Metuljčica - naša klepetalnica Seznam forumov Metuljčica - naša klepetalnica
Medsebojni pogovori bolnikov in svojcev
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




naravni hormoni
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Metuljčica - naša klepetalnica Seznam forumov -> Kako si pomagamo
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
maga



Pridružen/-a: 23.08. 2006, 06:45
Prispevkov: 137
Kraj: primorska

PrispevekObjavljeno: 05 Jun 2007 13:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pikapolonica je napisal/a:
Aha super se bere tvoja zgodba Smile. je fajn mal kulturo zamenjat vsake tolk. Glede dela, hm, mogoce pa si lahko prevajalka Smile, prek interneta ni ravno tezko dobit dela za prevajat it/slo recimo, jaz sem to pocela skoraj dve leti.
Lp Pika


Kam pa naj se obrnem? Če še kej veš, pošlji mi kej na ZS. Thnx.
_________________
Življenje je tisto kar se nam dogaja, medtem ko mi delamo drugačne načrte...
Kar nam je namenjeno, nam ne uide. Kar nam ni namenjeno, ne bo nikoli naše. Se torej izplača razburjati, če stvari ne gredo tako, kot hočemo mi??
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Alenka



Pridružen/-a: 02.08. 2006, 12:42
Prispevkov: 330
Kraj: Šmartno pri Litiji

PrispevekObjavljeno: 07 Jun 2007 11:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

maga je napisal/a:
http://www.msd-italia.it/altre/manuale/sez02/0080099b.html
Zdravljenje s T3: zdravila je treba jemati 2x na dan, ker se hitro absorbirajo, zaradi tega so v dnevu teh ljudi obdobja hipo in hiper - ko se tableta absorbira. Pacienti ki se zdravijo s T3, imajo več možnosti za probleme s srcem, ravno zaradi nihanj. Po navadi se ne uporablja za dolgotrajne terapije.

Zdravljenje s kombinacijo T4 in T3: špice so manjše, vendar ugotavljajo, da s pravilno dozo T4 dosežemo stabilnost vrednosti T3 z manj nihanji. Zdravljenje s suho ščitnico zaradi variabilnosti količin obeh hormonov ni priporočljivo , razen v primerih, da so ljudje že dalj časa dobro prenašali tako zdravljenje.


Oh, ja, take stvari običajno pišejo tisti, ki nimajo z naravnimi hormoni prav nobenih izkušenj. Jaz sem jih ravno včeraj (spet!) slišala pri endokrinologu, kaj sem tako navdušena nad Ameriko. Prav nič mi ni do Amerike, zakaj se Armourja oklepam, sem pa že na dolgo in široko razlagala. Je pa takle negativni pristop hudo naporen, človek je kar naprej pod udarom, če le izčveka, kaj jemlje. Preklemansko žalostno, če gre za zadevo, ki mu bistveno bolje pomaga kot domače zadeve. V glavnem - če si Slovenec to nabavi, mora zadeve zelo dobro naštudirati, da je pripravljen braniti svojo odločitev.
Lep pozdrav,

Alenka
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Alenka



Pridružen/-a: 02.08. 2006, 12:42
Prispevkov: 330
Kraj: Šmartno pri Litiji

PrispevekObjavljeno: 07 Jun 2007 12:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kar se pa receptov tiče: zdravnik lahko izpolni zelen ali bel obrazec. Zavarovalnica povrne stroške samo za zdravila, ki so predpisana na zelenem receptu. Dvomim, da bo kakšen naš zdravnik pripravljen tvegati in bo napisal takole zadevo na zelen recept. Že tako se precej izpostavi, če piše recepte za zdravila, za katera potem kakšen naš endokrinolog reče:"Kaj vi to jemljete, česar mi ne priporočamo?" Če bo kdo poskusil in uspel, pa naj mi to lepo prosim sporoči. Po e-pošti, preveč podatkov ni pametno razkriti na forumu.
Lep dan vam želim.

