Metuljčica - naša klepetalnica Seznam forumov Metuljčica - naša klepetalnica
Medsebojni pogovori bolnikov in svojcev
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Bazedovka - zdravljenje

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Metuljčica - naša klepetalnica Seznam forumov -> Hipertiroza
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Basedowa



Pridružen/-a: 24.01. 2019, 19:57
Prispevkov: 2

PrispevekObjavljeno: 24 Jan 2019 20:24    Naslov sporočila: Bazedovka - zdravljenje Odgovori s citatom

Pozdravljeni vsi, ki sploh še pregledujete tale forum. Škoda, da bi tak forum šel po gobe, ker sigurno še kdo išče kakšne aktualne informacije. Sama sem med njimi in upam, da je še kje kdo, ki bo napisal kakšno besedo ali dve.

Torej, stara sem 28, pred dvemi leti sem zbolela za bazedovko. Prvi simptomi so bili tresenje predvsem rok in drhtenje celega telesa, utrip 180 v mirovanju. Prespala sem ves prosti čas, ki sem ga imela. Tudi ZREDILA sem se, cca 12kg. Izvidi so bili porazni, sledil je beta blokator in Athyrazol, proti koncu tudi Euthyrox. Nato cca pol leta remisija, potem ponovitev in sedaj sem žal spet na Athyrazolu. Non stop zmatrana, kot da nisem spala že par dni, vendar zelo težko zaspim in tudi ponoči se zbujam in vrtim po postelji. Seveda zjutraj spet zelo težko vstanem in komaj funkcioniram čez dan.
Ker se je bolezen ponovila v tako kratkem času, so mi predlagali radiojod. Odločno sem ga zavrnila, saj sem prebrala strokovne znansvene članke na to temo in nikakor ne govorijo v prid radiojodu. Kot druga opcija je seveda operacija, katero bi raje izbrala, vendar ko res izčrpam druge opcije. Seveda me je operacije grozno strah, še posebaj pareze grla in odstranitev obščitnic.

Trenutno poleg Athyrazola jemljem Selen, vitamin D3, B vitamine, C vitamin, magnezij ter L-carnitine. Vse v zelo velikih količinah, ne tistih minimalnih priporočenih.
Iz prehrane sem izločila gluten, vse razhudnike (paprika, paradižnik, jajčevci, krompir - slednjega včasih jem v majhnih količinah), mleko (jogurt še vedno uživam, občasno tudi sir) ter sladkor in vse slane prigrizke (ki so itak več ali manj gluten ali krompir).
Uporabljam himalajsko sol, na jedilniku je veliko zelenjave in minimalno mesa ter jajc, predvsem pa veliko kapusnic (cvetača, brokoli, ohrovt, zelje..).

Ker imam težave s spanjem, zadnjih par dni kadim zvečer travo. Ja, THC naj bi tudi pomagal pri avtoimunskih boleznih, saj blaži vnetja v telesu (samo CBD ni dovolj). Tudi končno se naspim ponoči, saj spim celo noč kot dojenček.

Drug mesec pridem do nizke doze Naltrexona, resnično upam, da bo to moja rešilna biljka.

Predvsem je treba vedet, da radiojod ali operacija NI zdravilo, bolezen imamo doživljensko, lahko pa umirimo preodzivni imunski sistem z različnimi zelišči in prehranskimi dodatki ter izogibanju nekaterim živilom.


Upam, da se bo kdo javil, povedal svojo zgodbo ali kaj vprašal, z veseljem razložim tudi zakaj taka dieta itd..

Lp, Basedowa
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Metuljčica - naša klepetalnica Seznam forumov -> Hipertiroza
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.