Metuljčica - naša klepetalnica Seznam forumov Metuljčica - naša klepetalnica
Medsebojni pogovori bolnikov in svojcev
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Še en mozaik

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Metuljčica - naša klepetalnica Seznam forumov -> Skupine za samopomoč
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Lili



Pridružen/-a: 28.01. 2007, 22:34
Prispevkov: 3

PrispevekObjavljeno: 29 Jan 2007 23:22    Naslov sporočila: Še en mozaik Odgovori s citatom

Pozdravljene Metuljčice in Metuljčki,

še ena zgodba v barvnem mozaiku izkušenj:

v tem letu bom dopolnila 47 let, diagnozo: hipotireoza v Haschimotovem tireoiditisu (kronični limfocitni tireoiditis) so mi postavili leta 1999. K zdravniku sem šla zaradi prekomernega potenja (zlasti ponoči), tresenja rok, hujšanja, utrujenosti, zatekle ščitnice… . Na srečo je moj osebni zdravnik takoj pomislil na ščitnico in me poslal na preiskave, izvid je bil pozitiven in sem pristala pri specialistu, ki je opravil vse mogoče preiskave (punkcija, UZ, slikanje…) in določil zdravljenje – Eltroxin do konca življenja (doze so se gibale od 1. do 2. tablet dnevno).

Z boleznijo dokaj kvalitetno živim že več kot sedem let. Redno hodim na kontrolne preglede in trenutno jemljem 75 mg Eltroxina. S počutjem sem kar zadovoljna, moti me le, da se zadnji dve leti »borim« še z herpesom, ki izbruhne ob vsakem »večjem« stresu ali pa kar po koncu menstruacije. Tudi herpes sem poskusila zdraviti, žal neuspešno. Leto dni sem preventivno jemala Valtrex, pa virus ni »zaspal«. Z uradno medicino sem zadovoljna, ji zaupam. O alternativi sem tudi že razmišljala, predvsem v povezavi z zdravljenjem herpesa, pa do danes nisem naredila še nobenega koraka - pustimo času čas.

Ob postavitvi diagnoze si nisem postavljala nobenih velikih vprašaj, sprejela sem jo kot golo dejstvo. Moram priznati, da tako hudih težav kakor jih opisujete na forumu nisem imela, stranskih učinkov pri jemanju zdravil nimam.

Po zadnjem pregledu, ki sem ga imela v tem mesecu so rezultati izvida naslednji: TSH 2,84 - v mejah normale, ŠH na zgornji meji, Tg 248, anti Tg 545, anti TPO 1645. Iz česar sledi, da imam zvišan Tg in močno zvišana ščitnična protitelesa. Malo me skrbijo ta protitelesa.

Rada bi izmenjala izkušnje s tistimi, ki imate isto diagnozo in se zdravite z Eltroxinom.
Zanimajo me vaše izkušnje v zvezi s povišanimi ščitničnimi protitelesi.

Toliko za začetek, led je prebit :D

Lahko noč,
L.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Alma



Pridružen/-a: 07.06. 2006, 07:37
Prispevkov: 217
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 30 Jan 2007 10:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Lili, lepo pozdravljena med nami. Končno sem našla eno, ki ima isti problem kot imam sama in to je herpes (poleg ščitnice seveda) . Tudi meni izbruhne ob istih težavah, kot tebi, trenutno se mi suši, imela sem ga točno en mesec, ker so se mi veš čas delali novi otočki. Meni se dela po od pasu levo desno in navzdol. Tako, da v zadnje pa se mi je zdelo, da ne bom zdržala, ker se mi bolečina po živcu prenese tudi v noge, ter prste na nogah, tako, da včasih komaj hodim. Da o srbenju in bolečinah otočkov herpesa ne izgubljam besed. Dela se mi pa od poroda naprej - to je zadnjih 18 let. Tudi sama še nisem odkrila "zdravila", ki bi mi pomagalo trajno, razen, da "skenslam" vse v življenju in grem stran od ponorelega sveta. Kar pa seveda ne morem, kot mi vsi ne. Zadnje 14 dni uživam še minerale krom, cink in antioksidant selen in pa svetlinovo olje, katero je zelo dobro za samo kožo, pa tudi na ščitnico dobro vpliva.
Bom videla, če bo kaj bolje, v vsakem primeru sporočim. Tako se grem sistem poizkušanja in izločanja dodatkov. Nekaj bo že prijelo :D , ker Valtrex tudi ni bil, za daljše obdobje, ravno uspešen.

