Metuljčica - naša klepetalnica Seznam forumov Metuljčica - naša klepetalnica
Medsebojni pogovori bolnikov in svojcev
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Še ena sotrpinka

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Metuljčica - naša klepetalnica Seznam forumov -> Bolezni ščitnice-drugo
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
buča



Pridružen/-a: 15.11. 2006, 22:11
Prispevkov: 10

PrispevekObjavljeno: 15 Nov 2006 23:17    Naslov sporočila: Še ena sotrpinka Odgovori s citatom

Pozdravljeni vsi skupaj!
Že kar nekaj časa prebiram tale forum, ki je res fantastičen. Naj povem da imam tudi jaz kronično vnetje ščitnice v hipotirotični fazi. Jemljem Euthyrox.
Povečano ščitnico so mi ugotovili na rednem sistematskem pregledu v 1.letniku faksa, takrat mi je tudi zdravnica rekla, naj grem k osebnem zdravniku na pregled, vendar je nisem poslušala, ker sem se drugače v redu počutila in sem si mislila, ah, saj ni nič narobe. V 4.letniku faksa me je zopet na sistematskem pregledu opozorila, zato sem šla k svoji osebni zdravnici, ki me je pregledala in je rekla, da se ji ne zdi, da bi bila ščitnica kaj povečana pa tudi noben v družini nima tovrstnih problemov. Vendar jaz se nisem počutila dobro, zeblo me je (julij zunaj 30 stopinj, jaz pa v termo nogavicah na postelji pod odejo), depresije, bolečine v medenici, neredna menstruacija... Se mi zdi da sem kar naprej težila pri osebni zdravnici in k sreči je šla na dopust, tako da me je njena nadomestna takoj, ko sem povedala, kakšne simptome imam, poslala na polikliniko k tirologu. Diagnoza- kronično vnetje ščitnice v evtirotični fazi. Stanje se je poslabšalo, tako da sem naslednje leto dobila še Vobenol(100ug), nato pa Euthyrox. Počutje , ah saj veste kako je.
Naj še povem da imam 6 mesecev staro punčko, med nosečnostjo mi niso povečali odmerka, ker so bili hormoni v zahtevanih mejah, kljub temu da se nisem počutila glih najbolje( nespečnost, živčnost, razdraženost...), zato sem bila tudi zadnje 4 mesece na bolniški. Hormone so mi pa testirali le pri 2 (T3,T4,TSH) in pri 4 (le TSH) mesecih in do konca nosečnosti nič, šele po porodu( tako mi je svetovala osebna zdravnica po posvetu s tirologom). Sedaj mi pa zmanjšujejo odmerek( 125ug med nosečnostjo, sedaj 75ug) , ker je bil že dvakrat TSH prenizek (približno 0,10, ne vem natančno), kar naj bi bilo za poporodno obdobje normalno (mnenje tirologa) . Drugi teden imam zopet kontrolo tako da bomo videli, kako bo. Glede na počutje mislim da bo potrebno povišati odmerek.
Tako to je na kratko vse, se še kaj javim. Zelo rada bi prišla v nedeljo na srečanje, da vas spoznam, vendar ne morem. V glavnem lep pozdrav vsem skupaj, bom še kaj drugič napisala, sedaj je že pozno, zato

LAHKO NOČ IN LEPE SANJE

Buča Laughing
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
čebelica



Pridružen/-a: 31.05. 2006, 12:46
Prispevkov: 54

PrispevekObjavljeno: 16 Nov 2006 10:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Živijo Buča,
Jaz imam pa pet mesecev staro punčko. V nosečnosti sem si sama kontrolirala TSH, ker mi ginekolog ni hotel. Tako sem tudi sama povečala odmerek Euthyroxa po posvetu z dr. Pirnatom dvakrat. Moje slabo počutje v nosečnosti je bilo povezano vedno s povečanim tSH-jem, če je bil čez 3 sem že čutila utrujenost in srce.
Sedaj po porodu sem imela tsh na spodnji meji, pa je tirologinja rekla naj ne zmanjšam odmerka, vendar sem zmanjšala po svoji presoji in se zaenkrat še vedno dobro počutim. Zanimivo, ko sem imela vrednosti TSH na zgornji meji in včasih čez mejo, mi tirologinja ni hotela predpisati zdravil. Sedaj ko sem imela na spodnji meji, pa taista tirologinja svetuje naj ne zmanjšam odmerka.

lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
buča



Pridružen/-a: 15.11. 2006, 22:11
Prispevkov: 10

PrispevekObjavljeno: 16 Nov 2006 22:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Živjo Čebelca!
Meni zdravnica med nosečnostjo ni dvignila doze, ker so bile vrednosti znotraj zahtev, jaz pa se nisem počutila v redu in vem da je bil kriv TSH, ker se v 4 letih zdravljenja kar dobro poznam. Osebni zdravniki in tudi nekateri tirologi gledajo samo da so vrednosti hormonov znotraj zahtev, če se pa pacient ne počuti dobro ( seveda ker je TSH previsok) iščejo vzroke drugje. Tako težko jih je prepričat (vsaj mojo zdravnico), da je potrebno več hormona in težav ne bo več.
Zaradi depresij, razdraženosti bolečin vsepovsod, neznosni utrujenosti, utrujenosti in še enkrat utrujenosti . sem komaj zaprosila za bolniško, pa še to je nisem dobila zaradi opisanih težav ampak zaradi topil, katerim sem vsakodnevno izpostavljena v službi. Najbolj me je bolelo, ker me osebna zdravnica nakakor ni razumela in sem imela občutek kot da se nekaj zmišljam in sem zopet ena izmed tistih, ki se jim ne da v službo.

