Metuljčica - naša klepetalnica Seznam forumov Metuljčica - naša klepetalnica
Medsebojni pogovori bolnikov in svojcev
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




boleče noge
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Metuljčica - naša klepetalnica Seznam forumov -> Bolezni ščitnice-drugo
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Zorana



Pridružen/-a: 02.08. 2006, 11:29
Prispevkov: 13

PrispevekObjavljeno: 05 Mar 2007 10:21    Naslov sporočila: Boleče noge - premetavanje Odgovori s citatom

Ne vem če bo kateri kaj pomagalo vendar - boleče noge premetavanje v postelji sploh takrat, ko spiš. Meni so že pred leti posatvili diagnozo - sindrom nemirnih nog. Pojavi se takrat, ko bi telo rado počivalo , ponoči med vožnjo v avtu. Meni so diagnzo postavili med nosečnostjo. No dokler mi niso vzeli ven cele ščitnice je kar šlo, sedaj ne spim več brez tablet, ki nekako mirijo te tresljaje in krče. Pri meni je sploh naporno pred ovulacijo in menstruacijo. Bolezen je še v fazi razoskovanja. Jaz sem šla na preiskave na Klinični center k nevrologinji dr.Leji Dolenc. Ukvarja se s splanimi motnjami.

Kar sem sama zase ugotovila je, da če telo preveč naprezem slabše je, takrat bo ponoči hudo. Ugotovila sem en sv oj tempo življenje . Je pa velika umetnost se ga držati.

LP, Z
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Daisy
Administrator foruma


Pridružen/-a: 25.01. 2007, 16:15
Prispevkov: 1286
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 05 Mar 2007 13:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kar nekaj let sem hodila k izkušeni terapevtki naravnega zdravljenja na Trubarjevo 4 v Ljubljani - na vse možno - in moram reči, da se je velika večina, če ne skorajda vse podobne čudne in nejasne težave, ki jih opisujete , prenehala. Samo je kar nekaj časa trajalo. Zato sem hodila kar dolgo, no-ja - pa tudi prijalo mi je :)

Z vsem možnim mislim: refleksno masažo stopal, akupunktno masažo po Penzlu, shiatsu masažo, klasično/fozoiterapevtsko masažo, akupresuro.... in pa veliko dozo pogovora o zdravju, prehrani, meridianih, čakrah, blokadah in njihovih vplivih na fizično in duhovno počutje.... Joži - kot je terapevtki ime namreč obvlada vse te stvari in jih kombinira po potrebi, ko vidi, kaj potrebuješ oziroma kje so blokade....

Zelo verjamem, da telo pride v energetsko neravnovesje in posledice se kažejo na mnogih področjih, kjer si ne bi biti mislilli. Ko se enkrat energetski pretok uravna, začnejo problemi izginjat, kot po čudežu. Resnično, sem to doživela na sebi.

Terapevtov je seveda veliko in verjetno je veliko kvalitetnih,. Bistvo je, da ima smisel za stvar (globoko v sebi - ne poslovno ali finančno) in da ima res veliko izkušenj.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
maga



Pridružen/-a: 23.08. 2006, 06:45
Prispevkov: 137
Kraj: primorska

PrispevekObjavljeno: 05 Mar 2007 17:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Naj dodam se mojo izkusnjo. Sem hipo, kake 3 leta na Evtiroksu. Se preden sem vedla za sčitnico, sem imela večkrat bolečine v sklepih..js do bolečin v misicah po navadi niti ne pridem, ker se moram prej vstavit, ker mi kolena raznasa. Dovolj da delam čistilno akcijo po hisi, pa me ze popoldne začnejo peč kolena. Vcasih postanejo prav vroča na dotik. Po navadi stvar čez noč mine, če si oblečem pizamo ali dodam eno odejo - če se pregrejem, v glavnem. In se to - kg niso izgovor, ker imam kako kilco prevec, ampak nobene afere.
Imela sem ze par revmatičnih vnetij ram, pa tudi brez posebnih razlogov me bolijo. Na izmene. Enkrat leva, pol desna, pa spet leva, pol malo vstraja, pa mine...pa tako naprej. Moj zvesti prijatelj je Naklofen 100 retard. Bila sem pri revmatologu zaradi suma na revmatični artritis (ker imam se druge simptome), vendar so bile vrednosti se v mejah. Na srečo imam osebnega zdravnika, ki je izvide komentiral tako:"Je ze res da nič ne pokaze, amak nekaj se dogaja, če imate te tezave. Ker vas poznam in vem, da si ne izmisljujete stvari."

