Metuljčica - naša klepetalnica Seznam forumov Metuljčica - naša klepetalnica
Medsebojni pogovori bolnikov in svojcev
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Kaj pa zdaj?

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Metuljčica - naša klepetalnica Seznam forumov -> Kako si pomagamo
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Sabrina



Pridružen/-a: 22.05. 2006, 16:46
Prispevkov: 975
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: 30 Apr 2007 21:11    Naslov sporočila: Kaj pa zdaj? Odgovori s citatom

Najprej bravo Nevenki - danes sem bila v Adria labu in koristila 10% popust :D . Vsi so bili izredno prijazni.
Ampak ... ampak TSH imam tam nekje pod mizo - 0,34 (ref. vrednost 0,27 do 4,2). Šla pa sem zato, ker imam ponovno aritmije ob naporih in ker sem spet malo čodna Wink - se mi je prav zdelo, da je kaj takega.
Punce - za vse druge sem lahko pametna, zase pa ne Twisted Evil . Se vam zdi pametno, da bi malce znižala dozo (sedaj sem na 150 ug Eltroxina).
_________________
sABrINA
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Alenka



Pridružen/-a: 02.08. 2006, 12:42
Prispevkov: 330
Kraj: Šmartno pri Litiji

PrispevekObjavljeno: 01 Maj 2007 09:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hi, hi, hi, res je lažje biti pameten za druge. Ko si sam postavljen pred begajoče simptome, pa odločitev sploh ni lahka. Naj bom jaz malo pametna zate?
TSH sam po sebi se mi sploh ne zdi problematičen, pravzaprav mislim, da obstaja verjetnost, da tudi pri tebi ne deluje najbolje, ker si dobila tiroksin po letih težkega življenja, ki niso ostala brez posledic. Druga stvar pa je, če čutiš spremembo v počutju na slabše, odkar si na povišanem odmerku. Zagotovo tako ne moreš vedeti, lahko pa poskusiš malo nižji odmerek. Ne veliko, morda 50 do največ 100 ug na teden. Zdravniki bi verjetno rekli, da se tako malo razlike ne bi smelo poznati, moje izkušnje pa so drugačne. Lahko si izbereš dan ali dva v tednu za nižji odmerek, enak režim jemanja je namreč koristen zato, da ne zamešaš odmerkov, če jemlješ samo tiroksin pa tudi ni tako pomembno, da imaš vsak dan enak odmerek. Razen če si tako senzibilna, da boš med dnevi z različnimi odmerki čutila razliko v počutju. Mislim, da je vedno treba pustiti odprte vse možnosti. Konec koncev je vedno veljalo, da je treba tiroksin jemati zjutraj, zdaj pa beremo tudi že o drugačnih napotkih. Vsekakor bodi pozorna na vse spremembe v telesu in ne vztrajaj na delitvi med hipo in hiper simptomi, ker so v tako ozkem območju lahko zavajujoči. Kar je običajno znak za hiper, lahko pri tebi pomeni tudi pomanjkanje.
Lep pozdrav,

Alenka
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Sabrina



Pridružen/-a: 22.05. 2006, 16:46
Prispevkov: 975
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: 01 Maj 2007 12:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

O, Alenka, najlepša hvala!
Sem se odločila res ravno tako, kot si mi svetovala tudi ti. Danes zjutraj sem vzela samo 100 in bom ob torkih jemala samo toliko.
Bomo videli prav kmalu; računam, da že po 14 dnevih.
Lep dan ti želim,
_________________
sABrINA
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
suzi



Pridružen/-a: 12.02. 2007, 18:12
Prispevkov: 156
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: 01 Maj 2007 15:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Želim ti Sabrina ,da bi ti pomagalo tro znižanje.Samo pa me zanima ali pri vas to bitje srca vidite na THS-u,ker jaz pa to naredim na ft3 in ft4,vsaj poprej sem,sedaj imam tako THS na 12 pa mislim,da so one druge vrednosti na povišanju kajti počutim se grozno zato grem po praznikih na kri za vse tri vrednosti,da vidim kako bo.Lep pozdrav,je pa res lažje pomagati drugim kot sebi ja.
_________________
suzana
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Sabrina



