Metuljčica - naša klepetalnica Seznam forumov Metuljčica - naša klepetalnica
Medsebojni pogovori bolnikov in svojcev
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




evtirotični tiroiditis tip Hashimoto

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Metuljčica - naša klepetalnica Seznam forumov -> Bolezni ščitnice-drugo
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Ananda



Pridružen/-a: 18.07. 2008, 09:55
Prispevkov: 1

PrispevekObjavljeno: 18 Jul 2008 10:45    Naslov sporočila: evtirotični tiroiditis tip Hashimoto Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Na tem forumu se javljam prvič, ker do sedaj v naši družini ni bilo teh problemov. S to diagnozo smo se srečali prvič, namreč pred parimi dnevi so jo postavili mojemu sinu, ki je star 15 let in pol. Prosila bi vas za obrazložitev in pojasnitev tega, kar vam bom sedaj napisala glede izvidov.
Vglavnem sin je bil na preiskavah na Pediatrični kliniki-hematoonkološki oddelek zaradi velikega števila levkocitov in ena izmed preiskav (UV) je pokazala, da je ščitnica izrazito spremenjena (vse ostalo je bilo normalno), kar pa so mi zatrdili, da ni povezano s težavami, s katerimi je sin prišel tja (osnovnih problemov naj bi bili krivi paraziti oz. alergija, niso čisto 100%). Vglavnem levkociti so ob jemanju tablet šli lepo dol, skoraj so se že normalizirali, vendar bodo sina opazovali, naslednjo kontrolo ima septembra. Sedaj pa me zanima v zvezi s ščitnico. Citiram izvid: Ščitnica je izrazito spremenjena. Je UZ hterogene strukture in je povečana. Znaki hiperemije ščitnice (UZ znaki tireoditisa). Ob normalni vrednosti ščitničnih hormonov gre za evtirotični tiroiditis najverjetneje tip hashimoto. Po posvetu z endokrinologom se za medikamentozno terapijo nismo odločili. Roka v klinično stabilnem stanju odpuščamo domov. Svetujemo kontrolo ščitničnih hormonov čez 6 mesecev v endokrinološki ambulanti Pediatrične klinike. Kar se tiče tega zadnjega stavka, je doktor na hematoonkološkem oddelku rekel, da bodo ščitnico podrobneje pregledali kar oni, ni pa navedel kdaj. Navajam še rezultate izvida ščitnice in vas prosim za pojasnitev. T3 5,16 T4 18,09 TSH 5,641 protitelesa anti TG 205,6 protitelesa anti-TPO 1300.
Prosim vas (da bom pomirjena) ali ti izvidi zahtevajo hitrejše ukrepanje ali pa se ne mudi oz. počakamo s tem, kot nam je rekel doktor.
Da še pripišem. Sin pove, da ga občasno boli levo oko in glava v levem predelu včasih pa tudi desni predel in ne vem, če je to kaj povezano s tem. Občasno pa tudi trpi za alergijami in ima znake, da bi morda lahko šlo tudi za obolenje sinusov, to je omenil doktorju, pa so rekli, da ga bodo opazovali. Tukaj na forumu sem nekje prebrala, da bi lahko šlo glavobol in bolečine v očesu tudi za obolenje ščitnice. Naj povem, da je bil sin do sedaj zelo zdrav otrok, nobenih problemov, zelo, zelo malo obiskov pri zdravniku, zdaj pa se je kar nagrmadilo. Morda bi bile vzrok tudi hormonske spremembe. Je na hitro zrasel, se skoraj spremenil v moškega, opažamo v predelu vratu malo izrazitejše adamovo jabolko (vendar v mejah normale) in morda se je porušilo hormonsko ravnovesje. Vendar pa to lahko samo ugibam. Vsakega nasveta in obrazložitve bom vesela.

LP

Mateja
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Neva



Pridružen/-a: 21.05. 2006, 19:57
Prispevkov: 1472
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 20 Jul 2008 22:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hašimoto pomeni dosmrtno kronično bolezen, a se da shajati s tem, ko se hormoni uredijo. Tudi glavoboli in druge težave bodo prenehale-
Preberi si čimveč pod besedo Hašimoto ali kronični limfocitni tiroiditis. Veliko branja je pod oddelkom: Strokovni članiki.
_________________
Nevenka

Vsak dan je priložnost za novo, lepo in prijetno doživetje.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo AIM - AOL Instant - naslov
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Metuljčica - naša klepetalnica Seznam forumov -> Bolezni ščitnice-drugo
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.