Metuljčica - naša klepetalnica Seznam forumov Metuljčica - naša klepetalnica
Medsebojni pogovori bolnikov in svojcev
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Koliko ste kaj v formi?
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Metuljčica - naša klepetalnica Seznam forumov -> Zdravo življenje
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Lencha



Pridružen/-a: 22.05. 2006, 16:01
Prispevkov: 195

PrispevekObjavljeno: 23 Mar 2007 23:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Oj!

Najbrž se ne smem uvrstit tekmovanja, kajne, Nevenka? :) :D Laughing :P Cool
Ja, glede šibanja srčka...meni je nažigalo okrog 100 v mirovanju, v gibanju pa od 120 do 150, ko sem bila hipo. Zdaj imam menda bolj primeren odmerek, ker je v mirovanju okrog 70, pri športanju pa...hja, če z razširjenimi krili fajn letam Wink po igrišču, je tudi 130, pri kolesarjenju pa okrog 100, če ni prav hud klanec.
Najbrž je res ZELO pomemben odmerek tiroksina, da je telo v hormonskem ravnovesju.
Je pa tako...ljubi ali ne ljubi...si ne pustim, da me lenoba premami! Twisted Evil Velikokrat bi se raje ulegla pred TV in si privoščila skledo hrustljavega čipsa Embarassed , kot da grem na badminton 3x tedensko. Ampak se zbrcam, ker to pač delam zase. In največkrat je tako, da delam praktično ves dan in potem jo mahnem kar direkt iz službe na igrišče...2x ob 19ih in 1x ob 20:30. Kolesarjenje pa v glavnem med vikendi. Super je! Cool
Definitivno sem za vzgled! Embarassed Cool
Vse dobro,
Lenča :P
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Neva



Pridružen/-a: 21.05. 2006, 19:57
Prispevkov: 1472
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 24 Mar 2007 00:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

No in takih potrebujemo še več. Čim več. Saj se vsi zavedamo, da delamo ZASE, le od zavedanja do dejanja je še predolga pot. A v družbi Lenče ne bo dolgčas. Pridružimo se ji vsaj tukaj, bo gotoovo obrodilo uspehe.
_________________
Nevenka

Vsak dan je priložnost za novo, lepo in prijetno doživetje.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo AIM - AOL Instant - naslov
Lencha



Pridružen/-a: 22.05. 2006, 16:01
Prispevkov: 195

PrispevekObjavljeno: 24 Mar 2007 00:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja, Nevenka! Saj veš, kako sem bila na tleh pred par leti. Ne bi si spet kaj takega privoščila, je bilo prehudo. Ko si poln energije in življenja, pa kar naenkrat padeš v klet in se sprašuješ o smislu življenja Confused , se marsikaj obrne. Prav počasi začneš razmišljat, če morda vseeno ne bi bilo pametno začet s kakšnimi tri minutnimi sprehodi, ker za kaj več nimaš energije. Ampak po VELIKO mesecih in z OGROMNO dobre volje se daleč pride, tudi če si Hashi.
Verjemite! Splača se! :P
papa
Lenča Cool
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Pikapolonica