Pridružen/-a: 22.05. 2006, 16:46
Prispevkov: 975
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: 01 Maj 2007 20:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ojla!
Sem šla samoplačniško, tako, da sem se odločila samo za TSH, čeprav vem, da bi morala videti še T3 in T4. Ponavadi imam T3 pri spodnji meji, t4 pa pri zgornji Crying or Very sad
_________________
sABrINA
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Lencha



Pridružen/-a: 22.05. 2006, 16:01
Prispevkov: 195

PrispevekObjavljeno: 01 Maj 2007 21:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Oj!

Evo mene po tedenskem bluzenju po Barceloni! Cool SUPER je bilo in sem uživala 100 na uro! :P :D Twisted Evil Španci so res...hm, hm...temperamentni! Wink
Alenka, se spomnim, ko sem poslušala tvoj nasvet glede četrtinke tabletke Eltroxina, ki je seveda naredil čudeže, se spomniš?
Od takrat sem kot nova! Očitno sem ujela pravi odmerek in zdaj samo še uživam! Cool Malo heca!
Ja, Sabrina...saj veš, kako je s TSHjem. Niha iz ure v uro...čez dan tudi za 4 enote. Tako da ni ravno merodajen, kje stojiš. Hipo, hiper...simptomi se tako vražje prepletajo, da je res težko bit pameten. Kot pravi Alenka...in kot veš sama...prisluhni si, testiraj, poskušaj...ni vrag, da ne boš zlezla na zeleno vejo...sploh pa s tako lepim glasom. Wink
Vse dobro,
Lenča Cool
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Alenka



Pridružen/-a: 02.08. 2006, 12:42
Prispevkov: 330
Kraj: Šmartno pri Litiji

PrispevekObjavljeno: 02 Maj 2007 08:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sabrina, tudi jaz mislim, da bi se moralo poznati v tretjem tednu po zmanjšanju odmerka. Pri sebi sem v tem času večkrat opazila prav zanimive spremembe - povsem trenutne - kot bi se kar naenkrat sprostila neka zapora in je energija stekla, občutila sem olajšanje v razbolelih in zakrčenih mišicah. Veliko zdravnikov pa trdi, da boleče mišice niso posledica pomanjkanja ščitničnih hormonov!?!? Sicer pa pri meni tozadevno veliko bolje deluje hidrokortizon. Tudi zato mislim, da ga potrebuje večina tistih, ki smo zelo pozno dobili tiroksin. Ne zaradi bolezni nadledvičnih žlez, pač pa zato, ker smo jih med dolgotrajno boleznijo zaradi dolgo trajajočih stresnih situacij izčrpali. Sicer pa sem še vedno mnenja, da bi ti moralo biti znatno bolje s kombiniranim preparatom s T3. Izpolnjuješ vse pogoje. Moje fT3 in fT4 vrednosti so bile med jemanjem Vobenola (samo tiroksin) podobne tvojim.

Lencha, me veseli, da se še potepaš po svetu Smile. Ravno prav sladko življenje ti želim ;-).

Upam samo, da nam ne bo kdo očital, da spodbujamo odmerjanje zdravil brez zdravniške pomoči. Žal so pri nas razmere take, da ne morem reči drugega kot to, da se mora s fino regulacijo (znotraj referenčnega območja) vsak kar sam potruditi. Sicer pa obstajajo tudi zdravniki, ki tovrstno sodelovanje s pacientom vzpodbujajo. Ker se zavedajo, da je težko z besedami opisati odtenke v počutju, še težje jih je količinsko opredeliti. V nekaterih raziskavah so celo vključili pacientov subjektivni občutek izboljšanja ali poslabšanja. Dokler smo znotraj referenčnih meja, naj ne bi bilo škode. Na samoplačniške meritve smo se pa tudi že navadili, kaj pa nam drugega preostane :-(.

