Metuljčica - naša klepetalnica Seznam forumov Metuljčica - naša klepetalnica
Medsebojni pogovori bolnikov in svojcev
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




bazedovka

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Metuljčica - naša klepetalnica Seznam forumov -> Hipertiroza
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
reneja



Pridružen/-a: 20.06. 2009, 09:35
Prispevkov: 11

PrispevekObjavljeno: 08 Dec 2010 11:28    Naslov sporočila: bazedovka Odgovori s citatom

Pozdravljeni

Ker se želim izogniti RJ, se zdravim tudi alternativno (bioresonanca, čiščenje težkih kovin..) Ker sem napotnico za RJ že dobila in na terapijo nisem šla, sem ostala brez uradnega zdravljenja. Jemljem pol tablete athyrazola na svojo roko, ker izvidi še niso normalni. Kri si pregledujem samoplačniško. Tablet mi bo vsak čas zmanjkalo. Brala sem, da zeljni sok, brokoli in druga zelenjava, ki vsebuje goitrogene snovi, deluje enko kot athyrazol. Zmanjšuje tvorbo ščitničnih hormonov.

Zanima me, če kdo ve količino zelenjave (sama si delam sokove), ki jo je treba zaužiti in bi nadomestila 1 tableto athyrazola.

Vkolikor katera ne potrebuje več tablet, bi bila zelo hvaležna, če bi mi jih odstopila, da bi lahko dokončala zdravljenje v alternativi.

Vsem želim lep dan.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Daisy
Administrator foruma


Pridružen/-a: 25.01. 2007, 16:15
Prispevkov: 1286
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 08 Dec 2010 13:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Reneja, kako misliš, da si ostala brez uradnega zdravljenja? A če ne greš na RJ te potem enostavno ne šmirgljajo in ne pregledujejo več ???
In ti potem kar sama s tabletami... tole ni ravno najbolje...

Težko boš dobila konkreten odgovor na tvoje vprašanje. Vem le, da naj bi jedlli res konstantno večje količine teh živil (kar s sočenjem lažje dosežeš) - ne vem pa, če je to reds vredu ....

_________________
Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo.
Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.
Naj nam bo dana intuicija, da ločimo med enim in drugim.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
reneja



Pridružen/-a: 20.06. 2009, 09:35
Prispevkov: 11

PrispevekObjavljeno: 08 Dec 2010 13:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Škoda, da nisem šla takoj ob izbruhu bolezni vzporedno še na alternativno zdravljenje. Tu odpravljaš vzroke bolezni. Z athyrazolom pa bolj posledice. Mogoče se mi ne bi več ponovilo. Tako sem šla šele ob tretji ponovitvi, ko so pač zdravniki že zelo nepotrpežljivi, če nočeš na RJ. Če potem ne prideš na RJ, te ne pokličejo več na kontrolo.

Se pa tudi v alternativi zdravljenje kar vleče. Sem v kratkem naredila laboratorijski test in imam še vedno težke kovine, ki naj bi bile vzrok avtoimunskim odzivom. Tako mi ne preostane drugega, da improviziram kakor se da. Lep pozdrav
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
d.s.



Pridružen/-a: 11.05. 2009, 10:56
Prispevkov: 43
Kraj: nova gorica

PrispevekObjavljeno: 16 Dec 2010 11:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdravljena
Kot vidim nisem edina, ki ima take in drugačne težave z zdravniki. Sad Sama si veliko pomagam z zdravilnimi zelišči. Po knjigi patra Ašiča. Zelo, zelo dobro mi pomaga melisa, kamilica, petršilj, meta, žajbelj.. Se počutim mnogo boljše kot s tabletami. Sicer imam tudi druge bolezni, ki so posledica nepravilno zdravljene ščitnice in posledica napačnih tablet.

Glede goitrogene hrane pa; poskusila sem s sojo, zeljem, brokolji, krompir, brst. ohrovt, cvetača, arašidi,.. vsi ti spadajo v to skupino, vendar so na moje telo in ščitnico delovali slabšalono. Vsi simptomi hipertiroze so se povečali! ??.

