Metuljčica - naša klepetalnica Seznam forumov Metuljčica - naša klepetalnica
Medsebojni pogovori bolnikov in svojcev
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




thyroid throu

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Metuljčica - naša klepetalnica Seznam forumov -> Kako si pomagamo
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
zefka



Pridružen/-a: 03.02. 2008, 15:32
Prispevkov: 3

PrispevekObjavljeno: 03 Feb 2008 15:59    Naslov sporočila: thyroid throu Odgovori s citatom

Metuljčice, lepo pozdravljene.

Sem mama 20-letnice z diagnozo Hashimoto (TSH normalen, protitelesa močno povečana: Tg 132, TPO 1194) in z gomoljem 22x11mmm. Trenutno je brez zdravil in po pogovoru z zdravniki sem ugotovila, da moramo počakati, da bo ščitnica uničena, da bo dobila hormone in upati, da bo gomolj izginil preden postane rakav. Pregled 1x letno TSH pri osebnem zdravniku.
Me je to malo zgrozilo, zato sem iskala več info na spletu in prišla do spletne strani, ki obljublja veliko obolelim na ščitnici (http://www.greenlife-herbal.com/company/index.html). Gre za zeliščne kapsule na izdelane na osnovi TKM in baje brez stranskih učinkov.
Hvaležna bom, če poveste svoje mnenje oz izkušnje, če je katera to že poskusila. Tablete so drage, naši zdravnki pa svarijo (kljub temu, da jih ne poznajo) pred tem, da lahko izzovejo imunski sistem oz druge avtoimune bolezni povezane s Hashimotom.
Hvala za odgovore
zefka
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Daisy
Administrator foruma


Pridružen/-a: 25.01. 2007, 16:15
Prispevkov: 1286
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 03 Feb 2008 19:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ker že sprašuješ - jaz se ne bi upala iti v takole reč. Prvo kot prvo, internetna stran je napisana kot reklama za potrošniške bebce. Nikjer natančnega opisa kaj je noter - sestavine in pa kako deluje - ponavadi se za vsako sestavino napiše in točno ve, kako deluje in vpliva. Tudi če so kitajske ali akorkoli že - se najde kaj na internetu o teh rastlinah. Tole pa izgleda kot maček v žaklju. Upam, da se motim.

Pri teh rečeh je moj princip takle - ko mi najmanj dve ali tri osebe OSEBNO povedo, da so to poizkusile in da deluje, potem se začnem bolj zanimati za tako reč. Dokler pa gre za internetno reklamo / prodajo, pa NE, hvala...

Ali je kje kdo, ki lahko na svoji izkušnji pove, da reč deluje?
Če je, na dan z besedo, bomo vsi veseli, po mojem bi Metuljčice razgrabile vso zalogo.

Čudi pa me, da recimo dr.Papuga, ki je velik poznavalec kitajskih in podobnih reči, niti ne omenja česa takega... morda bi vprašali njega? Spozna se tudi na vzhodnjaško prehrano in rastlline - bi lažje komentiral za kaj gre?? Gotovo je tudi že slišal za to ali podobne reči ?

_________________
Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo.
Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.
Naj nam bo dana intuicija, da ločimo med enim in drugim.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Neva



Pridružen/-a: 21.05. 2006, 19:57
Prispevkov: 1472
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 03 Feb 2008 22:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz sem v imenu društva vprašala proizvajalca kapljic ameriškega slamnika, ki povečujejo odpornost imunskega sistema, če mi, "kroniki" lahko uživamo te kapljice, za krepitev našega imunskega sitema.
Gospod mi je odsvetoval in povedal, da le- te za nas niso primerne. Torej se je odpovedal zaslužku nekaj €, ampak mislim, da je to pošteno.
_________________
Nevenka

Vsak dan je priložnost za novo, lepo in prijetno doživetje.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo AIM - AOL Instant - naslov
zefka



Pridružen/-a: 03.02. 2008, 15:32
Prispevkov: 3

PrispevekObjavljeno: 04 Feb 2008 11:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala obema za odgovor.