Pomembno je samo to, da sem rodila zdravo punčko ( upam in želim si, da bo še naprej tako). Še zmeraj jo dojim ( 27. novembra bo stara 7 mesecev), zato hormonsko stanje še zmeraj ni tako kot pred nosečnostjo in temu primerno je tudi stanje ščitnice. Problem je še ta, da so se mi med nosečnostjo nabrali dodatni kg, ki se jih ne morem nikakor znebiti. Tudi s prehrano in redno telovadbo ne. Sedaj že en mesec vsak večer pol ure orbitrek, zjutraj pa tibetanske vaje, ampak kg so še zmeraj isti. Ne vem več kako naj si pomagam.

Pa še to , glede na to da so mi odmerek hormonov po porodu zmanjšali je v meni vedno večje upanje, kaj pa če se stanje izboljšuje in bo moja ščitnica ozdravela. Ko bi bilo vsaj res.
Kako je pa pri tebi oz. ali mi lahko tudi katera druga metuljčica pove kako je bilo pri njej po porodu s hormoni.

Lp , Buča
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Sabrina



Pridružen/-a: 22.05. 2006, 16:46
Prispevkov: 975
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: 17 Nov 2006 07:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Meni med 2. nosečnostjo sploh niso še postavili diagnoze, čeprav so bili simptomi prisotni že veliko let. Hvala Bogu, da je z otrokom vse v redu. TSH je bil namreč precej visko Question .
Sesula sem se kmalu po porodu in to popolnoma Sad
_________________
sABrINA
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
čebelica



Pridružen/-a: 31.05. 2006, 12:46
Prispevkov: 54

PrispevekObjavljeno: 17 Nov 2006 10:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Buča,
če bi jaz prosila zdravnico za kontroliranje TSH med nosečnostjo, isto ne bi imela posluha, ker je bil znotraj normalne vrednosti. Sama sem prilagajala dozo, da je bil TSH nekje okoli 2. Med nosečnostjo sem dobila še gestacijski diabetes. In kljub temu, mi ginekolog ni hotel dati bolniške, medtem ko je ogromno zdravih nosečnic na bolniški. Zredila se nisem veliko, morda zaradi diete, po porodu pa celo šla s težo v minus. Poiskusi z dieto brez sladkorja, bele moke in veliko zelenjave, sadja polnozrnatih in nepredelanih OH. Jaz sem takrat v jedilnik vključila veliko žit, na obrok pa nisem smela naenkrat pojesti velikoh količin OH, zato sem jedla na 3 ure. Tako dieto sem imela zaradi sladkorja zadnje 3 mesece in se nisem zredila niti za 1kg.

TSH si bom ponovno kontrolirala enkrat decembra. Trenutno se v redu počutim in tudi jaz upam, da se mi bo zaradi navala hormonov ščitnica uredila.

LP, Čebela
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
buča



Pridružen/-a: 15.11. 2006, 22:11
Prispevkov: 10

PrispevekObjavljeno: 17 Nov 2006 17:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Čebelica,
bom upoštevala še tvoj nasvet glede prehrane in upam da mi rata.
Glede diabetesa, sedaj domnevam da sem ga tudi jaz imela, vedar mene moja ginekologinja ni dala na obremenitveni test z glukozo, kljub temu da imam hashimoto. Vem, da sem imela dva dni pred porodom kontrolo pri njej in pri pregledu urina je bil povišan sladkor, vendar se ginek. ni preveč ozirala na to , ampak me je samo vprašala, če sem kaj sladkega jedla in sem rekla da sem pred pribl. 3 urami jedla čokolino, zato je rekla da zaradi tega in da je v redu. Medtem ko je bil sladkor v urinu celo nosečnost v redu(na tešče), kaj bi bilo pa po obremenitvi z glukozo pa ne vem, verjetno je boljše, da ne razmišljam o tem. Itak me že preveč skrbi, ker sem se izredno slabo počutila med noseč., pa še to, da je zelo velika možnost da sem imela tudi jaz gestac. diabetes. Ojoj, upam samo da ni z otrokom še kaj narobe.

Sabrina,
ker si imela tudi ti visok TSH in si hvala bogu rodila zdravega otroka, si mi v tolažbo. Seveda pa je najboljše, da mislim naprej in se ne obremenjujem preveč s preteklostjo. Kar je bilo je pač bilo, sedaj pa gremo naaprej.

Pa seveda vsem metuljčkom in metuljčicam zdrave otroke.

Lp, Buča
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Sabrina



Pridružen/-a: 22.05. 2006, 16:46
Prispevkov: 975
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: 17 Nov 2006 18:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Buča, nehaj se obremenjevati; po mojem je bilo celo nosečnost OK:
_________________
sABrINA
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Metuljčica - naša klepetalnica Seznam forumov -> Bolezni ščitnice-drugo
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.