Metuljčica - naša klepetalnica Seznam forumov Metuljčica - naša klepetalnica
Medsebojni pogovori bolnikov in svojcev
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Mi ščitnica nagaja?

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Metuljčica - naša klepetalnica Seznam forumov -> Bolezni ščitnice-drugo
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Babsy



Pridružen/-a: 26.08. 2008, 22:49
Prispevkov: 1

PrispevekObjavljeno: 26 Avg 2008 23:38    Naslov sporočila: Mi ščitnica nagaja? Odgovori s citatom

Pozdravljeni,

imam nekaj časa različne težave, v zadnjem času pa so se te samo še poslabšale. Zaradi vsega tega me seveda že zelo skrbi, pomislila sem, da mi morda ščitnica nagaja. V naslednji stavkih bom opisala moje težave, tako da prosim, če mi lahko dobra duša odgovori in morda pojasni kaj se dogaja z mano oz. mi da kakšen nasvet, saj več sama ne vem, kaj bi.
Boli me vrat, predvsem v predelu ščitnice. Včasih sem spila eno kavo na dan, pa to ne vsak dan, pa je bilo ok. Zdaj lahko spijem kavo, pa se mi še vedno spi. Včasih veliko zeham, tudi če nisem zaspana.Ta bolečina je precej izrazita v tisti jamici, ko se vrat združi z dekoltejem. Večkrat imam hiter puls, tudi čez 100, tudi pri srcu me zbada. Dosti glavobolov imam. Imam opravljeno magnetno resonanco glave (v začetku junija) in razen neke malenkosti je vse ok. Zadnje dni me spet boli glava, predvsem v levem predelu, kjer me boli tudi uho in v bistvu celoten vrat. Imam občasne vrtoglavice in šumenje v ušesih. Zadnje čase mi tudi koža nagaja. Po obrazu, ramah in hrbtu sem dobila neke čudne izpuščaje in "pikice". Me pa zelo srbi, predvsem pod nosom in oči. Oči me že nasplošno bolijo, najbolj nad očmi, v predelu sinusov. Dermatologinja mi je dala mazilo in tablete za alergijo Flomidan, kar pa ni preveč pomagalo. V bistvu me ne srbi vsak dan, vsak 2-3 dan in to običajno popoldan-zvečer. Čudno. Nikoli nisem imela alergij in česa podobnega. Zadnje čase tudi opažam, da sem živčna , nervozna, zmedena, koncentracija mi res peša, pozabljiva, včasih se enostavno ne morem spomniti stvari... pa sem stara 29 let. Malo sem se tudi zredila, vendar še nič pretresljivega, čeprav bi raje imela manj kil. Pred približno pol leta sem nehala jemati kontracepcijske tablete zaradi zvišanih vrednosti jetrnih testov. Od takrat naprej vedno bolj opažam te spremembe. Tudi več dlak sem dobila. Menstruacijski ciklus se mi meseca v mesec podaljšuje (od 30 dni, je zdaj že 40 dni). Ginekologinja pravi, da je vse ok. Od začetka leta hodim tudi k zdravniku zaradi težav s prebavili (takrat so mi ugotovili te jetrne teste). Naslednji teden imam končno pregled pri gastroenterologu in upam, da bo ta kaj ugotovil zakaj imam želodčno-črevesne težave. Pred meseci so mi naredili tudi test za ščitnico in takrat je bil v mejah normale. A bi se lahko zdaj kaj spremenilo?
Naj samo opomnim, da sem kot otrok imela težave s povečano ščitnico, potem se je to umirilo. Imam tudi težave z bezgavkami in so mi odkrili reaktivni limfadenitis (druge razlage niso našli za povečane bezgavke, katere imam vedno bolj povečane vse od operacije mandljev pred 6 leti). Pogosto me bolijo dlesni in čeljusti.
Res se slabo počutim.... sem nekako brez energije, brez volje. Se precej sekiram in kar nenehno sem napeta, kar tako, brez vzroka. Se precej hitro utrudim in zadiham. Ti pogosti glavoboli me še dodatno spravljajo v slabo voljo. Spim okrog 8 ur, včasih več, včasih manj, pa zjutraj vstanem nekako utrujena, vse me boli. Včasih sem spila eno kavo na dan, pa to ne vsak dan, pa je bilo ok. Zdaj lahko spijem kavo, pa se mi še vedno spi. Včasih veliko zeham, tudi če nisem zaspana.Imam občutek, da nimam zadosti kisika. Vmes mi mrtvičijo noge pa tudi prsti na rokah. Velikokrat imam mrzle noge, kar včasih nisem imela. Vmes me zebe, potem me je spet tako zelo vroče, da imam občutek, da se raztopim. Veliko bolj se potim kot sem se včasih, vmes tudi tako da sebe zavoham, kar pa ni fajn.
Enostavno imam občutek, da je moje telo v totalnem kolapsu. Namesto, da bi se veselila življenja in uživala v njem, me vsak dan nekaj daje. Pa če je to samo ena stvar, sem lahko srečna. Probam gledati na stvari s svetle strani, vendar ob vseh teh težavah je to vedno težje. Hodim tudi na jogo, kar mi vsaj za mojo hrbtenico dobro dene, ki je tudi poškodavana.
Kaj pravite... a je lahko mojim težavam kriva ščitnica??? Pred slabima dvema letoma sem si hudo poškodovala gleženj in sedaj opažam, da so se v bistvu moje težave postopoma začele pojavljati kmalu po tem dogodku. Konec lanskega leta smo imeli smrt v družini, kar je mene izredno prizadelo. A je mogoče, da bi vsi ti dogodki sprožili kakšen proces v telesu??? Res več ne vem, kaj naj delam, ampak tako se živeti ne da. Zdravniki sami ne vedo kaj naj, pošiljajo me vse okrog, noben nima časa, da bi lahko vse to povedala. Včasih si mislim, da sem hipohonder, samo moje počutje pravi drugače. In zaradi moje živčnosti zdaj trpi že moja okolica tudi. Prosim za pomoč!!! Kakšne pa so vrednosti ščitničnih testov? A je možno, da so testi v mejah normale, pa je vseeno kaj s ščitnico narobe?
Vsakega odgovora in nasveta bom vesela.
Res je fajn, da obstaja tak forum, kjer lahko nekomu zaupaš svoje težave in da veš, da so tudi drugi, ki imajo podobne težave.
Se opravičujem, da sem toliko napisala, ampak sem pač morala vse napisati kar me teži.
Hvala za razumevanje in odgovor.
S prisrčnimi pozdravi, Babsy
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Neva