Tudi sama sem pisala proizvajalcem TT, ki so (seveda) priporočili, da začne z jemanjem tablet čimprej in ker nočem, da je hči poskusni zajček, sem domnevala, da ima kdo od mnogih obolelih v Slo že izkušnje s TT, zato sem se obrnila na vas. Zaradi drugih izkušenj z avtoimunimi boleznimi vem, da spodbujevalci imunskega sistema, kot je npr. ameriški slamnik, niso priporočljivi za take bolnike. TT naj bi deloval na pravilno izločanje hormonov na osi hipotalamus-hipofiza-ščitnica in naj ne bi vseboval hormonov, pač pa (sneto s spleta):
White Ginseng
Hymalayan Teasel Root
Wild Dendrobium Stem
Rx. Salviae Multiouhizae
Herbal Nerviliac
Thunberg Fritillary

Mogoče zveni, kot da delam reklamo, vendar jo ne. Res pa je, da na njihovi spletni strani dobiš ogromno info o ščitničnih boleznih in občutek / upanje, da se stanje lahko izboljša (pri Hashimotu ne obljubljajo ozdravitve) oz. da se ne slabša do stanja, ko je potrebno delovanje nadomestiti s hormoni, ker protitelesa ščitnico uničijo oz ko je potrebno ščitnico odstraniti zaradi raka.

Sicer pa, vse pohvale pobudnicam in administratorkam metuljčič - je lepo, ko veš, da nisi sam in da lahko marsikaj izveš na tako neformalen način.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pikapolonica



Pridružen/-a: 24.06. 2006, 12:56
Prispevkov: 658
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: 04 Feb 2008 11:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hm jaz sem na to reklamo naletela na ameriskem forumu thyroid.about.com. Če bi stvar res dlovala, tako kot pise, potem bi to bil verjetno boom med bolniki, pa nisem slišala, da bi ljudje to mnozicno uporabljali. Po mojem je na prvem mestu nacin zivljenja in stres, jaz prav cutim, kdaj mi protitelesa narastejo, scitnica zacne otekati etc...skratka, smisleno je vprasati na ameriskem forumu, kaksne so izkusnje, samo se mi zdi, da sem jaz ze sprasevala, pa ni bilo nekega navdusenja. Tudi glede soka noni in aloe vera so mi ju odsvetovali.
Lp Pika
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Daisy
Administrator foruma


Pridružen/-a: 25.01. 2007, 16:15
Prispevkov: 1286
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 04 Feb 2008 12:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mene pa moti izjava: upajmo, da bo gomolj izginil preden dobite raka... !!!

Je veliko primerov, ko gomolj postane rakav ?
Jaz za to namreč še nisem slišala....

Bom napisala nekaj zelo bogokletnega: Twisted Evil Twisted Evil

Poznam 3 primere, ko so si s postom z zelenjavnimi sokovi ali po Breussu (42 dni) bodisi popolnoma odstranili (rakav) gomolj ali pa zmanjšalil nerakavega na minimum.... gre seveda za ščitnične gomolje..
Za 2 rakava primera ima podatke g.Videnšek (društvo Preporod - sem jih osebno poslušala na njegovem srečanju, ko so govorili o sebi ), za nerakav primer pa gre za mojega znanca ...

_________________
Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo.
Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.
Naj nam bo dana intuicija, da ločimo med enim in drugim.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
zefka



Pridružen/-a: 03.02. 2008, 15:32
Prispevkov: 3

PrispevekObjavljeno: 04 Feb 2008 19:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Da ne bi povzročila nepotrebne groze naj povem, da se po zagotovilu zdravnikov zelo malo gomoljev lahko razvije v rakave (po eni od literatur le 10%), da je % ozdravljenih zelooo visok, nekateri gomolji pa tudi sami izginejo, skupaj s propadnejm ščitnice (mislim, da to drži za Hashimoto).

