Metuljčica - naša klepetalnica Seznam forumov Metuljčica - naša klepetalnica
Medsebojni pogovori bolnikov in svojcev
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




hipotireoza-debelost
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Metuljčica - naša klepetalnica Seznam forumov -> Hipotiroza
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
GozdnaVila



Pridružen/-a: 09.08. 2006, 09:43
Prispevkov: 325
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 09 Jul 2007 15:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala za odg.
Tud sama imam skoraj skoz hladne noge in tudi roke. Nekaj bo na teh hormonih. Ceprav vem, da sem sedaj v rahlo hiper stanju, tako da...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Sabrina



Pridružen/-a: 22.05. 2006, 16:46
Prispevkov: 975
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: 10 Jul 2007 10:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hanna!
Tudi meni so pred postavitvijo diagnoze zatekali prsti na rokah in postajali okorni.
Če se mi to pripeti sedaj, si preverim stanje hormonov.
Tudi noge mi občasno otelejo, vendar pa je to bolj vezano na ciklus.
_________________
sABrINA
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
helena



Pridružen/-a: 25.06. 2007, 12:44
Prispevkov: 11
Kraj: NOVO MESTO

PrispevekObjavljeno: 10 Jul 2007 18:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdravljeni, ravno sem se vrnila z morja, zato vsem, posebno Alenki hvala za mnenja ob katerrih se res zaustavim in vse skupaj dobro premislim.

Vidim, da imate tudi ostali(e) težave z otekanjem spodnjih okončin. Naj omenim, da od kar sem zbolela imam otekle tudi prste na roki, oziroma če bi hotela stisniti pest, jo težko, ker je vse preveč "zabuhlo"..
Sem na morju poizkušala manj jest, pa jest hrano z nizkim glikemičnim indeksom, ker imam rada ribe, pa zelenjavo...Pa sem veliko plavala, hodila...In je prišel čas pred menstruacijo in kruh je bil zopet "moj", kot le kaj...Imam občutek, če ne bi pojedla kruha, da bi kar omedlela...Res, res je težko. Pa še v tem času pred menstruacijo sem otečena malo bolj kot po navadi, jedla bi pa predvsem ogljikove hidrate.....

Tako je to, s to rečjo....Očitno se bom morala sprijazniti s tem, da sem debela ali pa bo potrebno pozdraviti glavo :D

Helena
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Sabrina



Pridružen/-a: 22.05. 2006, 16:46
Prispevkov: 975
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: 06 Sep 2007 09:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Spoštovana Katja!
Verjamem, vendar pa me vseeno zanima, če mi boste, če se bom seveda obrnila na vas, svetovali brezplačno in če boste zadovoljni, če si bom dodatke nabavila mimo vas.
Hvala za odgovor in lep pozdrav,
_________________
sABrINA
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
katjaf



Pridružen/-a: 06.09. 2007, 09:35
Prispevkov: 16
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 07 Sep 2007 07:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Draga Helena!

Vem, da sem nekoliko pozna, ampak mogoče pa bo kaj pomagalo.

Najprej kar svetujem je, da čez dan popijete 2L tekočine, seveda nesladkane - voda, nesladkani zeliščni čaji, naravni sokovi oz. če res radi pijete sokove iz trgovin jih mešajte z vodo. Izogibajte se gaziranim pijačam, ki ne prinašajo ničesar dobrega. V primeru, da pijete kavo in kadite, je voda še toliko večja nuja. In NE GOLJUFAJTE! V steklenico si natočite pijačo in jo nosite s seboj ter počasi pijte. Ne čakajte, da postanete žejni, saj je takrat vaše telo že dehidrirano. Včasih jemo tudi kadar nismo lačni, naredite tako s tekočino. Tudi to bo pomagalo kontrolirati lakoto, saj se naše telo včasih odzove oz. ga mi razumemo kot da je lačno, je pa v resnici pravzaprav žejno.
V lekarni dobite minerale, ki uravnavajo tekočino v telesu in pomagajo tudi pri krepitvi imunskega sistema.

Poskušajte zamenjati beli kruh za npr. pirinega, zvečer pa ne jejte ničesar težkega, saj tudi želodec čez noč počiva in ne deluje tako kot podnevi, kar je tudi lahko vzrok zabuhlosti.

V želji, da se vam stanje izboljša vas prav lepo pozdravljam! Laughing
_________________
Wellness svetovalka
Katja
031/800-008
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Sabrina



Pridružen/-a: 22.05. 2006, 16:46
Prispevkov: 975
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: 07 Sep 2007 09:38    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Spoštovana Katja!
Lepo, da nam svetujete in nam tako širite obzorja znanja. Opozorila pa bi samo na to, da tiste, ki imamo hashimoto in posledično hipotirozo ne smemo dodatno krepiti svojega imunskega sistema, ker imamo avtoimunsko obolenje.
Pozdrav,
_________________
sABrINA
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
helena



Pridružen/-a: 25.06. 2007, 12:44
Prispevkov: 11
Kraj: NOVO MESTO

PrispevekObjavljeno: 07 Sep 2007 17:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Spoštovana katjaf!


