Metuljčica - naša klepetalnica Seznam forumov Metuljčica - naša klepetalnica
Medsebojni pogovori bolnikov in svojcev
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Vražji sladkor

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Metuljčica - naša klepetalnica Seznam forumov -> Bolezni ščitnice-drugo
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Lencha



Pridružen/-a: 22.05. 2006, 16:01
Prispevkov: 195

PrispevekObjavljeno: 14 Jan 2007 23:42    Naslov sporočila: Vražji sladkor Odgovori s citatom

Oj!

Po dolgem času se spet oglašam.
Medtem pa preberem vse, kar je tu napisanega, da ne boste mislile, da zabušavam! Cool
Jutri imam pregled pri diabetologu in si moram že cel mesec nekajkrat na dan merit sladkor...na tešče, pred jedjo, po jedi... Confused Nič fajn...sem že vsa prešpikana. Shocked
Ker sladkor ne pade in ne pade kljub skoraj nič hrane in ogromno gibanja, bom najbrž pristala na kakšnih tabletkah. Confused Crying or Very sad
Sem pa brala, da se velikokrat "tepejo" med seboj tiroksin in pa tablete za uravnavanje sladkorja. Rolling Eyes Mah, menda bodo že kaj pametnega izbrali.
Bom poročala...
Vse dobro,
Lenča :P
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Neva



Pridružen/-a: 21.05. 2006, 19:57
Prispevkov: 1472
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 15 Jan 2007 11:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Lepo, da se nam javiš, ker me vilko mislimo nate. Poročaj nam o tvoji izkušnji, ker je to dokaj pogost zuaplet pri ščitničarjih.
_________________
Nevenka

Vsak dan je priložnost za novo, lepo in prijetno doživetje.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo AIM - AOL Instant - naslov
Lencha



Pridružen/-a: 22.05. 2006, 16:01
Prispevkov: 195

PrispevekObjavljeno: 16 Jan 2007 08:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

No, takole. Kot sem rekla, sladkor ne pade več sam od sebe. Confused Diabetolog, katerega mi je priporočil moj prijatelj, je Dr.Janež in je zelo v redu. Vse se je dalo pogovorit z njim, vzel si je čas, da sem mu razložila, kaj vse me muči, odgovoril je na vsa moja vprašanja in dileme, mi razložil kako in kaj naprej, kakšne so preddispozicije, napovedi, kaj me čaka Shocked skratka...fajn občutek, da te nekdo ne odpika v treh minutah. :) Predlagal je, da poskusim s tabletami, ki ne bodo obremenjevale pankreasa, Rolling Eyes da ga še dodatno ne mrckam ampak "kemijo", ki zavira izločanje glikogena, zveča občutljivost tkiv na inzulin in tako pomaga telesu, da bolje izkoristi lastni inzulin. Sem včeraj zvečer začela, po kakšnem tednu bom pa videla, kako in kaj. Cool Ni dileme, da ne bi bilo bolje. :P
Se mi zdi, da sem edina med Metuljčicami, ki me "zeza še cukr" tako, da vam ne bo najedala s tem. Cool
Če je pa katera na mojem, naj se pa le oglasi.
Kar se tiče ščitnice, pa nimam težav.
In kar se tiče naših srečanj...ravno ob ponedeljkih ne morem, ker imamo do pozne noči paciente in nisem ravno happy. Upam, da bo kdaj izbran kak drug dan.
Vse dobro, drage Metuljčice!
Lenča :P
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Sabrina



Pridružen/-a: 22.05. 2006, 16:46
Prispevkov: 975
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: 16 Jan 2007 21:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

No ja, tudi sama sem imela nekaj težav zaradi cukra, vendar je šlo za to, da sem lezla skupaj zaradi hipoglikemije, ko sem bila na uni dieti s sadnimi dnevi. Po sadnemu dnevu in zaužiti banani me je 2x čisto zmanjkalo in sem končala na urgenci, 3. pa sem že vedela, kaj sledi in sem pojedla vrečko sladkorja. Wink .
Imam pa še druge težave, ne skrbi. Imam še ene tablete - hormonske in zdravnica mi je rekla, da imam očitno sesut horminski sistem. Ampak pr mej duš, da mam zadosti - sedaj pa se ne bom več dala!
_________________
sABrINA
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
čebelica