Pridružen/-a: 24.06. 2006, 12:56
Prispevkov: 658
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: 26 Mar 2007 08:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ojla Lencica :)
lepo, da si prifrfotala spet med nas Smile.
Hm ja, ti si po moje en redek primer ;-). Se strinjam, da se z mocno voljo in veliko potrpezljivosti doseze marsikaj in se stanje lahko zelo izboljsa, vendar po moje tile sinteticni hormoni ne delujejo za vse ljudi idealno in je treba vcasih tudi sprejeti hm nove meje. Jaz se namrec pogosto poskusam preganjat cez njih, pa potem cutim posledice, se pravi tudi pretirana zagnanost ni dobra. Predvsem se je treba naucit potrpezljivosti, da smo vesele tudi majhnega napredka. Ceprav smo vcasih lazile po dvatisicakih, se je treba pohvalit tudi za vsak sprehod in vsak napredek, ki ga s to boleznijo dosezemo, sicer lahko stalno dozivljamo frustracije, da ni vec vse tako kot je bilo prej...Skratka sama sem zavzela stalisce, da zdaj pravzaprav tudi lezem po dvatisocakih, samo da so tokrat to izzivi, ki jih predstavlja ta bolezen in kako se z njo spopadamo. To je lahko precej vecji izziv kot prilest na Triglav ali Mont Blanc. Predvsem pa nek mentalni trening psihicne trdnosti, volje in potrpezljivosti, kar je koristno tudi na drugih podrocjih v zivljenju ;-).
Torej nismo vse Metuljcice lenobne, ker ne igramo badmintona in po moje tudi ob pravem odmerku zdravil vcasih enostavno ne gre. To je treba sprejet, poslusat svoje telo in prilagodit nacin zivljenja (ampak ne v posedanje pred TV in basanje s cipsom, ampak k malce manjsi aktivnosti, ki nam jo narekuje telo).
Lp Pika
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Lencha



Pridružen/-a: 22.05. 2006, 16:01
Prispevkov: 195

PrispevekObjavljeno: 26 Mar 2007 23:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Oj!
Dej, dej, dej...Pikapoka! Cool Nehi bit spet občutljivka! Wink Saj veš, da ni letelo na lenobo nikogar, razen na mojo. Še kako dobro vem, kakšno je stanje Hashijev...in ti tudi, kako sem se vlekla naokoli in travmirala in najedala vse naokrog. Ja, najbrž imam srečo, da se še kar dobro počutim. In moji začetki, ko sem iz SUPER kondicije in polne energije padla na dno. Več kot leto sem rabila, da sem sploh začela migat (res kratki sprehodi) in o športanju sploh nisem razmišljala. Šest let je že od teh začetkov...kar dolga doba. Ko najdeš notranji mir in pravi odmerek tiroksina, gre lažje. In ko potem še nehaš samo o svoji bolezni razmišljat in se kar naprej opazovat (kdaj se mi zvrti, kdaj mi srce narobe kucne, zakaj nimam energije, zakaj srce podivja in zakaj bije prepočasi, kje vse so novi izpuščaji in kateri me najbolj srbi Laughing , kaj me boli in kaj vse mi ne štima) Rolling Eyes , je lažje počet še kaj drugega. Res je hudič, ko nekateri začnejo živet samo še za svojo bolezen,...eni jo prav negujejo in se pogovarjajo samo še o tem. Poznam kar precej primerkov. What a life?! Shocked Confused
Pa še tabletka za zbijanje cukra zjutraj in zvečer, pa redukcija hrane, pa še kaj...me na srečo ne spravi v obup. Ampak če človek dobro premisli, da pri 41. pred zajtrkom poješ dve tabletki Eltroxina, ob zajtrku tabletko Glucophaga in ponovi vajo še pri večerji, da lahko dokaj normalno funkcionira, to res ni ravno vzpodbudno...kot kakšna mamca pri 90tih v domu za ostarele. Confused Ampak sem srečna, da sploh obstaja ta kemija, ki me ohranja...tako, kot pač sem. Je treba pogledat s svetlega konca :P in kljub tegobam, ki nas pestijo, dati prednosti ŽIVLJENJU!
Star pregovor pravi, da je življenje prekratko, da bi ga preresno jemali. Wink Torej...Let's do it! Cool
Vse dobro in no hard feelings! Laughing :D Wink Twisted Evil
papa
Lenča
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
roža



Pridružen/-a: 15.01. 2007, 22:28
Prispevkov: 253
Kraj: Vransko

PrispevekObjavljeno: 27 Mar 2007 00:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

....
_________________
Sem kemik in ne zdravnik!
Za svoje zdravje je dobro več vedeti!
Roža


Nazadnje urejal/a roža 12 Nov 2010 16:57; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Tisa