Moja misel je ta in upam da me kdo ne bo vzel za "uccelaccio di malaugurio - ptič zloglasnik": kdor ima eno avtoimunsko bolezen, je na prednostni listi se za kako drugo. Ker se zal te bolezni navezujejo na določene tipe osebnosti in osebnostnih vzorcev. In se posebno jih imamo rade zenske. Kdo ve, zakaj...? Punce, mirno, je le retoricno vprasanje. Ker odgovor v glavnem poznamo.
Kakorkoli, resitev bi bila najbrz dolocena sprememba v nas samih. Medtem pa - Naklofen, masaze, akopunktura in ostalo. In upanje da zasluzimo dovolj za si vse to placat. Ker tega na recept zal ni.

In se nekaj: dekleta, vse smo lepe, mnogokrat predobre, zato ne pridemo nikoli na vrsto. Dejmo se cim vec smejat, predvsem sebi. Poslusajmo se ..in mogoce bo se kej iz tega.

En topel objem vsem.
maga
_________________
Življenje je tisto kar se nam dogaja, medtem ko mi delamo drugačne načrte...
Kar nam je namenjeno, nam ne uide. Kar nam ni namenjeno, ne bo nikoli naše. Se torej izplača razburjati, če stvari ne gredo tako, kot hočemo mi??
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
AnaFlis



Pridružen/-a: 11.11. 2011, 18:51
Prispevkov: 1

PrispevekObjavljeno: 11 Nov 2011 18:56    Naslov sporočila: Re: boleče noge Odgovori s citatom

marusa1 je napisal/a:
Živjo!
Imam še eno vprašanje glede mojega fanta, ki ima zelo hode bolečine v nogah.

Mogoče imate vi kakšen nasvet, izkušnje, kdo najde kakšno povezavo?

Hvala!

MAruša


________
Morda bi pomagala kakšna naravna sredstva proti bolečinam v nogah?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
prisrcen



Pridružen/-a: 29.01. 2011, 00:31
Prispevkov: 3
Kraj: celje

PrispevekObjavljeno: 21 Maj 2012 21:50    Naslov sporočila: bolečine v sklepih in mišicah... Odgovori s citatom

ko pogledam potek dogotkov za nazaj, kaj vse se pri meni dogajalo in mi praktično ničesar niso našli... naj začnem od začetka...
začelo se je z bolečimi stopali topa pekoča boličina... komaj sem hodil okoli in mislil sem že nabavit birgle po domače... bolečine neznosne ko sem hodil a brez oteklin... bolečine so se pojavlale in izginjale... nekega dne sem dobil vročino 42 stopinj in to iznenada brez kakšnih znakov prehlada... pristal sem na infekciskem oddelku dobival antibijotike z infuzijo in se vse skupaj pomirlo... bil sem redni krvodejalec in kar naenkrat nisem smel več dajati kri zaradi nekih protiteles.. tako so mi rekli, niso pa povedali kakšnih protiteles... 70x sem daroval kri... nato so se začele psihične težave depresija utrujenost brezvoljnost... pregledi glave , psihijatri natidepresivi... antidepresivi mi sploh niso pomagal kar nekaj sem jih menjal a počutja ni izboljšalo... nato bolečine v nogah, kolku ... prva diagnoza išjas... sledili obiski pri ortopedu dokler me on ni dal na pregled ščitnice kjer so ugotovili kronično vnetje in hašimoto... seveda sledile so bolečine v rokah in zopet ortoped... opravil magnetno resonanco in okvara vratne in ledvene hrbtenice... pač sklepal sem da posledica težkega fizičnega dela ki ga pač opravlja rudar... sedaj sem videl da mi plahnijo mišice na rokah in izgubljam grobo moč... bil sem na EMG-ju in pokazalo kronično nevropatijo za katero ne vedo vzroka... vnetje ščitnice se mi vleče že skoraj dve leti, je zatečena kljub jemanju tablet euthyrox150 mikrogramov... opažati pa sem začel da semi občasno povečujejo podočnjaki in tudi na trenutke zamegli vid kadar kaj berem... bil sem pri okolistu in rekel da vidim zelo dobro brez dioptrije... zanima me ali lahko vse te težave povezujem tudi z ščitnico in kake so možnosti da bi težave omilil... seveda začelo se je je nekje pred 6 leti in pred letom in pol so mi ugotovili bolezen ščitnice... res pa je da svojega dela skorajda ne morem več opravljat a k sreči je vodstvo prisluhnilo težavam im me daje na lažje delo... seveda invalidska komisija me pa ni ocenila niti kategorično da bi dobil lažje delo ki bi ga lahko opravljal...
napisal sem vrsto težav, ki jih morda tudi kdo prepozna in se lahko odloči o nadaljnem poteku zdravljenja... sedaj sepa zdravnica odloča ali odstranit ščitnico ali ne kajti občasno imam bolečine pri požiranju in še vedno otočeno ščitnico kakor na začetku diagnoze... zanima me ali je smoterna odstranitev ščitnice in kakšen je poseg?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Daisy
Administrator foruma


