Metuljčica - naša klepetalnica Seznam forumov Metuljčica - naša klepetalnica
Medsebojni pogovori bolnikov in svojcev
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Predlagam novo področje

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Metuljčica - naša klepetalnica Seznam forumov -> Aktivnosti društva
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
roža



Pridružen/-a: 15.01. 2007, 22:28
Prispevkov: 253
Kraj: Vransko

PrispevekObjavljeno: 18 Feb 2007 09:25    Naslov sporočila: Predlagam novo področje Odgovori s citatom

......

,
_________________
Sem kemik in ne zdravnik!
Za svoje zdravje je dobro več vedeti!
Roža


Nazadnje urejal/a roža 12 Nov 2010 17:02; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Pikapolonica



Pridružen/-a: 24.06. 2006, 12:56
Prispevkov: 658
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: 18 Feb 2007 09:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hm ja zdaj si odprla kar siroko podrocje. Zdravnikov je kot je znano v Slo premalo, zdravstveni sistem ne deluje do te mere kot je razvidno s problemi na onkoloskem, zato se jasno ne bo nihce ukvarjal s problemi jodiranja soli in podobnim. Ljudje pogosto prelagamo odgovornost za svoje zdravje na zdravnike...glede hormonskih motenj sta dva poglavitna dejavnika, eden je dednost, drugi zelo mocan je stres (ce koga zanima bioloska razlaga, kaj recimo sprozi avtoimun odziv, naj si prebere knjigo Alojza Ihana z glavo do zdrajva al nekaj takega, kjer dejansko poveze imunski odziv s custvi...in to na znanstven in ne alternativen nacin.
Verjemam, da je v alternativi marsikaj dobrega in da clovek potrebuje celosten pristop, poglobljen pogovor, za katerega zdravniki nimajo casa/obcutka/niso usposobljeni...Za porast scitnicnih obolenj je po mojem mnenju odgovoren predvsem sprememnjen nacin zivljenja, tranzicija v kapitalizem konkretno v Slo, vecji pritiski etc...
Forumov, ki so posveceni zgolj alternativi je ze zelo veliko, na tem forumu pa ze obstaja rubrika zdravljenje, kjer je pac moznost napisati karkoli na to temo. Zdi se mi namrec, da cim se odpre nek alternativni koticek, zacnejo razni samozvani zdravilci oglasevati svoje storitve, kar pa ni najbolj simpaticno. No, ampak to je samo moje mnenje ;-).
lp Pika
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Galandriel



Pridružen/-a: 21.11. 2006, 20:36
Prispevkov: 7
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 28 Feb 2007 21:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Živjo!

Meni se tudi zdi super ideja o alternativnem kotičku. Čeprav sem po poklicu raziskovalka in mi je delovanje človeškega telesa recimo vsaj malo bolj domače kot povprečnemu Slovencu sem se po naklučju (če to sploh obstaja) znašla ravno v takih vodah. Še vedno si ne zam razložiti kako, ampak deluje! Veliko tegob si lajšam z alternativno medicino in se tudi izobražujem, seveda s strokovno literaturo in ne pri smooklicanih zdravilcih, ki nimajo kaj pokazati in so brez ustrezne strokovne izobrazbe.

Vsem pa, ki se še niso srečali z alternativno medicino, priporočam naj si naberejo najprej informacije kakšne možnosti sploh imajo. Tistim pa, ki so imeli slabe izkušnje, priporočam, naj ne obupajo. Alternativna medicina ne omogoča le lajšanje bolečin ampak tudi osebnostno rast, katere rezultati lahko tako zelo osrešujejo, tudi vse ljudi, ki vas obkrožajo.

Lp vsem skupaj
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Neva



Pridružen/-a: 21.05. 2006, 19:57
Prispevkov: 1472
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 28 Feb 2007 22:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja, razmišljam. Tako rada bi pomagala še naprej in nisem edina. Ampak včeraj sem se srečala z ljudmi, ki so me poučili o pravilih do države in zakonov in sem zelo nesrečna.

Država zahteva od nas dejansko stanje, koliko imamo članov. ZA člane pa po teh merilih lahko štejemo samo tiste, ki so poravnali članarino za tekoče leto. Žal obiskovalci foruma v večini niso formalni člani društva.

Na forumu pomagamo mlajši populaciji, ki vprašajo ali napišejo svojo izkušnjo in to je pomemno, da odgovor dobimo HITRO in takrat ko ga POTERBUJEMO. s tem zmanjšamo strah in vse tegobe so manjše. Temu pravimo, da lajšamo socialne in psihosocialne težave, preprečujemo stiske in s tem posledično preprečujemo poslabšanje zdravstvenega stanja oseb s kroničnimi boleznimi.

Vendar, drage forumovke, smo pred odločitvijo: ali ste zato, da do društva poravnate članarino ali gremo na zaprt forum, kjer bomo samo tisti, ki bomo pred vstopom na forum poravnali članarino.

