Metuljčica - naša klepetalnica Seznam forumov Metuljčica - naša klepetalnica
Medsebojni pogovori bolnikov in svojcev
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Naš 2.občni zbor

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Metuljčica - naša klepetalnica Seznam forumov -> Aktivnosti društva
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Daisy
Administrator foruma


Pridružen/-a: 25.01. 2007, 16:15
Prispevkov: 1286
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 27 Jan 2008 21:40    Naslov sporočila: Naš 2.občni zbor Odgovori s citatom

No, nihče nič ne napiše o občnem zboru in predavanjih, pa menda ne zato, ker nas ni bilo ravno 150 ampak malo manj?
Naj napišem svoje mnenje: Dan je bil uspešen, zanimiv in prijeten !

Za uvod nam je g.Pogačnik serviral odlično predavanje, katerega je podaljšal kar za eno uro in moram reči, da bi ga lahko poslušala tudi cel dan, tako je bilo koristno in zanimivo kar je povedal. Vmes je vpletel tudi dve praktični vaji - eno za ironizacijo stresnega dogodka/spomina z namenom zmanjšanja bolečine/stresa in drugo - meditacijo, med katero smo se sprostili vsak v svojem "najljubšem kotičku". Meditacije mi niso tuje, prva zadeva pa je enkratna. Jo že dnevno uporabljam in moram reči, da deluje.

Ker smo bili že tako dolgo v sedečem položaju, smo se usuli ven na odmor in hrano, ki je čakala v avli. Urška nam je zrihtala narezke in kavo (ki je bila v avli sploh največji HIT) , ostali pa smo nafehtali in prinesli toliko raznih piškotov, da jih je še ostalo. Tudi pijače ni manjkalo.

Potem smo nadaljevalil z občnim zborom. . Predlagani sklepi so bili sprejeti, prisotnim so se predstavili tudi lokalni vodje in povedalli kje in kdaj se srečujejo posamezne skupine. Dosedanjim delovnim članom in Nevenki smo se zahvalili za dobro opravljeno več kot enoletno delo in sprejeli načrte za v prihodnje.

V nadaljevanju nas je ga.Stasny kot predstavnica Genzyme-a seznanila z njihovim delom in njihovimi proizvodi, ki so v bistvu biotehnološki. Med temi proizvodi je za nas pomemben rekombinirani TSH, s katerim lahko pristopamo k jodovemu testu ali terapiji brez hormonske pavze. Glede tega sem prisotnim povedala tudi svojo izkušnjo, saj sem rekombinirani TSH že enkrat prejela na onkologiji.

Sledilo je kratko a zopet odlično predavanje dr.Pirnata. Kratko, jedrnato in jasno nam je predočil glavne bolezni ščitnice, njihovo manifestiranje in načine zdravljenja. Potem pa - slast ! - odgovori na vprašanja. Kar nekaj časa je pridno odgovarjal na naša vprašanja in marsikdo, ki ga je že dolgo kaj mučilo, je imel priliko iz prve roke dobiti odgovor. Res super.

Potem smo ponovno namučili direktorico Mercka, ga.Polono Šifrer ko smo jo spraševali o razliki med Vobenolom in Eutiroksom in končno prišli do nekih zaključkov.. Ne glede na to, kakšni ti zaključki so, pa Vobenola ni več ..

Na koncu nam je ga. ? (vpišem naknadno) iz sekcije farmacevtov javnih lekarn povedala nekaj več o interakciji zdravil za ščitnico in drugih zdravilih, ki jih najpogosteje jemljemo ( analgetiki, vitamini, železo, zdravila proti pritisku ali nasploh za srce itd...) Zanimivo in poučno.

Pridobili smo tudi kar nekaj novih članov :P
Kogar ni bilo, je zamudil veliko poučnega in zanimivega. Nekako se pripravljam, da bom napisala kratke povzetke predavanj oziroma vprašanj in idgovorov dr.Pirnata.. Sčasoma Wink

Vsi tisti, ki pa vas je pokosila bolezen (in teh je bilo res veliko, ki so javili da jih je "zakuhalo"), pa - škoda, da ste zboleli ravno za OZ in žellim vam, da čimprej ozdravite Laughing Laughing

Naj pohvalim in se zahvalim še vsem, ki so pomagali pri organizaciji in tudi na licu mesta v soboto požrtvovalno dali vse od sebe, da je zadeva lepo potetkala....

_________________
Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo.
Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.
Naj nam bo dana intuicija, da ločimo med enim in drugim.


Nazadnje urejal/a Daisy 28 Jan 2008 12:23; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Neva



Pridružen/-a: 21.05. 2006, 19:57
Prispevkov: 1472
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 27 Jan 2008 23:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala Meta,
na kratko si napisala čisto vse, kar je pomembno. Res škoda, da je bolezen položila v posteljo veliko tistih, ki so se nameravali udeležiti predavanj in OZ. Mislim, da je bilo za slednjega manj zanimanja, ampak zaradi reda, mora biti tudi to.
Res hvala vsem, ki ste pomagali pri organizaciji. Naslednjič bo še bolje.
_________________
Nevenka

Vsak dan je priložnost za novo, lepo in prijetno doživetje.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo AIM - AOL Instant - naslov
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Metuljčica - naša klepetalnica Seznam forumov -> Aktivnosti društva
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.