Napiši še kaj kako je z bioresonanco. Smile

pozdrav in lepe dni.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
reneja



Pridružen/-a: 20.06. 2009, 09:35
Prispevkov: 11

PrispevekObjavljeno: 17 Dec 2010 10:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala za nasvete. Sem malo iskala po internetu in našla kapljice THyrosoothe, ki pomagao pri blagi hipertirozi.

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:BNp-14Zlk5QJ:www.guthriestudios.com/native_herbals/thyrosoothe-improve-thyroid-function.html+cabbage+two+caps+hyperthyroidism&cd=17&hl=sl&ct=clnk&gl=si

Naročila sem jih, vendar jih še nisem dobila. Vsebujejo regelj, meliso in srčnico. Za vnaprej bom kupila raje čaje teh zelišč, ker bom prišla ceneje skozi.

Za goitrogeno zelenjavo sem našla, da 1,5 skodelice na dan tudi pomaga pri blagi hipertirozi. Če jo preveč poješ, se pa poveča golša, razširijo žile v njej, tako, da je sposobna izločati potem še več hormonov, in se lahko poslabša.

Bioresonanca mi pomaga k boljšemu počutju. Pri zdravilcu sem trenutno dobila tudi kapsule in svečke (DMSA in EDTA), ki čistijo organizem težkih kovin, ki motijo imunski sistem. Upam, da bo to pomagalo, da se bo bazedovka umirila.

Lep dan tudi tebi... Smile
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
d.s.



Pridružen/-a: 11.05. 2009, 10:56
Prispevkov: 43
Kraj: nova gorica

PrispevekObjavljeno: 18 Dec 2010 15:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ti želim da bi šla ščitnica na bolje. Če ti bodo zelišča tako pomagala kot meni, nimaš kaj skrbeti. Čim prej opusti Athyrazol, ker je zelo strupen. Po mojih ugotovitvah povzroča tudi raka. Mislim da ni naključje, da sem govorila s štirimi bolnicami, ki so uživale zdravilo več kot tri leta in so nato zbolele za rakom. Zato tudi zdravniki ne predpisujejo Athyrazol za dalše obnobje od 18 mesecev. Priznali tega pa itak nikoli javnosti ne bodo. (Primer kontracepciske tablete, ki so strokovno dakazane, da povzročajo raka na ženskih organih, zdravniki jih pa še vedno z veseljem predpisujejo in tajijo.)
Zanimajjo pa me te kaplice in svečke od zdravilca. Ali mogoče veš kaj vsebujejo, kako vplivajo na organizem. Zdaj jih prav gotovo že jemlješ, si kaj bolje??

lep dan in veliko zdravlja Smile
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jadralec



Pridružen/-a: 10.01. 2007, 09:13
Prispevkov: 224

PrispevekObjavljeno: 19 Dec 2010 05:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pri Athyrazolu bi bilo potrebno dodati še naslednje:
Zdravniki so med predpisovanjem Athyrazola razpeti med odločitvijo kaj v danem času naredi manj škode. Bolnik ki zboli za Bazedovko, oziroma hipertirozo MORA dobiti Athyrazol. Druge alternative skoraj ni, ne glede na škodo ki jo Athyrazol povzroča.
Jemanje je časovno omejeno tudi zato, ker če se cikel bazedovke ne ustavi v letu ali največ dveh, potem ni druge rešitve kot odstranitev ali radiojod.
Če bolnik odkloni oboje pač ostane na Athyrazolu. Navkljub vsem rizikom. Riziko Athyrazola je še veno manjši kot riziko nezdravljene hipertiroze.

Kar se priznanja ali tajenja tiče pa nihče nič ne skriva. Tudi na navodilih za uporabo jasno piše, da obstajaja rizik raka oziroma levkemije. Na netu pa obstajajo informacije kako visok je ta rizik, kolikšen je procent obolelih, umrlih itd..
V danšnjem času vsesplošne informatike nihče kaj dosti več ne skriva ali taji in čemu tudi bi?
Resnici in tajenju na rob še tole:
Bolnik ko se prvič sreča z bazedovko ali hipertirozo in Athyrazolom, je doklaj neprimeren za razlage o visoki strupenosti zdravila. Kjub vsemu pa ima vse v navodilih za jemanje.