Lepo se imejte.

Alenka
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Lencha



Pridružen/-a: 22.05. 2006, 16:01
Prispevkov: 195

PrispevekObjavljeno: 02 Maj 2007 12:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Oj!

Alenka...boleče mišice...o, pa še kako je to pogojeno s ščitničnimi zadevami, kot praviš...vsaj pri meni. To zelo dobro poznam. Jaz sem imela nekako zakrčene...sploh jih nisem mogla sprostit, pa trgalo me je. Vedno sem imela občutek, da se moram premikat, da bi jih le nekako raztegnila...zoprno, res. Meni je že vseeno, kaj trdijo drugi, kaj je in kaj ni pogojeno z našimi težavami. Sploh ne vzamem več osebno, samo še lastne izkušnje in izkušnje sotrpink nekaj štejejo. Vsi vemo, da ni vse sveto, kar piše in vsa simptomatika je res odvisna od posameznika. Veš, jaz sem odmerek Eltroxina dvignila še za četrtinko in sem zdaj na 100mcg. Trenutno dobro vozim, čeprav so jasno še vedno vzponi in padci. Ampak je lažje, ker vem, za kaj gre. Sploh pa v kombinaciji s skakanjem sladkorja je vse skupaj še težje. Ko se naštudiraš, točno veš, kako in kaj. Ko sem imela TSH 2,8 sem se recimo veliko, veliko slabše počutila kot takrat, ko je bil 4,6. O tem govorim, da ni vse v številkah.
Alenka, tvoje izkušnje so mi marsikaj dale in sem ti res hvaležna za takrarno "bildanje", ko sem bila res na podnu, da si se trudila z mano deliti izkušnje. :) Hvala, res.
Kar se tiče alergij...tudi to se je izboljšalo...izpuščaji so me nogirali Twisted Evil oz. zapustili...najbrž so obupali nad mojo indiferentnostjo. :P Tu in tam mi še zrastejo "tipalke" nad očmi in malce brenčim Confused Rolling Eyes , pa vedno hitro mine.
Ja, marsikaj je odvisno od pravega odmerka dodanega tiroksina, predvsem pa od notranjega ravnovesja. Čim manj stresov Confused , čim manj obremenjevanja Rolling Eyes in sekiranja...ja, ja vem, da je to malce težje spravit v prakso ampak se vsaj trudimo. Cool
Sabrina, natanko vem, kako se počutiš...ogabno in nesramno. Skušaj prebrodit, samo ne se prepustit temu, da te taki občutki in blesavo počutje ne nadvladajo.
Šibam na kolo, pol pa še malce skakljat po badminton igrišču, čeprav danes nisem glih neka perla po počutju. Rolling Eyes Confused
Vse dobro,
Lenča Cool
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Pikapolonica



Pridružen/-a: 24.06. 2006, 12:56
Prispevkov: 658
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: 04 Maj 2007 09:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ojla Sabrina,
ce se spomnis, je tudi meni prejsnji mesec zabilo tsh proti nuli, ceprav tega nisem cutila. Sla sem 3x testirat in vedno isto. Samo je pomembno, kaksna imas ft3 in ft4. Na tujih forumih pise, da lahko mocno povisana protitelesa motijo meritev, ker ko sem zacela odmerek zmanjsevati (od tega je zdaj ze 1 mesec), se je zacelo pocutje slabsati. No, na morju je bilo po nekaj dnevih super. Zgleda mi pase jod v zraku, pa tele energijske vaje Tai-Chija 3x dnevno Smile. Pri tebi je odvisno, ali si odmerek ravno povisala in je mogoce dejansko previsok, ali pa imas podoben problem kot jaz Confused . No, porocaj, kaksen bo ucinek, ceprav je vsak od nas eksperiment zase ;-).
Lp Pika
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Sabrina



