Metuljčica - naša klepetalnica Seznam forumov Metuljčica - naša klepetalnica
Medsebojni pogovori bolnikov in svojcev
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Tudi jaz...

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Metuljčica - naša klepetalnica Seznam forumov -> Hipotiroza
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Katka copatka



Pridružen/-a: 20.03. 2009, 00:05
Prispevkov: 3
Kraj: Koper

PrispevekObjavljeno: 20 Mar 2009 00:44    Naslov sporočila: Tudi jaz... Odgovori s citatom

Najprej en lep pozdravček vsem skupaj! :)
Rada bi vam povedala svojo zgodbo in upam da mi bo postalo lažje...
Stara sem 27 let in sem "večna" študentka. Vse skupaj se je začelo pred dobrimi 7 leti. Hja...lepi časi! Takrat sem imela svojih 65 kg pri 171cm. Kar vredu, kajne? Potem sem se kar na lepem začela rediti...in kg je bilo zmeraj težje spraviti proč. Moja mama je še nekaj let prej zbolela na ščitnici (ne vem kakšna diagnoza je bila takrat), pa mi je svetovala naj obiščem zdravnika da pogledava kakšno je stanje teh mojih hormončkov... In poglej ga zlomka...DIAGNOZA: AVTOIMUNSKA LATENTNA HIPOTIROZA. Mah...nisem se preveč obremenjevala s tem! Res da je bilo počutje kriminalno, ampak težave sem pripisovala vsemu drugemu samo ščitnici NE! Nato sem dobila Eltroxin 25mg dnevno...po 6 mesecih pa kar 75 mg dnevno. Približno po letu in pol jemanja zdravil, pa sem po tableti imela občutek da me nekdo drži za vrat in da me duši. Moja "super" zdravnica (tirologinja), je rekla, da se izmišljujem...JAH...kaj naj rečem! Prav ne?? Pa sem se odločila da grem k drugi specialistki. Krvni izvidi so pokazali, da se je vrednost hormona TSH normalizirala in da zdravil ne potrebujem več. Waaaaaw...super sem si rekla!!! Ozdravela sem...JEEEEEE :D :P :D !!! Diagnoza: KRONIČNI LIMFOCITNI TIROIDITIS (HASHIMOTO)! Opa...kaj pa je to zdaj? Ah...sej verjetno ni nič kaj takega...Tisto leto je bila moja mama operirana - ščitnico so ji odstranili!
Lani poleti (avgusta) pa sem se odločila da mi odstranijo mandlje. Anestezistka me je vprašala če sem imela kdaj težave s ščitnico pa sem rekla da pred nekaj leti pa da je zdaj vse uredu...za 100% so mi še enkrat vzeli kri in res - Vse je bilo ok!
Potem pa so mi nekje na začetku oktobra nenormalno začeli odpadat lasje. Nekaj časa sem mislila da je to normalno...saj veste...jeseni, spomladi..bla bla bla! Zdaj pa me je prav groza pogledati se v ogledalo ali pa si oprati lase...kje so moji lepi zlati bujni kodri? Kje je moja "krošnja"? Zakaj mi neoben več ne reče: "UF...kaj si prste v elektriko danes vtaknila?" Zakaj? Pa sem se odločila da grem k zdravniku po napotnico za dermatologa. Seveda je bilo treba pregledat kri! Čez nekaj ur me je med. sestra poklicala in rekla...pridite po napotnico za ščitnično ambulanto; imate precej povišane vrednosti! ...ŠOK!!!...

Če mi verjamete ali ne..to me je tako sesulo, da je groza! Saj vem da ni nič takega...no vsaj mislim, ampak ta teden sem čisto brez volje do kakršne koli stvari! Podzavestno me je novica čisto uničila!
ZAKAJ? ZAKAJ SPET?
In zdaj sem MORDA dobila odgovore na vsa moja vprašanja...Zakaj mi lasje odpadajo? Zakaj imam suho kožo kot da bom razpadla? Zakaj sem zdaj dobre volje in čez eno uro bom take da najraje ne vidim nobenega? Zakaj se mi nič ne da? Zakaj zjutraj ne morem vstat in it v šolo? Zakaj se redim namesto da bi težo obdržala ali shujšala? (V teh letih sem se zredila namreč za 45 kg)!!! JE ODGOVOR PRAVI???

Moj fant mi zmeraj reče..."Kaj ti je? Prej si bila dobre volje zdej si slabe...kaj ti je?" Jaz pa sem mislila da je to zaradi stresa (zaradi šole itd)!
JE RES ZATO KRIVA ŠČITNICA? Je res da zaradi tega lahko razpoloženje niha iz ure v uro?