Pridružen/-a: 21.05. 2006, 19:57
Prispevkov: 1472
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 27 Avg 2008 15:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Lahko da gre tudi za druge spremljajoče težave. Poglej kaj je o tem pisla Sabrina. Mogoče bi morala ti k endokrinologu (poraščenost, menstruacije,...). Ni pa odveč, da spremljaš čez dva-tri mesece stanje ščitničnih hormonov, sploh če si imela že te težave, pa še veliko simptomov imaš, ki lahko nakazujejo na ščitnico.
Upam, da imajo druge tudi kakšno pomoč zate.
Vprašaj še na med.over.net -hormonske motnje dr. Pirnata.
_________________
Nevenka

Vsak dan je priložnost za novo, lepo in prijetno doživetje.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo AIM - AOL Instant - naslov
bostjancek



Pridružen/-a: 28.09. 2008, 21:17
Prispevkov: 9

PrispevekObjavljeno: 28 Sep 2008 21:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Živjo.
Veliko teh tem je bilo odprtih pa sem se odlocil da bom tukaj malo pokomentiral.
Ja tudi meni se dogajajo enake oz podobne reči, predvsem na psihičnem področju, zato je najverjetneje kar navajaš res krivda ščitnice. Pri meni je bilo enako zdravili so me za dosti bolezni psihičnega izvora kot so anksioznos, depresija...itd... Tudi danes jem antidepresive ker enostavno nebi zdržal. Tirolog mi je pred kratkim odkril vnetje ščitnice in pa malo povišan ths oz tsh nevem točno :). Tako da jem vsak dan euthyrox-nevem če prav piše.
Ja no te psihične motnje so res včasih nevzdržne in težko razložljive vsaj pri meni. Imam pa eno svetlo lučko ki me v najtežjih trenutkjih vodi naprej in sicer: Imam nekaj ludi okoli sebe ki imajo težave s ščitnico že več let in pravijo da je najtežje na začetku ko ščitnica oboli in ko se začne zdravljenje. Čez nekaj časa pa se stvari umirijo in človek zaživi normalno, ta čas pa se lahko zavleče v mesece. Zato ne izgubite poguma in se spopadite s to boleznijo ker bo po koncu vojne zmaga zagotovo NAŠA!!
LEp pozdrav Boštjanček
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Metuljčica - naša klepetalnica Seznam forumov -> Bolezni ščitnice-drugo
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.