Pridi na naše srečanje v nedeljo. Preberi si pod Aktivnosti društva. Boš spoznala, da smo "ščitničarke" res same fejst punce.

V slogi je moč.

Prisrčen pozdrav. Alma.
_________________
Prihodnost pripada tistim, ki verjamejo v lepoto svojih sanj.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
JUDY



Pridružen/-a: 29.01. 2007, 09:04
Prispevkov: 7
Kraj: KRANJ

PrispevekObjavljeno: 30 Jan 2007 12:44    Naslov sporočila: HERPES Odgovori s citatom

Lep pozdrav Metuljčice. Tudi jaz sem "frišna" na forumu, tako da bom sigurno potrebovala pomoč. Drugače sem ravno zbirala pogum da sem vam javim. Moja diagnoza je bazedovka, zdravim se pa že tretje leto. Trenutno sem na 75mg euthyroxa, imam pa še en kup težav. In ravno zadnja me muči že en teden. Na notranji strani stegen oz. kar na stegnih imam pikice in pordelo kožo, ki proti včeru tako noro srbi, da je za znoret.
In zdaj sem sprašujem ali je to herpes? Zelo bi bila vesela kakršne koli informacije o tem. Verjetno bi bilo pa najbolje, da kar hitro obiščem svojo osebno zdravnico, kajne?! Mi je pa že prav mučno hoditi k zdravnici, ker imam občutek, da sem stalno tam. Non stop sem prehlajena, pa začetki bronhitisa, pa po bolniške liste ob kontrolah, . . . Se sploh ne konča!!
Imate kakšno vzpodbudno besedo tudi zame??
Lep pozdrav,
_________________
JUDY
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Alma



Pridružen/-a: 07.06. 2006, 07:37
Prispevkov: 217
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 30 Jan 2007 13:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Judy, za pikice je zagotovo najbolje obiskati zdravnika, ker po internetu je takšno svetovanje brez vidne ocene bolj kilavo in mimogrede lahko narobe svetuješ. Herpes se pojavi v otočkih in so v resnici majhni mehurčki, kot da bi bili napolnjeni s tekočino. Srbi še mnogo drugih stvari. Zato kar pot pod noge.

Za dvig morale in pozitivno razmišljanje pa je najboljši recept ta, da prideš na naše srečanje v nedeljo. Boš še kar nekaj časa dobre volje, ti povem iz izkušenj. Iz Kranja v Ljubljani prideš mimogrede. Prijavi se pod rubriko Aktivnosti društva, predlagam pa, da se pridružiš že ob 10 uri in si z nami cel dan, ali pa prideš samo na kosilo in predavanja. Malce poglej nazaj vtise iz naših prejšnjh srečanj - vedno je bilo več kot super in tudi znanja o svoji bolezni boš dobila, kolikor boš hotela. Ker zdravniki vedno potem odprej tudi debato oz. možnost vprašanj.

Pridi enkrat in od takrat naprej ne boš več manjkala. Veliko dobre volje ti želim, Alma.
_________________
Prihodnost pripada tistim, ki verjamejo v lepoto svojih sanj.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Lili



Pridružen/-a: 28.01. 2007, 22:34
Prispevkov: 3

PrispevekObjavljeno: 30 Jan 2007 17:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdravljena Alma,

hvala za odgovor. Prepričana sem, da se bo še kdo oglasil, ki ima podobne težave. Tudi moj herpes je našel prostor pod pasom na zadnji strani, pojavlja se kot mehurček. Zanimivo je to, da skoraj ne čutim kdaj se bo zgodilo. Zvečer grem spat, ko pa se zjutraj zbudim imam že rdečico. V tej fazi si pomagam tako, da takoj spijem Valtrex, ki dejansko zavre nastanek pravih hrast in prepreči bolečine. Seveda mi ob vsem temu lepo zatečejo bezgavke. Redno si obolelo mesto mažem z Bepanthenom. Poskušala sem tudi s Propolisom, pa sem bila vsa popackana Smile
Dodatkov še nisem začela jemati, mi lahko kaj namigneš kje naj začnem?

Kakšne izkušnje si imela ti z Valtrexom? Jaz bi na tvojem mestu tableto vzela, ko se herpes pojavi, mogoče bi s tem preprečila bolečine.

Skupaj bomo lažje pregnale tega nepovabljenega "gosta"!