Pridružen/-a: 31.05. 2006, 12:46
Prispevkov: 54

PrispevekObjavljeno: 21 Jan 2007 16:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Lencha, veš da je mene v nosečnosti zafrkavala motena toleranca sladkorja. Glede na to da v družinski prognozio ni diabetesa so sklepali, da je do tega prišlo zaradi ščitnice. Moram priznati, da tud mene cuker kar skrbi, ker mi po 14 dnevih po porodu še ni padel. Zagotovili so mi, da mi bo takoj po porodu padel in mi zato tudi niso delali nikakršnih testiranj. Sedaj jem normalno, se ne pazim, test z glukozo pa bom delala enkrat po porodniški. Takrat mi je že po mini graham žemljici cuker znorel, jaz sem bila pa še vedno lačna.
Na diabetološkem oddelku so vsi specialisti zelo prijazni in si vzamejo čas za pacienta.
Koliko let si imela moteno toleranco preden si začela s tabletami. Meni so takrat rekli, da se ponavadi pri nosečniškem diabetesu pojavi sladkorna čez približno 10 let.
A sedaj, ko si na tabletah moraš tudi paziti glede prehrane?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Lencha



Pridružen/-a: 22.05. 2006, 16:01
Prispevkov: 195

PrispevekObjavljeno: 21 Jan 2007 22:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Oj, čebelca! :P
Kako je bejbika mala? Pridno raste? :D :)
Se spomnim tvoje zgodbe glede cukra, ja. Meni so najprej odkrili moteno toleranco na glukozo junija 2001, Hashimoto pa septembra istega leta. Takrat je bil sladkor še bolj podivjan, kot je zdaj. Vendar sem ga uspela zbit in krotit z dieto in sem si privoščila tudi kakšne večje prekrške. Po šestih letih je spet podivjal in se ga ni več dalo zbit niti s strogo dieto. Skoraj nič OH nisem jedla, pa je bil nesramno visok. Confused Shocked Tako mi je diabetolog predlagal tablete Glucophage, ki zavirajo oz.preprečujejo izločanje glikogena iz jeter. Kar zakompliciran mehanizem, vendar pomaga. Po enem tednu se zadeva že umirja in tudi špic sladkorja ni več. Upam, da se bo zadeva obnesla. Je pa tako, kot pri Hashimotu. Najbrž se le v redkih primerih stanje izboljša. Ker pa vse Metuljčice vemo, kako je pri teh avtoimunskih boleznih, ni kaj dosti upanja na opustitev tablet. Seveda se je treba kljub tabletam držati "zdrave prehrane" in delat čim manj prekrškov, drugače lahko kaj hitro pristaneš na inzulinu.
Kar se pa tiče nosečniškega diabetesa, pa lahko brez težav izgine in tudi ni rečeno, da se ti bo sploh kdaj pojavil. Nikar ne skrbi in se ne sekiraj. Tudi če padeš na kaj takega, ni panike. Se da čist lepo živet tudi z diabetičnimi sladicami. Cool Saj vse veste, kak gurman sem in ravno mene zadane toe. Najbrž narava poskrbi za to, da se ne razlezem v kup špeha. Confused Ja, sem kar shujšala...8kg in sem že skor za na manekenske steze. Cool Embarassed :) Šala...še vedno imam 65kg pri 171cm višine. :D
Rada bi se malce konzultirala še s kom, ki je na teh tabletah, pa nikjer nikogar ne najdem...tudi na forumu diabetikov ni nobenega odziva...tam so v glavnem vsi na inzulinu. Confused Če katera koga pozna, naj mi prosim pove, da malce izmenjam izkušnje.
Skratka...vse dobro, drage Metuljčice, Čebelca, ti pa pazi na našo bejbiMetuljčico!!! :P
papa
Lenča
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
čebelica



Pridružen/-a: 31.05. 2006, 12:46
Prispevkov: 54

PrispevekObjavljeno: 23 Jan 2007 12:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mala pridno raste, le z alergijami se bojujemo. Krvni in kožni testi so bili negativni in ko sem prekinila dieto je spet vsa marogasta.
To s cukrom ti je pa hitro napredovalo, pa še kljub temu da veliko športaš. Pol tisto,da zdravo ješ in se giblješ zaustaviš napredovanje za 10 let v bistvu ne drži.
Jaz tud rada dobro jem in ne vem kaj bi ko ne bi smela več tega, pa onega...