Lp Jani
_________________
50 let, bazedovka, hipertiroza

Vse napisano predstavlja moje osebno mnenje in ni zagotovila, da je karkoli od tega pravilno.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
d.s.



Pridružen/-a: 11.05. 2009, 10:56
Prispevkov: 43
Kraj: nova gorica

PrispevekObjavljeno: 19 Dec 2010 14:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Dragi Jadralec, ne vem sicer če hodiš kaj okrog doktorjev, ker si zelo naiven. Moje besede zgoraj lahko jasno potrdim še enkrat. Govorim iz izkušenj. Okrog raznih ščitničnih doktorjev (skupaj jih je 8 različnih) hodim že od 2007, in sem vse jasno in direktno vprašala, kakšne posledice ima dolgotrajno uživanje Athyrazola. Niti eden mi ni jasno odgovoril na vprašanje. Bila pa so sama izmikanja, ki na koncu niso povedala nič, oziroma, samo, da je Athyrazol strupen. Polovica od teh doktorjev lahko mirno rečem, da ni imela pojma o pojmu, ostali pa... Glede navodil za uporabo zdravila,ne bom izgubljala besed. Če jih kaj povprašaš o stranskih učinkih ali o kom drugem že nimajo pojma. Preverjeno!!
Sicer pa, če boš doktorju omenil, da si dobil raka zaradi zdravila, te bo poslal v tri krase, pa četudi 100x piše v navodilih. Ker doktor se nikoli ne zmoti, ker ima zmeraj prav, ker doktor ne ustvarja bolezni. Rakastih bolnikov zaradi Athyrazola je malo. Imaš pa jasen primer kontracepciskih tablet. V navodilih tudi jasno piše, da povzročajo raka. To je tudi strokovno dokazano. Imamo ogormno bolnic zaradi uživanja teh tablet. Zdravniki jih pa še vedno mirno predpisujejo. KO pa sem vprašala mojega osebnega zdravnika o teji povezavi, je gladko tajil in celo izrekel, da to nima skupne veze. Tudi ginekologinja je bila tiho. Pa si zdaj pomagaj. Lahko se zahvalim slovenskim zdravnikom za pokvarjeno zdravlje.

Zadnji stavek, da je začetni bolnik s hipertirozo neprimeren za razlage me je dobesedno vrgel s tira. MOgoče je tebi zelo malo mar za svoje telo in zdravlje. Zdaj dvomim, če si sploh kaj bolan?? Pa se ja vprašaš kaj mečeš v usta. Z vsemi bolniki ki sem se srečevala so iskali razlage, pojasnila, ugotovitve, predvsem pa naravne metode zdravljenja, naravna zdravila... pa saj je tega na tem forumu ogromno, samo pobrskati je treba!!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Daisy
Administrator foruma


Pridružen/-a: 25.01. 2007, 16:15
Prispevkov: 1286
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 19 Dec 2010 16:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

d.s. - ohladi glavo.
Vedno je končna postaja porabnik in če toliko ve o strupenosti zdravila, naj ga pač ne vzame. Vse ženske, ki jemljejo kontracepcijske tablete, točno vedo v kaj se spiščajo, pa raje izberejo tablete kot vzdržnost. Vsak se odloča zase.!! IN smo neprimerljivi med seboj, ker ima vsak svoj vzrok za svoje ravnanje.
Najlažje je valiti odgovornost na druge, a vsak je res odgovoren sam zase.

Če bi malo natančneje prebrala Jadralčene besede, bi vedela, kaj misli z njimi. Primer nujnosti (kot pri začetnem bolniku z bazedovko, ko je nujen manj škodljiv ukrep v primerjavi s škodljivejšimi posledicami razmaha bolezni) :
Mi bolniki z rakom na ščitnici smo prejeli ogromno količino joda takoj po operaciji, ker je to nujno za preprečitev nadaljnjega širjenja morebitnih metastaz. Predvsem zato je rak ščitnice tako visoko ozdravljiv. VSI smo vedeli, da je jod kancerogen in da lahko povzroči levkemijo ipd... pa nihče od nas ni niti pomislil, da ga ne bi sprejel... ker smo se bali napredovanja "!našega" raka, ki je bil konkretno prisoten, oni drugi pa v varianti 1 proti.... ??? )

Tudi za mano je kup preslikavanj (RTG, PET, CT itd......) in KT in kaj vem česa. vse to mi zelooo škodi in lahko povzroči raka (tudi in predvsem KT, seveda) - HALOOO ? Saj ga že imam!!! In če ne grem v te variante, škripnem po hitrem postopku, če pa grem pa mogoće sploh ne škripnem.. Je to težko razumeti?

