Metuljčica - naša klepetalnica Seznam forumov Metuljčica - naša klepetalnica
Medsebojni pogovori bolnikov in svojcev
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Hiper in radioaktivni jod

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Metuljčica - naša klepetalnica Seznam forumov -> Hipertiroza
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
mariposa1988



Pridružen/-a: 17.06. 2013, 08:27
Prispevkov: 2

PrispevekObjavljeno: 17 Jun 2013 08:50    Naslov sporočila: Hiper in radioaktivni jod Odgovori s citatom

Pozdravljeni,

ravno sem se uspela registrirati, saj bi rada z vami delila svojo izkušnjo. Tudi jaz sem ena tistih, ki so mi letos februarja postavili diagnozo bazedovke(hvala bogu da vem, da je z mano nekaj narobe, ker sem mislila da se mi meša) Smile počutje je bilo grozno, bila sem razdražljiva, govorila nisem veliko, ker sem se utrudila, gledala sem v "prazno", učit se nisem mogla, dnevno sem zamenjala cca 4-5 majic, zaradi potenja, tresla sem se celo zimo kot šiba na vodi, ampak saj je bilo hladno in nisem dala pretirane pozornosti na to. Nato kidanje snega - po cca 3 min kidanja je sledilo hudo razbijanje srca, oblil me je pot, kot da bi bilo zunaj 40 stopinj +, slabost in pa popolna odpoved nog, tako da sem se kar sesedla na sneg. Nisem bila zmožna niti odpreti ust, da bi rekla fantu, da nekaj ni prav z mano. Nato me je par dni močno bolela glava, tako da sem stopila do osebne zdravnice, katera mi je napisala nujno napotnico za nevrologa. Po enem tednu na NEVROPSIHIATRIČNEM oddelku(ko več nisem niti vedela, ali sploh še sem "normalna" ali je res, ali sem tam ali pa se mi vse samo dozdeva), ugotovijo da imam hipertirozo. In tako se je začelo moje potovanje. Najprej sem dobila Athyrazol + Propranolol tablete. Sledila je huda depresija. Najbolj mi je odgovarjalo, če sem bila sama, kajti nisem se mogla niti pogovarjati več, ker nisem sledila pogovoru. Ponoči nisem spala, potila sem se še vedno..Tresenje rok je bilo tako hudo, da niti jesti več nisem mogla, nato sledi pa še huda alergija na omenjene tablete. In tako dobim propilitiuracil. Alergija x2. Nujna napotitev na radioaktivni jod. 14.6.2013 zaužijem kapsulo joda in grem domov. Zaenkrat ni nobenih sprememb, potenje je še bolj intenzivno, ampak ok, saj je tudi zunaj kar prijetno toplo.Smile Kako bom napredovala,(upam da čim prej) pa napišem sproti.

Lep dan želim, Smile
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jadralec



Pridružen/-a: 10.01. 2007, 09:13
Prispevkov: 224

PrispevekObjavljeno: 17 Jun 2013 11:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Bazedovka je res bolezen, katera nudi obilo "zabave" tako nam, kot tudi ljudem okoli nas.

Sam začetek je težak, ampak ko se enkrat prikopljemo do diagnoze je takoj lažje, ker vsaj vemo kaj nam je in kaj približno je za pričakovati.

Radioaktivni jod bo ščitnico uničil v celoti s svojim sevanjem. To se bo zgodilo kmalu in hipertiroze posledično ne bo več. Zaradi uničene ščitnice bo potrebno dosmrtno nadomeščati hormone, vsako jutro v obliki tablet.

Hormonska nihanja, katera bodo sledila v naslednjih tednih in mesecih so lahko neprijetna, vendar precej manj obremenjujoča, kot je sama hipertiroza pred radiojodom.

Zaenkrat pa, nič na sonce, izogibaj se vročini, stresu, fizičnim naporom, psihičnim naporom, preslani hrani, mir in počitek v naslednjem obdoju je skoraj zapovedan.


Lp
Jani
_________________
50 let, bazedovka, hipertiroza

Vse napisano predstavlja moje osebno mnenje in ni zagotovila, da je karkoli od tega pravilno.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Metuljčica - naša klepetalnica Seznam forumov -> Hipertiroza
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.