Metuljčica - naša klepetalnica Seznam forumov Metuljčica - naša klepetalnica
Medsebojni pogovori bolnikov in svojcev
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Odgovor na http://metuljcica.mojforum.si/metuljcica-about178

 
Objavi novo temo   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.    Metuljčica - naša klepetalnica Seznam forumov -> Aktivnosti društva
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Alenka



Pridružen/-a: 02.08. 2006, 12:42
Prispevkov: 330
Kraj: Šmartno pri Litiji

PrispevekObjavljeno: 28 Nov 2010 15:42    Naslov sporočila: Odgovor na http://metuljcica.mojforum.si/metuljcica-about178 Odgovori s citatom

Ne, ne gre za tiste prispevke. Prav tako ne gre za "strokovne" prispevke. Ker moji to niso, izražajo samo moje mnenje, ki ga včasih podkrepim s citati. Če komu moje mnenje ni všeč, se mi zdi primeren način, da to sporoči na forumu. Temu pravim svoboda izražanja. Dokler seveda komunikacija ostane na kulturnem nivoju, brez osebnih žalitev.

Opazila sem, da je nekaj Rožinih in Katiejinih sporočil zbrisanih. Na pravi način - tako da je ostalo prazno polje. Ko sta izginili prvi moji sporočili sredi oktobra, sem čakala, da dobim kakšno pojasnilo. Ko se je to ponovilo, sem si shranila nekaj svojih sporočil, ki jih je škoda izgubiti. Ne vseh. Pa nič zato. Če bo forum ostal tak, kot sedaj (vsak poseg pač pomeni moderiranje), resnično nimam namena izgubljati energije in časa v prazno. Kar imam sporočiti, lahko sporočim tudi kje drugje.

Ne morem se identificirati z društvom, ki se boji, da bo kdo vzel pisanje članov in vseh drugih, ki se oglašajo na forumu, kot stališče društva. Saj imamo vendar velikokrat zelo različna stališča in se ne strinjamo med seboj. Katero naj bi bilo torej stališče društva? Domača stran društva je prava stran za izražanje stališč društva in ne forum, ki je (naj bi bil) odprt za vse.

Lep pozdrav,

Alenka


P. S.: Nisem mogla odgovarjati na pravo temo, ker je zaklenjena.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Daisy
Administrator foruma


Pridružen/-a: 25.01. 2007, 16:15
Prispevkov: 1286
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 28 Nov 2010 20:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Alenka, ne vem če si razumela kar sem želela sporočiti. Kar je najbolj čudno je to, da se mi zdi, da glede foruma razmišljava enako, tvoja reakcija pa je kot da bi bili na popolnoma različnih bregovih.

Ta forum je bil do sedaj uradni forum našega društva in tudi moderiran, kar pomeni, da JE uradno predstavljal mnenja našega društva. Torej naj bi bilo mnenje vsakega posameznika s tem, da je bila objava "dovoljrna", avtomatično tudi nekako mnenje društva.

Ker tako ne gre več naprej, kot si sama napisala, sodi mnenje društva na njegovo domačo stran ali nek njegov uradni, strokovno podprt forum (kar je v pripravi), smo TA forum spremenili v POGOVORE bolnikov in svojcev in vseh drugih, ki jih tematika zanima in TO ŠELE SEDAJ URADNO OMOGOČA, DA VSAK NAPIŠE KAR ŽELI. Torej je od sedaj forum točno tak kot si napisala da bi moral biti.
Menjava različnih mnenj in stališč, pogovori o vsem. Brez brisanja.

Naslov smo spremenili in s tem sprostili vsebine, šele sredi novembra, tako da ne vem, kaj se je dogajalo sredi oktobra.
Kaj sem spreminjala sama (sredi novembra), sem ti napisala. Nisem pa jaz edina, ki lahko spreminja vsebine.
Roko na srce, vsa ta leta nismo nikoli nič brisali na tem forumu. Do prvih izbrisov je prišlo v zvezi s Stanetom. Pa še njemu sem najprej napisala kup ZS o tem, da je njegovo pisanje neprimerno, naj ga spremeni, odprla sem mu celo neko lastno temo v katero naj bi pisal- preden sem poste izbrisala. Strinjati se moraš, da reklamiranje lastnih proizvodov nme sodi na forum.