Alenka
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Športnica



Pridružen/-a: 10.06. 2006, 22:26
Prispevkov: 64

PrispevekObjavljeno: 11 Jun 2011 16:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Bom kar naravnost vprašala, ker se tale zadeva s kombiniranim zdravljenjem vleče že kar nekaj let. Govorim za sintetično zdravljenje s T4/T3, ker o naravnih hormonih po moje v Sloveniji še sigurno ne bo duha ne sluha še nekaj desetletij, saj vidimo, da jim stroka ni naklonjena.
V dostih študijah, ki so dostopne na internetu pa tudi tukaj na forumu je zaslediti, da kombinirano zdravljenje premajhnega delovanja ščitnice pozitivno vpliva na paciente, ki že vrsto let pred odkrito boleznijo, predvsem pa pred samim zdravljenjem trpijo zaradi hipo simptomov - t.j. slabega počutja, večanja teže in ostalih tegob (nekateri jih še predobro poznamo in iz dneva v dan z njimi živimo), ki ne izginejo kljub normalnim izvidom in zdravljenju z nadomeščanjem T4, ki naj bi se v ščitnici pretvoril v T3. Dokazano je, da pri določenem procentu pacientov pretvorba ni zadostna in lahko imamo kljub normalnemu TSH in ostalim ščitničnim hormonom še vedno zelo izrazite hipo simptome.

Zanima me namreč, če je društvo Metuljčica že izvedlo kakšne aktivnosti, da bi tudi v Sloveniji bilo kdaj dostopno tovrstno zdravljenje, brez, da bi tirologi dodajane T3 ne ponudili kot opcijo in nas prepričevali v to, da se ob normalnih izvidih moramo počutiti dobro?
Da bi se lahko pacienti končno skupaj s tirologi povsem enakopravno odločali o kombiniranem zdravljenju, ki bi nam lahko morda močno izboljšalo kvaliteto življenja? Zakaj moramo zdaj to možnost iskati sami v tujini?
Kakšni so bili odzivi stroke in kje je mogoče prebrati kaj več o teh aktivnostih društva?
V kolikor niste na to temo izvajali še nobenih aktivnosti, me zanima če to nameravate v kratkoročnem planu narediti in kako vam je mogoče pomagati na to temo?
Ste morda kot društvo uradno povprašali stroko zakaj tako zelo zagovarajajo zdravljenje samo s T4, čeprav tujina (ne tako daleč od nas) da pacientu na izbiro tudi kombinirano zdravljenje in čeprav dostikrat v svojih ordinacijah srečajo paciente, ki se počutijo slabo kljub, po njihovem mnenju, primerni terapiji samo s T4?
Zakaj je pri nas takšna "ekskluziva" dobiti kombinirano terapijo? Morda zato, ker bi morali potem pacientom večkrat kontrolirati ščitnične hormone, jih bolj spremljati, kar bi pomenilo zvišanje stroškov zdravstvene blagajne?

Sem menda že enkrat omenila in mislim resno , ... če stroka rabi poskusnega človeškega zajčka, se takoj javim, ker bi rada vsaj poskusila, če bi mi morda T3 le pomagal, da bi končno lahko imela več energije, bi lahko shujšala ob mojem načinu življenja (šport+zdravo prehranjevanje, ki vključuje tudi izločitev glutena) in zaživela normalno, ne pa tako, da se zjutraj zbudim enako utrujena kot zvečer, preden sem legla k počitku, da sem po dveh dnevih službe in malo športa "skurjena" in potem dva dni ležim in okrevam. Pri mojih letih , trudom z zdravim načinom življenja in 6 letih terapije s T4 bi človek pričakoval, da bi prišel enkrat na zeleno vejo s počutjem, tako pa imam občutek, da ta terapija vendarle ni tako uspešna, čeprav tirologi zagotavljajo, da to hipo počutje sigurno od ščitnice, saj so izvidi normalni.
Sem morda edina hipo pacientka s takšnimi težavami?
Zakaj pa potem v tujini tirologi pravijo drugače? Neutral
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Daisy
Administrator foruma


