Metuljčica - naša klepetalnica Seznam forumov Metuljčica - naša klepetalnica
Medsebojni pogovori bolnikov in svojcev
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Naši otroci in ščitnica

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Metuljčica - naša klepetalnica Seznam forumov -> Naši otroci in ščitnica
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
mimoza



Pridružen/-a: 18.01. 2008, 14:39
Prispevkov: 25
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 05 Mar 2008 11:30    Naslov sporočila: Naši otroci in ščitnica Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Kot da ni dovolj da imam že jaz težave s ščitnico, jih ima sedaj očitno še ena mojih hčera.

Imam 15-letni dvojčici, od katerih je ena dokaj normalna pubertetnica, druga pa ...... saj sploh ne vem kako naj napišem. Mogoče bom ponazorila zadevo če rečem, da so trenutki v katerih se obnaša normalno in seveda komunicira brez vpitja in nerganja, zlata vredni in od boga dani.

Skratka moja hči je čisti obup. Pogovarjati se sploh ne da z njo, zjutraj se zbudi slabovoljna, za vsako stvar vpije, vsi smo ji zoprni, normalne komunikacije ni sposobna, da ne govorim o učenju - koncentracija je pod nulo. Edino kar jo veseli je televizija in seveda računalnik - pa neskončne ure pred ogledalom s krtačo za lase v eni in šminko v drugi roki.

Poizkušala sem s prigovarjanjem, razlaganjem da pač tako v življenju ne gre, ko mi je "počil živc" kot pravijo temu, tudi z povzdignjenim glasom pa tudi kakšna krepka je padla - kar mi ni v ponos vendar,......

Skratka dosegla seveda nisem nič. Potem pa je deklica začela z menjavo razpoloženja, ...... z izpadi,.... menjata se solze in smeh,,...... pa sem se zamislila, saj se obnaša tako kot jaz, ko se je to s ščitnico začelo. Naročila sem jo na pregled k zdravniku. Splošna zdravnica ji je rekla da ima na otip povečano ščitnico in jo poslala na odvzem krvi v laboratorij. Za izvide moram počakat do konca tedna.

Ima morda kdo izmed vas kakšne izkušnje na tem področju - moja zgodba je bila namreč popolnoma drugačna (od hiper do malignega karcinoma) tako da o povečanju ščitnice ne vem prav dosti.

Poznam kar nekaj žensk, ki imajo vse znake obolenja ščitnice, vendar kri ničesar ne pokaže. Kaj v primeru da tudi pri moji hčeri kri ničesar ne pokaže. Mi svetujete kam naj se obrnem, ali naj vse skupaj res pripišem puberteti? Če ji res nagaja ščitnica bi ji rada pomagala, saj živeti s bolno ščitnico še zdaleč ni lahko, se strinjate z mano?

Vesela bom vsakega odgovora in nasveta.

Hvala in lep pozdrav vsem!ž

mimoza
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pikapolonica



Pridružen/-a: 24.06. 2006, 12:56
Prispevkov: 658
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: 08 Mar 2008 10:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Živjo,
smiselen je test protiteles ne samo tsh, ce zelis izkljucit scitnicno obolenje (lahko tudi samoplacnisko na Nuklearni). Poznam nekaj primerov, kjer je bilo v druzini scitnicno obolenje in so se problemi samo prehodno pojavili v puberteti, kasneje pa so se stvari uredile. Verjetno so vzrok temu sicersnje hormonske spremembe v tem obdobju.
Neka mera razumevanja je verjetno potrebna do hcerinega pocutja, vendar se je tudi s to boleznijo potrebno navadit normalno funkcionirat. Mogoče bo lazje, ce razume, da ji tako stanje povzrocajo hormoni in da se nekako nauci opazovati, kaj jo se posebej vrze iz tira. Gotovo pa slabo telesno pocutje vpliva na psihicno in obratno.
Lp Pika
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Metuljčica - naša klepetalnica Seznam forumov -> Naši otroci in ščitnica
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.