Ne pozabite, da nas je ogromno. Tisti, ki ste izvedeli za nas in ste tu dobili kakršno koli pomoč, si lahko mislite, kako je tistim, ti za nas ne vedo in bi bili veseli podobne pomoči. Verjemite, da nas je za 6. mesečni obstoj tukaj zelo veliko.

ZA vse vas, smo se trudili, da smo se lahko tu srečali. Odločili pa boste vendar vi. Čimprej povejte svoje mnenje.
_________________
Nevenka

Vsak dan je priložnost za novo, lepo in prijetno doživetje.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo AIM - AOL Instant - naslov
tenterka



Pridružen/-a: 14.12. 2006, 00:04
Prispevkov: 84
Kraj: Zreče

PrispevekObjavljeno: 28 Feb 2007 22:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Za vse nas se še trudite in za to sem vam hvaležna.
Menim, da je članarina glede na to, kaj nam društvo nudi čisto primerna in bi bilo prav, da jo poravnamo. Sama se zaradi časovne stiske še nisem uspela udeležiti srečanja društva ali pa skupine v Celju, na tem forumu pa vedno najdem odgovore in pomoč. Že to pomaga, da vem da nisem sama in da obstaja nekdo, na koga se lahko obrnem, če česa ne vem.

Priznam pa, da sama še nisem poravnala članarine in me je kar sram.
Sem še študentka in žal moram počakat na malo večji priliv dohodka v začetku marca.

Lepo se imejte!

LP T.
_________________
Učeni ljudje so rekli tvoje je srce
prešibko, da preneslo bi napore te zemlje.
A kaj, ko ne vedo, da moč srca je v tem,
koliko lahko topline podariš ljudem.
(Pesem za Tadejo - Andrej Šifrer)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Lara



Pridružen/-a: 17.09. 2006, 19:24
Prispevkov: 270

PrispevekObjavljeno: 28 Feb 2007 23:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Forum ne sme postat zaprt, ker večina ljudi ki pride gor išče kšn nasvet, pomoč in pogovor, niso pa včlanjeni v društvo, kljub temu jim je treba pomagat. Itak kar mi pišemo na forumu je prostovoljno in brezplačno, zato glede odprtega foruma ne sme nihče nič reči. :D Mislim da člani društva se skori nimamo o čem pogovarjat kar bi bilo zasebno in ne v korist vseh. Lahko pa bi se jaz pozanimala glede prostovoljstva kakšna so pravila in če lahko forum tako obvarujemo pred drugimi zakoni. Lahko pa bi zaprli le del foruma, eno kategorijo in drugo pustili odprto, cimra se na to spozna. :D
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Barbara



Pridružen/-a: 09.11. 2006, 09:42
Prispevkov: 373
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: 28 Feb 2007 23:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Društvo in forum sem si jaz razlagala kot ločena. Nekaj mora bit, kar je dostopno tudi nečlanom in tistim, ki iščejo le kakšno uteho. Kot društvo si ne predstavljam dejavnost foruma. Forum naj bi bil, da si izmenjamo izkušnje, nasvete..... nikakor pa ne moremo šteti člane društva za isto kot prijavljene uporabnike furuma. To po mojem nikakor in nikoli ne bo isto. Tako, da meni se zdi nesmiselno od forumovk zahtevat, da se včlanijo in plačajo članarino, lahko se jim ponudi možnost vstopa in včalnitev v društvo ter jim razloži kakšne možnosti poleg foruma so še.

Zaprt forum, ... glede na druge forume, ki so uvedli kaka pravila itd. lahko povem, da je število čalnov, postov, debat....drastično padlo. To bi se sigurno zgodilo tudi z našim in nima smisla tega zapirat.
Na forumu pa bi lahko bilo več napisanega o srečanjih skupin za samopomoč, npr. da bi po srečanju napisale kakšen vtis več, mogoče bi tako prišla še kakšna duša več in bi bilo lažje pridobit člane, ki bi dejansko plačali članarino.
Tako da po mojem res nima smisla zapirat foruma ali pa zahtevat plačilo za registracijo.

Vsak začetek je težak, a bo kmalu bolje, glas se širi in tudi članov bo vedno več. Poleg tega pa sem jaz članarino z veseljem poravnala, saj vidim koliko se ti in še par drugih res trudite pomagati, osveščati...druge, ampak nekaterim, pa je 25 eurov absolutno preveč. za včlanitev. Na žalost je takih preveč Sad in takega mišljenja, ki vidijo le kakšno korist bodo dobili sami in ne pa da bi s tem morda pa vseeno pomagali drugim.

Tako, da menim, da internetna stran in forum bi moral vseeno ostati odprtega tipa. Člani društva in regitrirani uporabniki foruma bi morala po mojem ostati ločena.

To je le moje mnenje in moje razmišlajnje.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Lara



Pridružen/-a: 17.09. 2006, 19:24
Prispevkov: 270

PrispevekObjavljeno: 01 Mar 2007 16:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

No, sva že dve istega mnenja.^^
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Metuljčica - naša klepetalnica Seznam forumov -> Aktivnosti društva
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.