem bila prepričana v to, da ima gluten name kakršenkoli vpliv. Nikoli nisem imela črevesnih težav po zaužitju kruha, testenin ipd., zato niti nisem pomislila na preobčutljivost na gluten ali celo celiakijo.
Ampak, kot sem že v drugi temi napisala - v drugem tednu diete se mi je v solato primešala drobtina in sem imela tri dni zatečeno ščitnico, za tem sem padla v hiper fazo (hudo razbijanje srca, potenje ponoči, celo bolečine v rokah so se mi pojavile zjutraj ipd.), jo skušala čim bolje sanirati s selenom, omega 3 in vitamini, tako da lahko rečem, da kakšne hipo faze zdaj ne čutim. Ravno včeraj je bil en mesec, odkar ne jem glutena in sem si mislila - škoda, da se mi je pripetila tale drobtina. Ampak zdaj sem vesela, da se je to zgodilo, ker zdaj vem, da je nekaj na tem in da ščitnica očitno nanj odreagira. Ne morem reči, da to velja za vse, ampak veliko je že ljudi, ki so poskusili z dieto, se boljše počutili po njej že po treh tednih, ob nesrečnem zaužitju glutena pa imeli podobne reakcije kot jaz (nekateri celo dobijo izpuščaje, prebavne težave ipd.).
Ko dobim knjigo, bom še kaj več napisala in resnično upam, da je to res lahko rešitev za mnoge Hashimotovce oz. bolnike z avtoimunimi obolenji. Všeč mi je tudi, da si s tem mnogi izboljšajo stanje in počutje v kombinaciji z zdravili. Vsekakor pa je to nekaj, kar nikomur ne more škoditi. Tajska kuhinja npr. sploh ne uporablja pšenične moke in tako si kdaj zamislim, da kaj pa če bi tam živela? Nič mi ne bi manjkalo. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Katie
Pridružen/-a: 15.03. 2010, 15:46 Prispevkov: 181
|
Objavljeno: 15 Maj 2010 00:21 Naslov sporočila: |
|
|
...
Nazadnje urejal/a Katie 08 Sep 2010 14:43; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
|
roža
Pridružen/-a: 15.01. 2007, 22:28 Prispevkov: 253 Kraj: Vransko
|
Objavljeno: 15 Maj 2010 14:35 Naslov sporočila: |
|
|
... _________________ Sem kemik in ne zdravnik!
Za svoje zdravje je dobro več vedeti!
Roža
Nazadnje urejal/a roža 12 Nov 2010 14:32; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
|
stane
Pridružen/-a: 19.04. 2007, 22:29 Prispevkov: 237
|
Objavljeno: 15 Maj 2010 21:53 Naslov sporočila: |
|
|
Katie je napisal/a: |
Ampak, kot sem že v drugi temi napisala - v drugem tednu diete se mi je v solato primešala drobtina |
Katie, če ti je drobtina, v kateri ni bil samo gluten, ampak vse, kar se pač v kruhu nahaja, povzročila takšno reakcijo ščitnice, ta ni mogla biti povzročena s količinskim vnosom česar koli že, ampak je ta drobtina vsebovala informacijo ščitnici, naj reagira tako, kot je.
Ke pa se informacije v organizmu ne prenašajo nič drugače, kot se prenašajo informacije od tipkovnice tvojega računalnika v njegov procesor in iz njega na ekran, torej z električnimi impulzi od senzorja preko živcev do možganov in od tam do ščitnice, je bilo v tej drobtinici nekaj, kar je tak signal poslalo ščitnici.
Na tem principu temelji vsa homeopatija, pa tudi kodiranje hrane, kot to sam imenujem v knjigi.
Naredi preizkus, če ti bo tudi zrno surove pšenice povzročilo takšno reakcijo, potem to ponovi z zrnom kuhane in trtjič zgrizi kuhano zrno istočasno z majhnim kristalčkom moje soli biocode.