Vsekakor pa še enkrat point:
Vsak od nas se odloča sam, v navodilih ni skrivanja, vse lepo piše, ne zvračaj krivde na zdravnika, ki ti želi pomagat. ne žali Jadralca ali kogarkoli... Odločitev je tvoja. Lepo da si nas opozorila na te stvari, da bomo vsi še bolj pozorni nanje, vsa ostala filozofija pa ni potrebna.

_________________
Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo.
Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.
Naj nam bo dana intuicija, da ločimo med enim in drugim.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Jadralec



Pridružen/-a: 10.01. 2007, 09:13
Prispevkov: 224

PrispevekObjavljeno: 20 Dec 2010 05:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Draga d.s., zdaj sem pa res užaljen. Ni hujše žalitve za bolnika, kot če nekdo upa podvomiti v njegovo bolezen. Slabo se počutim tudi takrat, ko se izkaže, da je nekdo bolj bolan kot jaz, ali vsaj skuša to biti.

Recimo sedimo v družbi (zdaj smo že vsi čez 50) in kdo potoži, da ga boli hrbet. Takoj mu povem da mene boli že več kot dve leti.
Žena potoži, da jo pečejo oči od praženja čebule, jaz ji povem, da me pečejo ves čas, čebula gor ali dol, pa še ven mi lezejo.
Bratranec potoži, da go bolijo mišice od kolesarjenja, jaz mu takoj povem, da me bolijo mišice že zadnja tri leta.
Enostavno ne prenesem, da bi ljudje, ki jim praktično nič ni, tožili o svojem zdravju in pobirali sočutje omizja, ker vse to pripada meni.
Če bi si kdo drznil podvomiti, da mi nič ni..pomoje bi kar opravila...za vedno.

Zanimivo je tudi to, da se mi stanje močno poslabša, ko sneži in je predvideno lopatanje snega okoli hiše...dvomi o moji bolezni pa takrat narastejo.

Ah ja, kontracepcijske tablete pa so naredile več za liberalizacijo žensk, kot vsa politika in sistemi po vrhu. Zaslužijo si spomenik.

Lp Jani
_________________
50 let, bazedovka, hipertiroza

Vse napisano predstavlja moje osebno mnenje in ni zagotovila, da je karkoli od tega pravilno.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
d.s.



Pridružen/-a: 11.05. 2009, 10:56
Prispevkov: 43
Kraj: nova gorica

PrispevekObjavljeno: 21 Dec 2010 14:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Odgovor Daisy;
Ni res, da so vse ženske seznanjene, da kontracepciske tablete povzročajo raka. Preverjeno. In ne obstaja samo zdržnost ali pa rak, ampak so tudi druge zaščite. Kot sem opisala zgoraj primer, kako zdravnik mimogrede izniči in negira kar je napisano v navodilih tablet.In komu potem boš verjel.??
Zgoraj sem govorila o raku ki nastane po dologtrajnem uživanju Athyrazola. To se tudi skriva. Ta je pa nova da lahko nastane tudi po jodu. Tega zdravniki tudi ne povedo, jaz sem poslušala glede joda same pohvale in pluse. Kako imaš možnost izbire, če pa o možnosti zdravljenja sploh nisi seznanjen. Kar se jezim se jezim zato, ker zdravniki premalo ali nič ne razložijo o bolezni, o zdravljenju in o njenem poteku. Ni prav nič čudno, da hodim na vse konce in nato sama sestavljam sestavljenko. In se jezim zato, ker kljub napisanim stranskim učinkom (predvsem Propanolol)in prepovedi uživanja teh zdravil zaradi moje druge bolezni XX, so zdravniki to zavestno izničili in kljub mojim opozorilom ignorirali, oziroma se mi posmehovali. Posledice zaradi uživanja teh zdravil nosim sedaj le jaz, tako, da niti ven iz hiše ne morem. Kar se lahko zahvalim zdravnikom. Se jezim zaradi nepravilnega in prepoznega zdravljenja, ker imam zato posledice in se jezim zaradi arogantnih, nesramnih in nesposonih zdravnikov, ki sem jih srečevala skozi ta čas. To je moja grenka kalvarija in moje življenje in nobeden naj mi ne reče naj neham, ker bom do smrti govorila enako. Na srečo pa sem sedaj spoznala "le" 3 čudovite zdravnike, ki se trudijo pomagat mojemu zacapanemu telesu.Če imate drugi drugačne lepše izkušnje sem vesela za vas in upam, da vam kaj podobnega in groznega kot meni ne bo treba doživljat.

