Metuljčica - naša klepetalnica Seznam forumov Metuljčica - naša klepetalnica
Medsebojni pogovori bolnikov in svojcev
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Kdaj nov recept za zdravila?

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Metuljčica - naša klepetalnica Seznam forumov -> Aktivnosti društva
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Alenka



Pridružen/-a: 02.08. 2006, 12:42
Prispevkov: 330
Kraj: Šmartno pri Litiji

PrispevekObjavljeno: 01 Avg 2010 20:46    Naslov sporočila: Kdaj nov recept za zdravila? Odgovori s citatom

Pozdravljeni,

ko sem nazadnje želela recept za Eltroxin, mi je sestra pojasnila, da ga imam še za 3 tedne in zaradi zavarovalnice ne morem še dobiti novega recepta.

Namesto da bi dobila Eltroxin, ko sem že bila pri osebni zdravnici iz drugih razlogov, sem morala tja še enkrat po treh tednih. Pa čez dober teden še enkrat, ker mi zobozdravnica ni hotela puliti zoba dokler ne prinesem potrdila, da sem na poseg pripravljena. Težko mi je kar naprej čepeti tam v čakalnici, moja zdravnica ima pa tudi toliko pacientov, da sem prepričana, da bi raje enkrat več stvari hkrati opravila. Prav smešno se mi zdi takole komplicirati ravno pri ščitničnih hormonih, medtem ko imajo v tujini obnovljive recepte ki veljajo eno leto, tako da se pacient pojavi samo v lekarni, če sicer zdravnika ne potrebuje.

Na MON-u sem objavila temo glede časovnega omejevanja predpisovanja receptov, ki ga bom prilepila na koncu. Nihče ni prav nič komentiral. Zame je zadeva dovolj moteča, da bi se z njo obrnila na zavarovalnico. Ima kdo že kakšne izkušnje, komu naj pišem? Mislim na kakšen e-naslov, ker je tako zame najlažje, na hitro pa nisem nič našla na strani ZZZS.

Je to povzročilo nevšečnosti tudi že komu drugemu?

Lep dan vam želim.

Alenka




pred kratkim sem ob obisku ambulante želela dobiti še recept za ščitnične hormone, ki jih bom jemala do konca življenja, pa ga nisem dobila, ker sem imela doma zalogo še za 3 tedne. Tako zelo sem bila presenečena, da mi ni prišlo na misel, da bi vprašala, kdaj pa zdaj sploh lahko dobim ta recept.
Saj razumem, da zavarovalnica želi varčevati. Ampak na tak način pri zdravilu, ki stane manj kot 5 EUR na 3 mesece? Poleg tega bo zavarovalnica vendarle morala zdaj plačati ponoven obisk zdravnika samo zaradi enega samega recepta ali ne? Je to varčevanje ali sem kaj spregledala? Res bi bila vesela, če bi mi kdo lahko pojasnil, za kaj je to dobro, da se bom manj bedasto počutila, ko bom spet morala v zdravstveni dom. Tokrat mi bo veliko težje, ker bom morala tja po službi, pa se že v službi do konca izčrpam.
In če razmišljam še naprej, jemljem več zdravil, ne zmanjka mi vseh ob istem času. In če bom morala po vsako posebej na točno določen datum ... Meni je to težko, za koga drugega pa bi bilo morda nerodno zaradi odhoda na daljši dopust. Niti 3 tedne tolerančnega roka. Koliko pa?
Z zanimanjem bom prebrala vaša pojasnila, mnenja ...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Metuljčica - naša klepetalnica Seznam forumov -> Aktivnosti društva
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.