Nikjer namreč ne morem najti podatka, ali gre pri glutenu za reakcijo na surov ali kuhan gluten, ali kar na oba. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Katie
Pridružen/-a: 15.03. 2010, 15:46 Prispevkov: 181
|
Objavljeno: 16 Maj 2010 00:17 Naslov sporočila: |
|
|
roža je napisal/a: | bila bi vesela če bi znala toliko angleščine kot nemščine. Kakšen povzetek lahko še napišeš, tako da bom vedela da sem prev razumela. Zelo zanimivo, nov pogled na ščitnična obolenja;
Ali bi bila pripravljena en tak video komentirati, da si ga skupaj ogledamo? Da pripravimo namesto predavanja video na računalniku in ker mnogo metuljčic ne zna dovolj strokovne angleščine , bi bile vesele komentarja! Razmisli!
Bila bi krasna popestritev.
Povezale bi se lahko tudi z društvom za celiakijo in bi skupaj pripravile diskusijo ob takšnem videu?
LPR |
Roža, bom naredila krajši povzetek bistvenih informacij (samo ne morem napovedati, kdaj mi bo to časovno uspelo).
Glede predavanja sem za, ampak mislim, da moram pred tem še kar precej prebrati in redno testirati kri, da bom imela tudi tovrstne dokaze (predvsem glede protiteles). To bo še nekaj časa trajalo (na dieti sem šele dober mesec).
Si to mislila za vseslovensko srečanje ali čisto posebej? Povezovanje z društvom celiakije se mi pa tudi zdi smiselno. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Katie
Pridružen/-a: 15.03. 2010, 15:46 Prispevkov: 181
|
Objavljeno: 19 Maj 2010 00:42 Naslov sporočila: |
|
|
...
Nazadnje urejal/a Katie 07 Sep 2010 18:11; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Katie
Pridružen/-a: 15.03. 2010, 15:46 Prispevkov: 181
|
Objavljeno: 22 Maj 2010 20:08 Naslov sporočila: |
|
|
...
Nazadnje urejal/a Katie 07 Sep 2010 18:11; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
|
stane
Pridružen/-a: 19.04. 2007, 22:29 Prispevkov: 237
|
Objavljeno: 22 Maj 2010 23:28 Naslov sporočila: |
|
|
Katie, je kje kak podatek, so ljudje alergični na surov ali termično obdelan gluten, ali na oba enako?
In, kako je to pri živalih, recimo pri kokoših?
So kje kakšne raziskave? |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Katie
Pridružen/-a: 15.03. 2010, 15:46 Prispevkov: 181
|
Objavljeno: 23 Maj 2010 00:31 Naslov sporočila: |
|
|
...
Nazadnje urejal/a Katie 07 Sep 2010 18:10; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
|
stane
Pridružen/-a: 19.04. 2007, 22:29 Prispevkov: 237
|
Objavljeno: 23 Maj 2010 08:59 Naslov sporočila: |
|
|
Katie je napisal/a: | Velik problem pri pasji hrani pa predstavlja tudi sol ...
|
Katie, če bi hoteli v pasjo hrano spraviti 4mg joda/kg, kolikor ga vsebuje, z jedilno soljo, ki joda vsebuje 20mg/kg, bi noben pes takšne hrane še povohal ne, saj bi vsebovala 20% soli, z naravno morsko soljo pa take koncentracije joda sploh ni mogoče doseči, saj ga sama ne vsebuje toliko.
Da za mesojede živali rastlinska hrana predstavlja bolj balast, kot vir energije, že drži, če bi pa ne vsebovala še glutena, bi bila pa res samo balast.
Tako, da tudi za pse niti gluten, niti sol ne moreta biti glavni krivec njihovih bolezni, pač pa zopet jod.
Ampak, kaj psi, krave, kure in svinje imajo joda v svoji krmi tudi do desetkrat več. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|