Tudi sedaj NE BI BILO TREBA NITI RUŽI NITI KATIE NIČESAR IZBRISATI - nasprotno, ravno sprememba naslova foruma in s tem ograditev društva od vsebin omogoča takim "strokovno nepodprtim" temam, da še bolj zaživijo.
In kot rečeno, menim da sta tako Ruža kot Katie (ne vem, kdo je brisal Katiine poste - jaz jih nisem) po nepotrebnem SAMI izbrisali svoje vsebine in s tem pravzaprav prikrajšali uporabnike foruma za koristne novice in nasvete.
No, ja, odločitev je v njunih rokah, Ruža je točno vedela, da ji ni potrebno brisati ničesar. (da se razumemo - nihče jima ni niti slučajno naročil, naj kakorkoli spreminjata svoje dosedanje poste)

Alenka, če te prav razumem je tale forum točno tak kot ti meniš naj bi bil. Pišeš vse in o vsem.
Društvo se ničesar ne boji, le treba je zadeve postaviti tako kot je prav.

Zakaj in kaj je bilo tvojega brisanega ti ne morem odgovoriti, ker ne vem. Morda bi ti lahko odgovorila, če bi mi povedala naslove postov, ki so ti bili brisani.
Upam, da se razumemo in da med nami ni kake zamere in da boš še naprej tako kot doslej plodno prispevala k pogovorom na tem forumu.

PS - prava tema JE odklenjena - sem jo stestirala.

_________________
Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo.
Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.
Naj nam bo dana intuicija, da ločimo med enim in drugim.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Katie



Pridružen/-a: 15.03. 2010, 15:46
Prispevkov: 181

PrispevekObjavljeno: 07 Dec 2010 18:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdravljeni,

zaradi obvestila o zasebnem spročilu sem po dolgem času zajadrala na tole stran in ker vidim, da zgoraj omenjate moj vzdevek, je najbolje, da sama pojasnim, kako in kaj (zgolj za svoj primer).

Na podlagi zasebnega sporočila, ki sem ga prejela od osebe iz društva (verjetno niti ni pomembno, kdo pravzaprav to je), sem morala določene zadeve s foruma (nanašalo se je na zadnje objave) odstraniti. Ker sem vse ostale svoje prispevke (od mojih začetkov na forumu do tistega trenutka) objavljala na povsem enak način, sem izbrisala še ostalo in zapustila forum. Kot vidim sedaj, me takrat občutek ni varal in sporočila nisem narobe razumela - moje pisanje pač ni bilo zaželeno. To, da odidem, je bila moja odločitev, saj se na forumu, kjer ne morem svobodno objavljati tistega, kar je povezano s forumsko tematiko, ne vidim.


In žal mi je, ko sem danes šla malo čez teme, da nekateri (tudi matere za svoje hčerke) sprašujejo popolnoma enaka vprašanja, ki sem si jih zastavljala sama ob postavitvi diagnoze, pa zanje ne dobijo odgovorov. Nikjer. Zato sem se tudi sama na začetku odločila, da jih bom iskala sama in za večino zadev, ki sem jih objavljala, 100 % stojim, saj so preiskave, ki sem jih pred kratkim opravila, potrdile VSE moje takratne domneve o tem, kje se (vsaj pri meni) skrivajo pravi vzroki avtoimunskega obolenja. Vsa avtoimunska obolenja pa imajo podoben vzrok, od česa pa je odvisno zdravje 70-80 % imunskega sistema, pa vsi vemo.


In še ena pripomba na odgovor, da se s prehrano ne da ničesar storiti - seveda se da! Res je, da za primer Hashimota knjige pri nas še ne obstajajo, ampak to ne pomeni, da jih ni v tujini. Soicer sem eno od tujih, ki sem jo omenjala na forumu, zadnjič presenečna opazila na polici ene od ljubljanskih knjigarn. V slovenščini pa se dobi knjiga, potrjena s strani zdravnikov, o prehrani pri revmatoidnem artritisu, ki je tudi avtoimunska bolezen. Morda se bo ob branju te kdo zamislil, kaj vem. ;-)

Vse vas lepo pozdravljam in vam želim veliko zdravja, radovednosti in sreče!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Daisy
Administrator foruma


Pridružen/-a: 25.01. 2007, 16:15
Prispevkov: 1286
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 07 Dec 2010 21:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kot bi se ne pogovarjali slovensko - drug drugega ne razumemo kar napišemo ???
_________________
Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo.
Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.
Naj nam bo dana intuicija, da ločimo med enim in drugim.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Katie



Pridružen/-a: 15.03. 2010, 15:46
Prispevkov: 181

PrispevekObjavljeno: 07 Dec 2010 23:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Daisy, oprosti, ampak očitno res ne razumem slovensko in ne vem, na kaj točno se nanaša tvoj komentar. Smile

Mogoče bi res morala napisati, kdo mi je pred meseci poslal sporočilo s prošnjo o brisanju oz. spreminjanju mojih objav ...

Zapustila pa sem forum v prejšnji obliki in mislim, da je to moja pravica.