Pridružen/-a: 25.01. 2007, 16:15
Prispevkov: 1286
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 22 Maj 2012 21:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Seveda nisem zdravnik in težko odgovarjam na taka vprašanja, pa itak ti tudi zdravniki ne vedo povedat...
Mislim, da vse te težave razen tistih ki so lahko "ščitnične" kot so depresija, utrujenost, brezvoljnost... ne izvirajo od ščitnice.
Žal je tako, da je oseba nagnjena k avtroimunim boleznim in ima ponavadi kar več teh krati, niso pa ena drugi vzrok. Tako da lahko da se ti pač dogaja avtioimunski odziov telesa na več ravneh. Recimo: dostikrat se bolezni ščitnice pridruži še alergija, revma itd... Takšno je pač stanje telesa in nagnjenost organizma k temu.
Govorim seveda laično, ugibam...

Ali je smotrno dati ščitnico ven ali ne, je blazno težko vprašanje s katerim se muči večina vseh, ki imajo tak problem. Ker enostavno ni pravega odgovora. veliko si jih odstrani ščitnico že samo zato, ker jih utruja vse to ugibanje, riziki in nesigurnost, pa čeprav morda sploh ne bi bilo treba tega posega. Tako da to ti bo težko kdo rekel oziroma boš dobil različne odgovorer od različnih "kategorij" oseb - zdravnikov, bolnikov, prijateljev itd... Žal.

Kar pa se tiče same odstranitve, te zanima kakšen je poseg... Nič groznega, je pač malo večja operacija, odstraniti ti morajo previdno vso ščitnico iz vratu, tu je veliko živcev, žil, glasilke... Ampak nisem še srečala nikogar, ki bi se mu kaj zakompliciralo (no, zadnjič sem prvič slišala za gospo, ki je menda ostala malo hripava...). Veliko nas je dalo to skozi (sama sem že 22 let brez) brez problemov in sedaj živimo z nadomestnimi hormoni (tabletkami).
Po posegu greš zelo hitro domov, nekateri celo že koncem drugega dne!Tako da ni panike kar se tega tiče.

Za vse ostalo pa - kot rečeno, ne vem... morda se kdo javi s podobnimi težavami, pa ne vem, če ti bo kajdosti pomagalo....

_________________
Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo.
Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.
Naj nam bo dana intuicija, da ločimo med enim in drugim.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
roki



Pridružen/-a: 25.05. 2016, 10:32
Prispevkov: 2

PrispevekObjavljeno: 25 Maj 2016 10:44    Naslov sporočila: kdorkoli Odgovori s citatom

Ali je še kdorkoli tu od vas ki je imel podobne probleme sem zasledil dva imam oslabele noge od kolena navzdol kot da niso moje pregled ven in arterij bp. Če je se kdorkoli tle naj se javi da lahko kakšno rečemo če je možno se mi javite s podobnimi primeri tudi kar preko telefona 040418025. Skupaj bomo lazje odkrili razlog vaš in moj sem trenutno v bolniski cakam na ostale preglede še nič ni jasnega.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Metuljčica - naša klepetalnica Seznam forumov -> Bolezni ščitnice-drugo
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3
Stran 3 od 3

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.