Dekleta hvala za odgovore. Brskam naprej po netu. Res pa mi je žal, če sem zasadila strah glede gomoljev. Ni panike, preizkušeno tudi vem, da pozitivna misel vedno deluje. :D
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
GozdnaVila



Pridružen/-a: 09.08. 2006, 09:43
Prispevkov: 325
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 04 Feb 2008 23:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tudi po jst sem zasledila enak podatek, da se okrog 10% lahko čez čas spremeni iz nerakavih v rakave. To ni zaskrbjujoč podatek, a vseeno je treba vzeti na znanje.
Gomolji lahko zginejo sami od sebe kot tudi same od sebe nastanejo, a so ti primeri zelo redki (mene so na to opozorili tako tirologi kot moj onkolog).
Sama še ne poznam primera, da bi komu izginil sam od sebe rakav gomolj ali pa bi se zmanjšal, tako da Daisy me to zelo zanima, vse o tem :D
Meni so takrat rekli, da naj ne pričakujem čudeža, da bo to kar samo izginilo in mislim, da je bila takrat odločitev za operacijo pravilna.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Daisy
Administrator foruma


Pridružen/-a: 25.01. 2007, 16:15
Prispevkov: 1286
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 05 Feb 2008 11:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če bi jaz daljnega leta 90 vedela, da imam možnost s postom sesuti tumor, ne bi oklevala, ker nimaš kaj izgubit. Ščitnični tumorji (papilarni) rastejo zelo počasi in če odložiš operacijo za 42 dni ni panike - še vedno imaš opcijo da te šniclajo.

Samo takrat o tem nisem vedela nič in šla seveda pod nož....

Kar tako same od sebe seveda ne izgine nič, teorija o postu pa je, da telo zažre in požre vse kar je nekoristnega... Ampak to ni hec.. to je cela znanost.. in vsekakor ni za vsakogar... potreben je individualni pristop..
Sama sem reči dobro naštudirala - samo precej prepozno. Sem si pa dodobra očistila takrat telo po KT..
Morda bi tudi ustavila ponavljanje bolezni, če bi šla s postom kot je mišljeno - na rob presnove, jaz pa sem imela še ob koncu 60 dnevnega posta 20 kil preveč, da bi bila na tem "robu" ko telo začne zažirati samo sebe in si res "spucan" in moraš seveda takoj nehat s postom.... kot rečeno... malo znanosti, vedenja... ni kar tako in je lahko tudi nevarno

_________________
Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo.
Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.
Naj nam bo dana intuicija, da ločimo med enim in drugim.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
maja



Pridružen/-a: 02.10. 2008, 17:59
Prispevkov: 71

PrispevekObjavljeno: 20 Feb 2009 18:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pikapolonica je napisal/a:
Hm jaz sem na to reklamo naletela na ameriskem forumu thyroid.about.com. Če bi stvar res dlovala, tako kot pise, potem bi to bil verjetno boom med bolniki, pa nisem slišala, da bi ljudje to mnozicno uporabljali. Po mojem je na prvem mestu nacin zivljenja in stres, jaz prav cutim, kdaj mi protitelesa narastejo, scitnica zacne otekati etc...skratka, smisleno je vprasati na ameriskem forumu, kaksne so izkusnje, samo se mi zdi, da sem jaz ze sprasevala, pa ni bilo nekega navdusenja. Tudi glede soka noni in aloe vera so mi ju odsvetovali.
Lp Pika


Zakaj noni in aloe vera odsvetujejo?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Sabrina



Pridružen/-a: 22.05. 2006, 16:46
Prispevkov: 975
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: 23 Feb 2009 14:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

nisem brala celega posta, vendar odgovarjam kar na pamet, ker se mi zdi, da je to - to. Vse imunostimulanes nam, ki imamo avtoimunska obolenja, odsvetujejo. Tako je tudi z ameriškim slamnikom in Imunalom.
_________________
sABrINA
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Metuljčica - naša klepetalnica Seznam forumov -> Kako si pomagamo
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.