Vse dobro in upam, da bo zdaj "novi" forum res zaživel v vsej svobodi!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jadralec



Pridružen/-a: 10.01. 2007, 09:13
Prispevkov: 224

PrispevekObjavljeno: 08 Dec 2010 05:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kje pa je novi forum?

Po mojih izkušnjah moderirani forumi ne zaživijo. Še nemoderirani težko.

Moderirani strokovni forum, ki ga vodi dr.Pirnat je tule:

http://med.over.net/forum5/list.php?135



Lp
Jani
_________________
50 let, bazedovka, hipertiroza

Vse napisano predstavlja moje osebno mnenje in ni zagotovila, da je karkoli od tega pravilno.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Daisy
Administrator foruma


Pridružen/-a: 25.01. 2007, 16:15
Prispevkov: 1286
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 08 Dec 2010 12:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hja, stvari okoli "novega foruma" se komplicirajo zaradi določenih zahtev, trudimo se namreč pridobiti status humanitarnega društva, pogoji za to pa so kar ostri... upamo, da se bomo le uspeli dogovoriti v dobro nas vseh.

Foruma še ni, in tudi ne bo tako moderiran kot smo menili v začetku, še sploh ne strokovno moderiran... vanj bomo pisali in odgovarjali (upam) itak mi vsi.
Ko se zadeve razčistijo, bo to vsekakor pisalo tule na veliko, če se ne, pa itak ostane tako kot je... Mad

_________________
Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo.
Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.
Naj nam bo dana intuicija, da ločimo med enim in drugim.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Katie



Pridružen/-a: 15.03. 2010, 15:46
Prispevkov: 181

PrispevekObjavljeno: 08 Dec 2010 13:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jadralec je napisal/a:
Kje pa je novi forum?


Jadralec, mislila sem ta forum, ki je drugačen, odkar sem ga nazadnje obiskala (ni več administratorjev, določenih rubrik ni več itd.). Sicer sem pa "novi" dala v navednice. Wink
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Alenka



Pridružen/-a: 02.08. 2006, 12:42
Prispevkov: 330
Kraj: Šmartno pri Litiji

PrispevekObjavljeno: 09 Dec 2010 12:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Katie, hvala za pojasnilo. Žal mi je za tvoja izbrisana sporočila, ker so mi bila všeč, ampak razumem tvojo odločitev, tudi jaz sem že razmišljala o tem, da naredim enako.

Še vedno tole dogajanje dojemam kot kratenje pravice do svobodnega izražanja in glede na to, da ni videti, da bo v bodoče kaj drugače, se poslavljam od foruma in od društva.

Lep pozdrav vsem skupaj.

Alenka
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Metuljčica
Administrator foruma


Pridružen/-a: 22.12. 2009, 16:07
Prispevkov: 33

PrispevekObjavljeno: 09 Dec 2010 15:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

DA ZAKLJUČIMO TO BREZPLODNO DEBATO !!

Težko je razumeti, kje je kratenje pravice do svobodnega izražanja govora, če nikomur ni nihče rekel, naj karkoli vrže ven ??????

Če je jasno povedano, da s tem, ko forum ni več modeiran, ni več ovir za pisanje o katerikoli temi'

DA bo odslej bolj svobodno pisanje kot prej? (da ne omenimo ŠE ENKRAT da smo doslej pisali ravno o čemerkoli si je kdo izmislil in da nismo nikomur rekli naj briše vse svoje poste ven..)

Lahko kdo prosim to razloži? Res ni logično..

Mislim pa, da se morate ve zazreti vase in zamisliti nad tem, komu ste naredile korist s tem, da ste samoiniciativno svoje poste zmetale ven - svojemu egu, ker nimate več svojih rubrik in moderatorstva, ali uporabnikom, ki so in bi še naprej imeli od njih in vaših informacij nedvomno korist ?

Če boste ugotovile, da ste svoje poste objavljale zaradi tega, da jih bodo uporabniki brali in od njih imeli koristne informacije in ne le zaradi vas samih sebe, ste seveda vabljene k nadaljnjemu sodelovanju na forumu. Če ne, se vam Metuljčica zahvaljuje za dosedanje sodelovanje in vam želi vse dobro.

Prosimo pa, da prenehamo s to debato, ker - ne glede na svobodo izražanja misli, to ne sodi na forum !!
Povedale ste svoje mnenje, OK, imate vso pravico do tega (čeprav bodo uporabniki vaših postov težko razumeli zakaj jih ni - kljub vašim razlagam), nadaljnja pojasnila so nepotrebna. Pišite si (ali nam) preko ZS ali preko maila.



LP Metuljčica
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.    Metuljčica - naša klepetalnica Seznam forumov -> Aktivnosti društva
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.