Pridružen/-a: 22.05. 2006, 16:46
Prispevkov: 975
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: 04 Maj 2007 10:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ojla, punce, vsem najlepša hvala!
Bom res poskusila s 50 ug manj na teden in bom videla. Simptomi so pa res bolj hiper kot hipo. Najbolj me motijo aritmije ob vsakem naporčku Rolling Eyes
_________________
sABrINA
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pikapolonica



Pridružen/-a: 24.06. 2006, 12:56
Prispevkov: 658
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: 04 Maj 2007 11:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

;) No tole bom morala zgleda se veckrat POUDARITTTTTT Confused
Hiter utrip in aritmije so znak HIPER in HIPOoooooo!!! (glej clanke glede srca)
Pri Hashijih navadno znak za hipo, ce se prozijo ob naporu, ziroza za zacasno nevropatijo oz. pretirano obcutljivost receptorjev. Glede na moja opazanja je konta ten hiter utrip znak za HIPER in tahikardije (obcasni hitri intervali) znak za hipo.
lp Pika
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Sabrina



Pridružen/-a: 22.05. 2006, 16:46
Prispevkov: 975
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: 04 Maj 2007 11:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ne, saj vem, da je aritmija lahko pri obojem, ampak tudi ostali simptomi (kolikor se poznam), pričajo o hiper stanju. Sicer pa bom kmalu videla.
Včeraj zvečer sem pretekla par deset metrov in mi je pol minute izpuščalo vsak 2., 3. udarec Crying or Very sad , potem se je umirilo.
_________________
sABrINA
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Alenka



Pridružen/-a: 02.08. 2006, 12:42
Prispevkov: 330
Kraj: Šmartno pri Litiji

PrispevekObjavljeno: 04 Maj 2007 12:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Lencha, veseli me, da ti gre dobro. Ker si pametna punca, nisi rabila veliko "bildanja", saj si vse naredila sama, jaz sem samo kakšno koščico vrgla ;-).
Hm, če še toliko kolesariš, je pa izpuščaje mogoče odpihnilo? ;-)
Srečno,

Alenka
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Lencha



Pridružen/-a: 22.05. 2006, 16:01
Prispevkov: 195

PrispevekObjavljeno: 04 Maj 2007 22:38    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

he, he... :) Alenka...ja, še vedno toliko kolesarim in zdaj si me dobila na dejanju...JAAAAAAAAAA, izpuščaje je odpihnilo...HAHAHA :P Laughing dobra!
Včeraj sem bila tam, kjer smo se Metuljčice enkrat v začetku dobile...v Dolskem, če se še spomnite. Sicer sem prevozila "samo" 40km, pa je kar zadoščalo. Cool In Alenka...Tvoje kosti so padle na plodna tla...sem jih oglodala do sijaja. :) In uspelo mi je! :)
Sabrina...meni se bolj dozdeva, da so izpuščeni udarci in šibanje srca pri majhnih naporih hipo znaki. Klasične aritmije pa pri hiper, kot pravi PikaPoka. Se kar strinjam. Še nisem zasledila, da bi pri hiper srček komu izpuščal udarce ali mimo sekal. Je bolj frekvenca našibana.
Morda pa ne bi bilo slabo, če bi preverila, koliko protiteles te napada?
Sicer pa testiraj, kaj pa češ. Pa skuliraj se, to je še najbolj pomembno!
Kratki sprehodi, malce dobre papice, dobra mjuza, kak dober movie, dobra družba, skoraj nič napora...ni vrag, da ne bo bolje. :P
Izklopi se in uživaj...na kakršenkoli način že. Wink
papa
Lenča Cool
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Metuljčica - naša klepetalnica Seznam forumov -> Kako si pomagamo
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.