Pozdravček,

L.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Neva



Pridružen/-a: 21.05. 2006, 19:57
Prispevkov: 1472
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 30 Jan 2007 18:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Morda je ka tudi v načinu prehranjevanja. Jaz zase lahko trdim, da nekajtera živila zelo poslabšajo moje stanje. Nismo pa vse enake.
_________________
Nevenka

Vsak dan je priložnost za novo, lepo in prijetno doživetje.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo AIM - AOL Instant - naslov
Alma



Pridružen/-a: 07.06. 2006, 07:37
Prispevkov: 217
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 31 Jan 2007 09:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Draga Lili, če bo ta kombinacija dodatkov, katero uživam sedaj pomagala, to pa bom videla v roku 14 dni, potem je to zmagovalna kombinacija - se pravi bio krom, cink s selenom, svetlinovo olje, no sama zaradi migren uživam tudi B-kompleks in magnezij. Vsekakor sporočim tu na našem forumu, mogoče bo še kateri ta informacija pomagala.

L.P. Alma.
_________________
Prihodnost pripada tistim, ki verjamejo v lepoto svojih sanj.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
GozdnaVila



Pridružen/-a: 09.08. 2006, 09:43
Prispevkov: 325
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 31 Jan 2007 12:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tudi sama imam probleme s herpesom že od majhnega, ampak gre na ''srečo'' za herpes simplex, se pravi se pojavi na obrazu (ustnice, brada, nos). Imam ga zelo pogosto, vsaj 1-krat na mesec, probala sem že vse mogoče. Nekoliko mi je pomagala neka terapiji, pri kateri te na določenih točkah ''priklopijo na elektriko''. Daleč najboljše od vsega pa je terapija z laserjem. Res je vredno poskusiti, vprašajte pri svojem osebnem zdravniku, ki vam mora dati napotnico za to.

Lp, Karmen
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Jagoda



Pridružen/-a: 25.01. 2007, 18:29
Prispevkov: 58

PrispevekObjavljeno: 31 Jan 2007 18:06    Naslov sporočila: Re: HERPES Odgovori s citatom

JUDY je napisal/a:
Lep pozdrav Metuljčice. Tudi jaz sem "frišna" na forumu, tako da bom sigurno potrebovala pomoč. Drugače sem ravno zbirala pogum da sem vam javim. Moja diagnoza je bazedovka, zdravim se pa že tretje leto. Trenutno sem na 75mg euthyroxa, imam pa še en kup težav. In ravno zadnja me muči že en teden. Na notranji strani stegen oz. kar na stegnih imam pikice in pordelo kožo, ki proti včeru tako noro srbi, da je za znoret.
In zdaj sem sprašujem ali je to herpes? Zelo bi bila vesela kakršne koli informacije o tem. Verjetno bi bilo pa najbolje, da kar hitro obiščem svojo osebno zdravnico, kajne?! Mi je pa že prav mučno hoditi k zdravnici, ker imam občutek, da sem stalno tam. Non stop sem prehlajena, pa začetki bronhitisa, pa po bolniške liste ob kontrolah, . . . Se sploh ne konča!!
Imate kakšno vzpodbudno besedo tudi zame??
Lep pozdrav,



Živjo!

Tudi jaz sem nova tu in hkrati nova z diagnozo bazedovka! Končno še negdo, ki pri bazedovki jemlje euthirox. A ti imaš samo to zdravljenje in nič drugega? Ker jaz namreč čakam na pregled konec maja in ne vem ali bom dobila še kaj ali ne.

In kako se počutiš? Imaš kakšne posebne težave? Ker sama kakšni težav ne opažam oziroma jih niti ne morem prepoznati ali sodijo h ščitnici ali ne ker imam poleg tega še miastenijo gravis, ki ima zelo podobne simptome.

Lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jagoda



Pridružen/-a: 25.01. 2007, 18:29
Prispevkov: 58

PrispevekObjavljeno: 31 Jan 2007 18:07    Naslov sporočila: Re: HERPES Odgovori s citatom

JUDY je napisal/a:
Lep pozdrav Metuljčice. Tudi jaz sem "frišna" na forumu, tako da bom sigurno potrebovala pomoč. Drugače sem ravno zbirala pogum da sem vam javim. Moja diagnoza je bazedovka, zdravim se pa že tretje leto. Trenutno sem na 75mg euthyroxa, imam pa še en kup težav. In ravno zadnja me muči že en teden. Na notranji strani stegen oz. kar na stegnih imam pikice in pordelo kožo, ki proti včeru tako noro srbi, da je za znoret.
In zdaj sem sprašujem ali je to herpes? Zelo bi bila vesela kakršne koli informacije o tem. Verjetno bi bilo pa najbolje, da kar hitro obiščem svojo osebno zdravnico, kajne?! Mi je pa že prav mučno hoditi k zdravnici, ker imam občutek, da sem stalno tam. Non stop sem prehlajena, pa začetki bronhitisa, pa po bolniške liste ob kontrolah, . . . Se sploh ne konča!!
Imate kakšno vzpodbudno besedo tudi zame??
Lep pozdrav,



Živjo!