Najlepša hvala za odgovor in vzpodbudne nasvete. Tudi to sem že poizkusila (sicer vsak dan popijem kar dovolj tekočine), sladki sokovi mi sploh niso všeč, najljubša pijača mi je voda in iztisnjeni sok limone. Kadim ne, sem prenehala in s tem pridobila kar nekaj kilogramov, kavo pa pijem in jo imam neizmerno rada in verjeli ali ne, mislim, da mi zelo odgovarja. Sem res prava ljubiteljica kave. Nekako mi polepša začetek dneva, po njej se počutim dobro, lažje delam, kot bi mi dala nekaj več energije, pa če tudi se mi to samo zdi, se ji prav gotovo ne bom odpovedala. Zelo rada jem kruh. Še rajši imam črnega, pa polnozrnatega, bel mi sploh ni tako dober. Samo, žal, preveč ga pojem, izgleda. Da bi vsak dan hodila in poskrbela za rekreacijo,mi ne uspe, ker imam tako službo, da sem dežurna, tudi osem krat na mesec. Naslednji dan po dežurstvu pa pridem ob treh popoldne kot cunja izčrpana domov in nisem sposobna opraviti tista osnovna gospodinjska dela kot so kuhanje, likanje, pospravljanje. Potem sta tu še dva otroka, ki te prejšnji dan nista videla in ti imata tooolikooo za povedati.....da sprehod in rekreacija odpadeta. Če skupaj seštejem, je to šestnajst dni v mesecu, ko si enostavno tega ne moreš privoščit, da bi poskrbel zase, kot radi pravimo.
Tako pač je to....Zelo rada bi se več posvetila sebi ampak v moji situaciji ne gre. Če bi mi kdo rekel, nehaj dežurat, je žal moja oblika dela takšna kot je in edina sem, ki preživljam družino.
Da bi si pa v času službe privoščila zdravo prehranjevanje, pa spet v dežurah to odpade. Takrat pa lahko ješ samo, ko imaš čas, ali pa sploh ne. Šele, ko prideš sredi noči do postelje, si privoščiš tudi kos kruha ali kaj podobnega, kar ti pride pod roke, ker ob tisti uri drugega ni.....

Tako, malo trde realnosti. Vem pa, da to ni v redu in trudila se bom po mojih najboljših močeh, da bo kdaj boljše, kot je sedaj.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
katjaf



Pridružen/-a: 06.09. 2007, 09:35
Prispevkov: 16
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 07 Sep 2007 18:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Helena!

Verjamem, da si je težko vzeti čas zase, vendar mislim, da niste edina s tem problemom. Pravite, da vsak dan popijete kar dovolj tekočine, kaj to pomeni? Marsikdo pravi, saj veliko pijem, vendar, če bi merili količinsko bi se izkazalo, da mnogo premalo. Zato je potrebno imeti stekleničko ali kaj podobnega, da lahko popito tekočino nadzirate. Nisem rekla, da prenehajte s pitjem kave, samo poudarila sem, da je zato potrebno popiti veliko več tekočine. Rekreacijo, npr. samo sprehod po Tivoliju ali kje drugje, pa lahko združite z otrokoma in tako skupaj preživite nekaj koristnih minut pa tudi povedala bosta lahko vse kar jima leži na duši. Ne rabite na sprehod takoj po vaših dežurstvih, saj so tudi drugi dnevi.
Vse se da, če se le hoče, potrebna je le (samo)kontrola!

Kakorkoli odločitev je vedno vaša in samo na vas je kako se boste s svojimi težavami spoprijeli!

Glede krepitve imunskega sistema pa nisem mislila v mejah pretiravanja ali predoziranja, ampak samo v količinah polnovredne prehrane, ki je nujna predvsem za avtoimunska obolenja kot tudi ostale bolezni. Zdravje se najprej začne pri vas doma!

Lep vikend vam želim!
_________________
Wellness svetovalka
Katja
031/800-008
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Clementine



Pridružen/-a: 18.08. 2007, 11:02
Prispevkov: 27
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 09 Sep 2007 22:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz tudi nimam veliko prostega časa. Tisto eno uro na dan, ko se ne učim, telovadim Pilates vaje ali pa grem ven-hitra hoja. Pomembno je, da se znojim in da imam utrip v območju 110-130. To sem nekje izračunala. Po tem se super počutim in čisto pozabim na hipotirozo. Se mi zdi, da se ne smeš smilit samemu sebi. Če si vedno pogosteje govoriš, da si utrujen, da si brez energije, bo res tako. Namesto tega se je treba prislit in se zgibat. Jaz ne pijem kave in ne kadim, pa mi res nič ne manjka. Kljub temu, da sem tudi slabokrvna (železa imam 6,7), se ne sekiram in pozabim na to. Tako grejo kile dol, še posebej zdaj, ko sem na 90-dnevni ločevalni dieti. Do zdaj sem shujšala 27kg, ampak me čaka še več kot polovica poti. Ne skrbite, hujšam pod zdravniškim nadzorom. Vem, da je za moje stanje kao značilno, da je skoraj nemogoče shujšati, ampak pri meni to ne drži. Kile grejo pridno dol (zdaj 1,5kg povprečno na teden). Brez trme se ne doseže nič. Pa imejte veder pogled na življenje.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
kari