Jadralec pa; Stavek da je hipertirozni bolnik neprimeren za razlage, ki me je vrgel s tira, bi bilo veliko bolj primerno, če bi ga napisal v ednini. Ker najbrž si mislil nase. Ko sem zbolela sem hotela le razlago in opis bolezni, oziroma kaj sploh je ščitnica, na žalost sem zahtevala preveč. Žalostno. Želim ti čim manj bolečin s hrbtom, z očmi, z mišicami,.. Sicer se nisem imela namena "hvalit" da sem bolj bolna od.. to sploh ni v moji navadi.
Tvoj spomenik kontracepciskim tabletam, pa mislim, da bo kmalu porušen. Ko se bodo uprle ženske, ki ne bodo več dopustile tabletam kvariti svoje telo.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
reneja



Pridružen/-a: 20.06. 2009, 09:35
Prispevkov: 11

PrispevekObjavljeno: 23 Dec 2010 12:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Joj, to pa nisem vedela, da Athyrazol povzroča raka. Hvala bogu, sem ugotovila, da mi čaj iz reglja in melise zelo pomaga. Počutim se odlično. Dobila sem tudi že kapsule in svečke, jih začela jemati in upam, da bodo očistile telo težkih kovin.

Želela pa bi, da bi bilo zdravstvo bolj celovito. Da bi imela možnost izbire, kako se bom zdravila. Da bi npr ugotavljali, koliko si obremenjen s težkimi kovinami, ki povzročajo hude bolezni pri človeku in poskusili sanirati človeka na tem področju..... Ne pa kar uničiti ščitnico. Vzrok bolezni pa ostaja.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Neva



Pridružen/-a: 21.05. 2006, 19:57
Prispevkov: 1472
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 24 Dec 2010 18:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Verjetno vsi poznamo rek; Kar te ne ubije, te okrepi!

Kaj boste dodali k temu?? Mislim na Atyrazol, koncentracepcijo, gensko spremenjeno hrano,... pa še vedno živimo. Vsak si izbere svoje, vendar pri tem ne sme ogrožati, omejevati, prepovedovati,... drugega, sploh pa ko gre za laično mnenje. Pripoorčam veliko branja, predvsem strokovnih člankov in prosto izbiro.
_________________
Nevenka

Vsak dan je priložnost za novo, lepo in prijetno doživetje.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo AIM - AOL Instant - naslov
d.s.



Pridružen/-a: 11.05. 2009, 10:56
Prispevkov: 43
Kraj: nova gorica

PrispevekObjavljeno: 27 Dec 2010 14:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja vsak človek ima prosto izbiro. Vendar če ni seznanjen o čemer izbira, je pravzaprav vseeno.

Vse kar sem napisala je dokazano. Nekatere stvari pač niso všečne, ni nujno treba, da jih sprejmete. Sem pač hotela pomagat bolnici, da ne bo šla po mojih peklenskih stopijah.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
reneja



Pridružen/-a: 20.06. 2009, 09:35
Prispevkov: 11

PrispevekObjavljeno: 12 Apr 2011 10:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sedaj sem pa že prejela RJ. Mi je srce začelo nagajati... in ni bilo druge izbire. Počutim se odlično, nisem še padla v hipo Smile
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Metuljčica - naša klepetalnica Seznam forumov -> Hipertiroza
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.