Tudi jaz sem nova tu in hkrati nova z diagnozo bazedovka! Končno še negdo, ki pri bazedovki jemlje euthirox. A ti imaš samo to zdravljenje in nič drugega? Ker jaz namreč čakam na pregled konec maja in ne vem ali bom dobila še kaj ali ne.

In kako se počutiš? Imaš kakšne posebne težave? Ker sama kakšni težav ne opažam oziroma jih niti ne morem prepoznati ali sodijo h ščitnici ali ne ker imam poleg tega še miastenijo gravis, ki ima zelo podobne simptome.

Lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
JUDY



Pridružen/-a: 29.01. 2007, 09:04
Prispevkov: 7
Kraj: KRANJ

PrispevekObjavljeno: 01 Feb 2007 09:13    Naslov sporočila: bazedovka Odgovori s citatom

ŽIVJO JAGODA!!
PO RADIOJODU JE SEDAJ EUTHYROX EDINA TERAPIJA. SAMO DOZA SE SPREMINJA. IZ VIŠJE NA NIŽJO IN OBRATNO. ČEPRAV MISLIM DA JE ZDAJ MOJA DOZA PRAVA OZ. SEM ŽE 4 MESECE NA 75mg. (PO DVEH LETIH BI PA ZDAJ ŽE RES LAHKO BILA PRAVA, KAJNE?). TEŽAVE SO PA NASLEDNJE. KOT PRVO TEŽA. IMAM TAK FLETEN TREBUŠČEK, DA BI BILA Z LAHKOTO TREBUŠNA PLESALKA. UTRUJENA SEM TUDI NON STOP, V GLAVNEM KAJ VELIKO SE MI NE DA POČETI. ZBOLIM, ZA RAZNIMI PREHLADI IN PODOBNO, VSAJ 6 X NA LETO. ZATEČENE OČI IMAM, KADAR SEM ZELO UTRUJENA. VELIKOKRAT MI REČEJO DA SEM RUMENA OKOLI OČI. . . NE VEM PA, KAJ PAŠE H ŠČITNICI IN KAJ NE. TUDI SAMA IMAM PROBLEME S TEM.
JE PA RES, DA SE POČUTIM VSAJ 50% BOLJE SEDAJ, KOT PA PREJ KO SEM BILA HIPERTIROTIČNA(PRED JODOM). TAKRAT SEM BILA PA TEMPIRANA BOMBA, ZA KATERO NIKOLI NISI VEDEL KDAJ BO EKSPLODIRALA.
UPAM DA SEM TI KAJ POMAGALA. NAJ BI PA VSAK IMEL MALO DRUGAČNE PROBLEME, OZ VSAKO TELO ODREAGIRA DRUGAČE.
SAMA SEM SE ŽE KAR NAVADILA OZ. TO BOLEZEN SPREJEMAM KOT DEL SEBE.

MOJI ZADNJI IZVIDI SO V MEJAH NORMALE RAZEN TSI JE 3 (DO 1,5 naj bi bilo v redu) NE VEM PA KAJ TO POMENI.
MI MOGOČE KATERA LAHKO RAZLOŽI?
NEKJE SEM PREBRALA DA KO JE TSH V MEJAH NORMALE, NAJ BI STANJE ZAČELO NORMALIZIRATI, VSAJ KAR KILOGRAMOV TIČE. IMAM PRAV??
_________________
JUDY
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
GozdnaVila



Pridružen/-a: 09.08. 2006, 09:43
Prispevkov: 325
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 01 Feb 2007 11:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pri radiojodu je zelo težko zadeti popolnoma pravilno dozo in zato ponvadi pride nato do hipotiroze in zato morate nato po radiojodu jesti ščitnične tablete, ki nadomestijo hormon tiroksin, ponavadi predpišejo Euthyrox ali pa Eltroxin (doza je odvisna od vsakega primera posebej, običajno pa se giblje med 50-100ug, vsaj za primer bazedovke, hipertiroze, tudi hašimota).
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Metuljčica - naša klepetalnica Seznam forumov -> Skupine za samopomoč
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.