Nažalost se o takih stvareh ne moreš pogovarjati z nekom ki tega ne razume!
Zdaj pa...globoko se opravičujem če sem koga zamorila..ni bil moj namen! Le nekoliko lažje mi je zdaj!
Še enkrat se opravičujem...
LP
_________________
Prijateljstvo je biti brat in sestra, dve duši, ki se dotikata, pa se ne spojita...Ljubezen je biti dvoje, pa vendar samo eno!!!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
maja



Pridružen/-a: 02.10. 2008, 17:59
Prispevkov: 71

PrispevekObjavljeno: 20 Mar 2009 15:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Imam hashimoto (stara bom letos 24), se tudi redim zadnje case (6 kg v priblizno 5ih mesecih), sicerse tolazim, da sta recimo 2kg tega misice, vseeno pa me spravlja ob zivce, da pazim na prehrano, se redno sportam, pa mam vedno vec kg Confused Ce jaz prav razumem, je fora hashimota taka. Najprej hiper faza, potem deluje precej normalno (eutiroticna faza) in potem hipotiroza (vec kg, suha koza, nevolja in nerazpolozenost, pasivnost, mood swingsi, zmedenost, izpadanje las,...). Po mojem si ti sedaj v hipo fazi (kot tudi jaz, imam 25mg.. se se kateri zdi, da bi komot mela 50mg, ker imam TSH 4? Question ). Naj me prosim kdo popravi, ce se motim Embarassed

V glavnem, naj ti dolocijo TSH in temu primerno dozo, potem pa papcat tablete, ups. hormone do konca zivljenja. Klinc, drugega nam ne preostane.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Katka copatka



Pridružen/-a: 20.03. 2009, 00:05
Prispevkov: 3
Kraj: Koper

PrispevekObjavljeno: 20 Mar 2009 16:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Maja... Hvala za odgovor!

Ja jaz nisem nikoli bila v tej fazi "hiper"...vsaj mislim da ne, kajti nikoli nisem imela težav z izgubo kg!
No danes sem šla po mojo napotnico za tirologa in vrednosti so take:
TSH: 7,08
T3: 4,02
T4: 10,95

Drugega zdravnica ni napisala. Kolikor pa sem jaz v zadnjih dveh dneh prebrala, pa so menda pri tem Hashi-ju zelo pomembna tudi antiTPO!
Ne vem...sem že vsa zmedena od vseh teh številk, kratic, informacij!!!

V četrtek sem že naročena pri specialistu! Upam da bo vse ok!
_________________
Prijateljstvo je biti brat in sestra, dve duši, ki se dotikata, pa se ne spojita...Ljubezen je biti dvoje, pa vendar samo eno!!!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
maja



Pridružen/-a: 02.10. 2008, 17:59
Prispevkov: 71

PrispevekObjavljeno: 20 Mar 2009 16:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz sem imela par let nazaj pomojem hiper. Sem ful shujsala, sicer je bil to moj namen, ker sem tudi delala v tej smeri (sport, manj in prava hrana,..) in imam obcutek, da sem res komot izgubljala kilograme, mi je slo pa na zivce, ker so mi vsi teziliz neko anorexijo :evil: Skratka, sedaj sem definitivno v hipo, kjer se kile sploh ne premaknejo, oziroma se, samo navzgor.. Upam, da ne bom imela do poletja se 6 vec Sad Ja, protiteles ne smes imeti vec kot 60 (jaz sem jih imela okrog 800, ce se prav spomnim). Glede na TSH ti bodo dali verjetno 25mg euthyroxe, jaz sem imela tudi okrog 7. Ce te se kaj zanima ali karkoli za malce pojamrat, mi lahko napises tudi zs Wink
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Katka copatka



Pridružen/-a: 20.03. 2009, 00:05
Prispevkov: 3
Kraj: Koper

PrispevekObjavljeno: 03 Apr 2009 18:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Maja...oprosti za tako pozno zahvalo za odgovor...pač nov sistem interneta in seveda težave :)

No, v tem času sem bila v LJ na pregledu in včeraj sem dobila izvid domov. Tokrat pa je bila vrednost TSH 6, 165...pred 3 tedni pa 7, 08!!! Je to možno da se kar za toliko spremeni v tako malem času?
Čudno pa mi je tudi to, da na izvidu ni vrednosti antiTPO...

No, kakorkoli...doktorca mi je predpisala TRAJNO zdravljenje z EUTHYROX-om! Takrat, ko sem prvič jemala tablete pa sem dobila Eltroxin.
V čem je razlika?
Po kolikem času ste vi občutile izboljšanje počutja?

LP vsem skupaj
_________________
Prijateljstvo je biti brat in sestra, dve duši, ki se dotikata, pa se ne spojita...Ljubezen je biti dvoje, pa vendar samo eno!!!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Neva



Pridružen/-a: 21.05. 2006, 19:57
Prispevkov: 1472
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 04 Apr 2009 22:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Nisem bral vseh tvojih pisem, a kronični limfocitni tiroiditis je skoraj vedno trajna dosmertna boelzen. Ne vem kje je prišlo do napake pri tebi, a predlagam ti, da is prebereš čimveč o avtoimunskih boleznih.
To pomeni, da se telo "ne more pozdraviti", zato moraš jemat nadomestne hormone.
Kako hitro gre TSH gor in dol je lahko pri vsaki drugače. Lahko si vodiš svojo evidenco, boš mirnejša.
_________________
Nevenka

Vsak dan je priložnost za novo, lepo in prijetno doživetje.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo AIM - AOL Instant - naslov
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Metuljčica - naša klepetalnica Seznam forumov -> Hipotiroza
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.