Pridružen/-a: 04.09. 2007, 10:26
Prispevkov: 1

PrispevekObjavljeno: 24 Sep 2007 07:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Clementine je napisal/a:
Jaz tudi nimam veliko prostega časa. Tisto eno uro na dan, ko se ne učim, telovadim Pilates vaje ali pa grem ven-hitra hoja. Pomembno je, da se znojim in da imam utrip v območju 110-130. To sem nekje izračunala. Po tem se super počutim in čisto pozabim na hipotirozo. Se mi zdi, da se ne smeš smilit samemu sebi. Če si vedno pogosteje govoriš, da si utrujen, da si brez energije, bo res tako. Namesto tega se je treba prislit in se zgibat. Jaz ne pijem kave in ne kadim, pa mi res nič ne manjka. Kljub temu, da sem tudi slabokrvna (železa imam 6,7), se ne sekiram in pozabim na to. Tako grejo kile dol, še posebej zdaj, ko sem na 90-dnevni ločevalni dieti. Do zdaj sem shujšala 27kg, ampak me čaka še več kot polovica poti. Ne skrbite, hujšam pod zdravniškim nadzorom. Vem, da je za moje stanje kao značilno, da je skoraj nemogoče shujšati, ampak pri meni to ne drži. Kile grejo pridno dol (zdaj 1,5kg povprečno na teden). Brez trme se ne doseže nič. Pa imejte veder pogled na življenje.



pozdravljena, ker sem nova članica foruma in ne poznam še tvoje zgodbe, me je zanimalo s pomočjo katere diete si toliko shujšala? 27 kg le ni malo, in si rekla da si na pol poti, kako ti uspeva??
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Clementine



Pridružen/-a: 18.08. 2007, 11:02
Prispevkov: 27
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 24 Sep 2007 17:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Živjo, Kari. Od februarja do junija sem hujšala po principu izogibanja riža, krompirja, kruha, testenin in nasploh moke. Potem sem imela malo več kot en mesec predaha in sem vzdrževala težo. Nato sem pa v roke dobila 90-dnevno ločevalno dieto. Res priporočam. Meni so tako dobre jedi v tej dieti, pa še všeč mi je, da so recepti za prov vsak dan. To je to-vso srečo, če se lotevaš hujšanja. Ne pozabi, najprej pošlihtaj v glavi in hujšanje bo takoj lažje in nekaj samoumevnega.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
vlasta



Pridružen/-a: 23.09. 2007, 09:36
Prispevkov: 18

PrispevekObjavljeno: 24 Sep 2007 21:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdravljene, sem nova članica in se tudi sama ubadam s hipotirozo(odvečnimi kilogrami itd).
Ob Helenini pripovedi pa bi rada pripomnila, da mislim da je človek včasih izčrpan tudi zaradi drugih vzrokov(dežurstva).Ne govorim na pamet, ker sem sama 14. let dežurala.Šele, ko sem menjala službo sem ugotovila kako te tako delo izčrpa.
Ali se vam ne zdi, da način življenja lahko tudi pripelje do avtoimunskih bolezni?
LP Vlasta
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Tina



Pridružen/-a: 23.05. 2006, 13:36
Prispevkov: 187
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 25 Sep 2007 14:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Vlasta, imaš prav. Veliko nas je, ki smo zbolele v težkem obdobju. Bolj malo pa tistih, ki zberejo dovolj volje, da potem delajo maksimalno na sebi. S tem mislim, da zberejo dovolj volje in energije, da se spravijo športat, da shujšajo, da so aktivne kot v zlatih časih...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
vlasta



Pridružen/-a: 23.09. 2007, 09:36
Prispevkov: 18

PrispevekObjavljeno: 26 Sep 2007 17:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja, pa še neuspeh ti voljo jemlje.Zato je pa super, ker veš da nisi edini.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
PIAPIA



Pridružen/-a: 07.02. 2007, 10:07
Prispevkov: 88
Kraj: Lovrenc na Pohorju

PrispevekObjavljeno: 28 Sep 2007 10:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tudi jaz sem že mela probleme s težo in se odpovedala belemu kruhu, krompirju,...........in so šle kile dol, zdaj pa to vzdružujem, sem se pa tudi pozanimala glede ločevalne diete in je nikakor ne priporočajo za nas ščitničarje, pa ne samo za nas tudi za zdrave ljudi, ker se moraš potem naprej držat takšnega načina prehranjevanja, drugače pa se lahko zrediš nazaj še za enkrat več. In vam povem da je to res, ker imamo primer v družini.

lp

Alenka
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Metuljčica - naša klepetalnica Seznam forumov -> Hipotiroza
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.