Pridružen/-a: 25.01. 2007, 16:15
Prispevkov: 1286
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 11 Jun 2011 18:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Društvo glede tega problema še ni izvajalo konkretnih aktivnosti. Smo sicer vprašali stroko zakaj ne ponudi tablet ki vsebujejo tudi T3 ali samo T3 in odgovor je bil - moram reči da precej logičen - da ker je take tablete dosti težje pravilno dozirati, problemi pa so že sedaj pri doziranju T4.
T3 je namreč "direktni" hormon in glede na to, da preostala ščitnica še poljubno dela sama, nivo hormona lahko potem zelo niha (T4 naj bi se po porebi sproščal oz. pretvarjal, T3 pa pač je kot je..)
Bi rekla, da je bo neke mere boljša kombinacija T3 in T4 kot sam T3..

Kontaktirali smo GSK v zvezi z novim Eltroxinom, pa nismo dobili "pametnega" odgoovora).

Šele letos spomladi je bil ustanovljen strokovni svet, s katerim se lažje spustimo v konkretne debate, ker tudi njihova beseda med ostalimi strokovnimi delavci nekako na žalost več velja kot naša oziroma se
bolj "sliši".

Tako je za jesen predvidena aktivnost okrog problematike s tabletami nasploh saj postaja trenutno stanje preveč nezadovoljivo.

Kako nam pomagati na to temo? Zelo enostavno. Pridi in sodeluj aktoivno, dajaj predloge in jih konkretno pomagaj izpolniti.
Trenutno deluje aktivno v društvu par članov, katere lahko preštejemo na prste ene roke, lahko bi tudi zapisala, da ima nas par nekako največje bolezenske težave, pogosto smo tudi odsotni, v bolnišnicah, na raznih terpijah, posegih ipd... Tako da potem dostikrat zmanjka poleg časa tudi energije. Trudimo se po svojih močeh. Če si opazila, na vsakem intervjuju, v vsakem članku itd.. "nastopajo" vedno ene in iste osebe, ker ni nikogar drugega, ki bi bil pripravljen sodelovati...

Dobrodošla bi bila vsaka pomoč pri delovanju društva - vendar konkretno in fizično - priprava tematike, dokumentov itd... - ne le ideje in modrovanje, ker tega se najde še preveč... konkretno pa za delovanje skorajda ni kandidatov.

Torej srčno vabljeni vsi, ki imate ideje in ste tudi pripravljeni konkretno in fizično delovati v društvu, da bi se stvari premaknile na bolje.. Javite se komurkooli iz IO društva ali predsednici...

_________________
Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo.
Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.
Naj nam bo dana intuicija, da ločimo med enim in drugim.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
tejčka



Pridružen/-a: 22.03. 2007, 08:41
Prispevkov: 8
Kraj: velenje

PrispevekObjavljeno: 23 Jun 2011 10:41    Naslov sporočila: naravni hormon Odgovori s citatom

Ne vem, mene pa to veselje nad "naravnimi" hormoni ni prepričalo. Predvsem zaradi tega, ker je najbrž potrebna velika količina pujskov za pridobivanje hormonov. Poleg tega mi nismo pujski in čisto naravni ali identični hormoni se dajo najbrž pridobiti le iz popolnoma enakih organov iste vrste. Do takrat bom zadovoljna (bolj ali manj) z umetnimi pripravki in poskušala svoje življenje uravnavati tudi s prehrano, naravo...
Saj nam vedno ni lahko ampak, verjemite, da so še hujše stvari na tem svetu.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Metuljčica - naša klepetalnica Seznam forumov -> Kako si pomagamo
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3
Stran 3 od 3

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.