Pridružen/-a: 09.10. 2006, 14:57
Prispevkov: 14

PrispevekObjavljeno: 27 Mar 2007 07:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

kdaj pa si bila na radiojodu? jaz sem bila 16. februarja in imam kontrolo čez dva tedna - v tem času pa nimam nobenih tabletk! moj srčni utrip pa je, kot sem že omenila vedno čez 100 (110-120)!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pikapolonica



Pridružen/-a: 24.06. 2006, 12:56
Prispevkov: 658
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: 27 Mar 2007 08:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

:) :) :) nene saj ni blo tko misljeno...
Hotla sem samo poudarit, da ta bolezen ni tako preprosta (kot pogosto hocejo tudi zdravniki prikazat), da ce pojes pravi odmerek hormoncka, je pa vse dobro...Mislim, da ni tako...Ko je scitnica zdrava, ves cas prilagaja nivo potrebnega hormona glede na porabo, torej s konstantnim odmerkom ne moremo nikoli dosec normalnega pocutja, ker je enkrat prevec drugic premalo...
V glavnem hotela sem samo poudarit, da ni treba, da ima kdo slabo vest, ce ni tako zelo aktiven...ker vcasih pac ne gre. Jasno se ni treba stalno s tem ukvarjat, sama imam samo krajse epizode, ko sem malce bolj studiozna Confused hehe... No, noben ekstrem ni dober ;-).
No, v glavnem jasno no hard feelings, bolj se je nanasalo na bolezen samo, kot na tvoj kometar ;-). Sportat pa hm po meri, kolikor kdo zmore.
lp Pika
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
roža



Pridružen/-a: 15.01. 2007, 22:28
Prispevkov: 253
Kraj: Vransko

PrispevekObjavljeno: 27 Mar 2007 13:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

....
_________________
Sem kemik in ne zdravnik!
Za svoje zdravje je dobro več vedeti!
Roža


Nazadnje urejal/a roža 12 Nov 2010 16:56; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Lencha



Pridružen/-a: 22.05. 2006, 16:01
Prispevkov: 195

PrispevekObjavljeno: 28 Mar 2007 21:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja, PikaPoka Cool ... točno vem, o čem govoriš...pa tudi te že poznam...občutljivka si tako in tako. Wink Nič slabega...
Jaz nikoli ne vzamem osebno, če kdo pove svoje mnenje, tudi če je moje mišljenje povsem drugačno...se pa skušam kaj naučit. Wink In predvsem cenim vsakega, ki je pripravljen svoje izkušnje deliti z nami in seveda z mano. Cool
Aja, praviš, da si študiozna...SUPER, kar na plan z novostmi. Cool
Seveda se strinjam, kar praviš...vsak naj najde svoj ritem in se angažira po svojih zmožnostih. Kakorkoli vzameš, športanje ne škodi, če se ga lotimo počasi, z občutkom in prilagodimo sebi in svojemu stanju. Tako kot pri hrani, športanju in še pri čem Wink ... počasi in z užitkom, pa bo vse super.
Držte se,
papa
Lenča Cool
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
stephanie



Pridružen/-a: 05.06. 2006, 21:50
Prispevkov: 28

PrispevekObjavljeno: 29 Mar 2007 14:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

moj blaž (trenutno je doma po drugi dozi radiojoda) dopoldan sicer rad spi, potem pa gre vsak dan na daljši treking (dve uri hoje)v hrib /do višine cca 800 m) ali pa na orbitrek.
Drugače sem pa vesela, da se je naučil sam skrbeti zase (tu mislim želodec).
Bi vas pa nekaj prosila:
če lahko zapišete kakšen jedilnik, ali recept, da bo dobil kakšno novo idejo.

hvala vam
mama Milena
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
GozdnaVila



Pridružen/-a: 09.08. 2006, 09:43
Prispevkov: 325
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 29 Mar 2007 23:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Rekreacija po končanem zdravljenju raka:
http://med.over.net/phorum/read.php?f=194&i=18&t=6
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Metuljčica - naša klepetalnica Seznam forumov -> Zdravo življenje
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.