Kaj pa kakšna alternativa, a si/boš kaj probala? Enkrat sem po TV gledala eno oddajo o sladkorni. Govoril je en tip, ki je iz Avstralije prišel k Irmi Bembič (eni jo hvalijo, drugi pa zelo kritizirajo) in mu je uspelo s pomočjo njenih nasvetov kombiniranja hrane vzdrževati sladkor brez inzulina. Prej je bil menda 20 let na inzulinu, nato pa že 1 leto brez.

lp, čebela
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Alma



Pridružen/-a: 07.06. 2006, 07:37
Prispevkov: 217
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 23 Jan 2007 16:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hej, Lenči in Čebelica, zelo, zelo sem vesela, da sta se "stari sablji" ponovno oglasili iz ilegale. Draga Lenča, ker te poznam, vem, da te življenje skuša na področju, kjer te je zelo zadelo. Te občudujem ob tvoji vztrajnosti in zagotovo boš to speljala najboljše kar lahko. Ni ti lahko.
Ali boš prišla kaj svojo manekensko postavo pokazati na srečanje 4.2.. Ob vseh pohvalah, katerih boš deležna, ti bo zagotovo za kakšen dan ali dva boljše.

Čebelica, naša mami, kaj pa ti. Boš uspela dragega prepričati, naj za kakšno urico sam vzgaja vajino pikico in se nam boš pridružila. Že dolgo te nismo videle in bilo bi lepo. Pa kakšno slikico prinesi, da si napolnimo srčno čakro in se raznežimo.

Pozdravček. Alma.
_________________
Prihodnost pripada tistim, ki verjamejo v lepoto svojih sanj.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
čebelica



Pridružen/-a: 31.05. 2006, 12:46
Prispevkov: 54

PrispevekObjavljeno: 24 Jan 2007 09:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Alma, čez vikende smo po navadi pri babicah. Običajno smo le 1 vikend v mesecu v Ljubljani. Torej če bomo v Lj, potem pridem mal pogledat.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Lencha



Pridružen/-a: 22.05. 2006, 16:01
Prispevkov: 195

PrispevekObjavljeno: 24 Jan 2007 22:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hej, hej, Čebelica Maja :P In ALMICA moja draga! Sonček! :D
Aloha vsem ostalim! Cool
Po vsej verjetnosti bom prišla na srečanje.
Kar se tiče Irme Bembič...mnenja in komentarji se krešejo. Eni prisegajo na njene metode, eni jih grajajo, nekdo je zaradi teh metod celo umrl, tako da res ne vem, kaj naj si mislim. Najbrž je za kakršnekoli komentarje treba te metode preiskusiti na sebi. Jaz ne bi, hvala! Cool Menda se je pri diabetesu tipa2, ki ga imam jaz, potrebno prehranjevati le s presno hrano (zakon po Irmi Bembič), pa še to ne z vso, ker je recimo ogromno vrst sadja zelo sladkega, nekatera zelenjava vsebuje sladkorje (pesa in podobno). Jaz se bom zaenkrat kar trudila z zdravo prehrano, mešano...torej vsega po malem razen sladkorjev, nesramnih maščob in izdelkov iz bele moke.
Če imaš diabetes tipa1, ni variante, da preživiš brez inzulina. So poskušali ampak če se organ ne gre več, pač ni nič. Confused Tako kot pri ščitnici...brez nič ni nič. Logika. Tako bom pač dodajali hormončke, ki nam manjkajo in se bomo fajn imeli. Cool :D :P
Ni panike. Življenje je lepo! Cool
papa
Lenča
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Metuljčica - naša klepetalnica Seznam forumov -> Bolezni ščitnice-drugo
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.